Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Децата или кучетата...кое е по-важно според вас ?

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Децата или кучетата...кое е по-важно според вас ?

    Питбул нахапа жестоко 9-годишно момче в град Кула. Момчето е с рани по главата, очите и крайниците, но няма опасност за живота му. Инцидентът станал на градския стадион, където детето играело футбол. Опасното куче е било без намордник и за това на собственика му е съставен акт. Повече за нахапано от питбул дете в Кула
    Колеги, модератори, приятели!Ако някой от ВАС счита, че кучето има по-голямо право на живот от дете на Х години, ако някой счита, че кучешките лапи/крака са по-важни от лицето/ръцете/краката на дете - нека да се обади - лично аз, с помощта на най-добрите инструменти ще разчленя детето му, пред очите му, пощадявайки кучето му с превръзка за очи!Колеги, имал съм, имам, куче - никога НЕ БИХ го оставил да навреди на човек - ще го убия, но няма да оставя тъпото псе дори да изръмжи сърдито на някой ЧОВЕК!Писна ми на чаршафите хората да се поставят на стълбица под някакви помияри - дори ЗАКОН замислят, който да наказва човека ако умишлено навреди на животно (забележете, животно, а не куче, примерно). И кво? Ако си гледам коледно прасенце - ако го заколя - 3 години пандела... еха, че живот...Малоумните природозащитници да си осиновят по Х+1 на брой кучета/котки/бълхи и да си ги гледат в жилищата, но да не ми пречат на мен, детето ми и приятелите ми..., а дори и на враговете ми, ако ги имам...Този ми пост ще бъде копиран и в личният ми дневник, но по-късно... За сега - само тук - в зависимост дали ще съм с бан/ан или портокал СтелиянП.П. Смених заглавието, явно е важно да е идиотско... като хуманност към кучета...Изтрито заглавие на тема. Моля колегата да приложи по-допустимо от към изказ и зрително възприятие заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

    #2
    Днес по новините чух че предвидената от закона санкция е 200 лева.Тва е направо смешно, а случайте вече станаха адски много, през ден има нахапан човек, лошото е че най-често жертвата е дете.
    Виж бейби не сме глупаци,
    ние сме отбор от здравеняци.
    Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
    така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
    http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

    Коментар


      #3
      На лично ми предложиха да съм мек - не искам да съм мек. Имам дете на 3 години. Ако куче го ухапе и убия кучето - ще лежа в затвора от 3 до не помня колко, а собственика на кучето, ако не е улично, ще бъде глобен само 200лв... Няма как да съм мек ...Ако кучето е улично - аз пак ще лежа в затвора според новообсъждания закон, но няма да има дори осъде...... странното е, че уличните кучета ги кастрират, а те в повечето случаи налитат да хапят, а не да ... чукат ... България???
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

      Коментар


        #4
        ds

        Аз все си мисля ,че никой копче няма да ти каже ако си го убил при самоотбрана Занона е за тези които се гаврят с животните за щяло и нещяло.
        Nissan Primera 1.6 16v P11
        ex.Fiat Bravo 1.6 16v

        Коментар


          #5
          Доста силни и груби думи от човек, чийто мнения винаги съм ценял. Колега, познавам лично някои от "малоумните" природозащитници, които са инициатори на подписката, започнала след рязането на краката на кучето Мима. Повечето от тях, освен че помагат на животни в беда, помагат и на деца, по-точно на домове за деца! Те и аз също имаме деца, но за разлика от теб не сме първосигнални диваци. Само, че ти толкова си заслепен от байганьовщина и злоба, че тези неща не ги виждаш, а дори и не искаш да ги видиш. Ако се беше запознал с исканите поправки щеше да знаеш, че никой не иска да те съди, ако си заколиш прасето за коледа или ако убиеш животно по време на лов или при самоотбрана. Каква самоотбрана, какви 5 лева са били причината за рязането на 4-те крака на едно куче? Това е садизъм! А ако гледаше по-далеч от носа си щеше да знаеш, че от насилието и садизма към животни до насилието и садизма към деца и хора има само една крачка. Обаче си е друго да вдигнеш джангъра и в няколко реда да използваш израза "ще го убия", нали? Голем мъжага си бе пич Между другото имам дете на 8 месеца. Доскоро имах и куче, сега съм само с една котка. Няма да ти го пиша на лично, а тук! Не ти правят чест изрази като "ще убия псето", "ще разчленя детето му..." и подобни форумни псевдомъжкарски глупости.

          Коментар


            #6
            Не разбирам заглавието
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

            Коментар


              #7
              Lane Staley написа:
              Не разбирам заглавието
              Заглавието е точно като новина от "Биг Брадър". Важното е да се привлече внимание, независимо от просташкия начин на изразяване.

              Коментар


                #8
                Re: ds

                kantarev написа:
                Аз все си мисля ,че никой копче няма да ти каже ако си го убил при самоотбрана Занона е за тези които се гаврят с животните за щяло и нещяло.
                Аз съм на същото мнение, но все пак трябва да има и закон за всичките които ги разпространяват тези животни. Нали се сещате, че ако Х не си развъжда нещо което утре ще роди 10-13........ и тези 10-13....... ще бъдат оставени на произвола на съдбата няма да има толкова песове................. Някога преди 90г беше пълно с котки по дворовете и нямаше отърване от тях. След това значително понамаляха когато хората нямаше какво да ядът, от 2-3г положението е същото. Ние си нямаме култура. Имал съм случай когато куче налита върху нас и единят от хората ме хваща и ме бута пред него за да нахапе мене. Майка ми има доста белези от разкъсване на куче и тогава ако не беше нашето куче може би щеше да стане най лошото. Проблема си е в нас и в тези които си мислят, че знаят нещо за проблема. Куче ако ми налети изхода е един пък после нека някой да дойде и да ми каже нещо.

                Коментар


                  #9
                  Нещо информативно, относно притесненията на колегата женшен73:По смисъла на Закона за защита на животните за особена жестокост се считат:1. умишленото причиняване на смърт на животни;2. умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни;3. организирането на боеве с животни;4. стрелбата по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни.(не се смятат за особена жестокост деяния, извършени в условия на крайна необходимост, лов, селскостопански животни за храна и др. особени случаи)

                  Коментар


                    #10
                    За мене варианта е ,глобата за разхождане на куче без намордник и ако евентуално ухапе някой да е 10 000 лв ,които се вземат веднага а ако ги няма човека чрез съдия изпълнител му се взема имуществото.И поне 2 години затвор за собственика.А кучето веднага трябва да се убива,това е положението.Гледах снощи детето,лицето му е обезобразено ,едното око е затворено и зашито.Само смърт за кучето и затвор за собственика,това е положението.Като не иска да си загуби кучето ще го разхожда с намордник.
                    <a><img></a>

                    Коментар


                      #11
                      Без коментар.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

                      Видео от Италфест 2011

                      Коментар


                        #12
                        Никой нормален любител на животните не одобрява подобни гледки, само че не всички, които гледат животни са нормални. Всеки нормален кучкар ще поиска наказание за "стопанина" на това куче! Това означава ли, че ние нормалните трябва да бъдем заклеймявани? Подобни гледки означават ли, че е нещо съвсем нормално ей така без причина да запалиш малко коте например, да залееш животно с киселина?

                        Коментар


                          #13
                          Аз също смятам че с много дребни неща се преиграва, а съществените се загърбват умишлено - просто защото са трудни за решаване, а както знаете нашите политици не обичат да вземат тежки решения - пада им рейтинга...Един е засега само този дето не се плаши от тая работа, дано да продължи както досега.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                          Коментар


                            #14
                            Колеги имах 3 котки и едно малко куче на 70 кг. Аз съм също на мнението,че трябва да се пазят децата и кучетата да гледат строго.Повярвайте ми не е от кучето, а от стопанина.Никога за 7 години не е било на каишка или е направило проблем.Играеше си с децата-всички пред блока го обичаха(освен този,който го отрови).Просто го бях гледал с любов и ест четири месеца обучение как да се държи,да не хапе и да е приятелски настроен.Дори да го бутнат или ритнат бе научено да не скача.За 7 години не съм имал проблеми,ако стопанина е лош(обикновено комплексарчета с стафоршири) и са тъпанари да ги правят за бой и да хапе и стопанина е за бой.Според мен стопанина е много повече виновен,защото той го е направил такова куче.Ето пак ще си взема куче и пак ще е го обуча да не скача,дори и да го ритнат.Но докато има хора и онези безсмъртни с адидас(най-вече в бургас) които се разхождат и си търсят с кое куче да сдавят своето няма да се оправи проблема.
                            "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
                            Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

                            Коментар


                              #15
                              Насилието, в каквато и форма да е, върху каквото и да е живо същество е отвратително нещо. И аз имам 2 деца. По-голямото, което е на 6, миналата година щяха да го разкъсат пред входа на блока. Отърва се само с уплаха, благодарение на един възрастен съсед, който слава богу е разбрал какво ще се случи. Три огромни песа, срещу дъщеря ми. Дали е имала шанс! Не знам, но в тази ситуация, ако съм бил там, поне едното щеше да даде фира. После сигурно щях да съжалявам но..................................тези които са родители сигурно разбират. Та по този повод, 3 седмици се борих с Екоравновесие да приберат кучетата и накрая успях, но чак когато започнаха и съседи да им се обаждат.Лошото, е че дори и за това сме виновни ние - хората. За мен това е истината. Естествено, че има изключения. Тези три кучета са нападнали без никаква причина. Появиха се със започването на строежите около квартала и общо взето си стояха около работниците. Но като приключи всичко ги зарязаха!
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

                              Коментар

                              Working...
                              X