BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо дизелите харчат доста по-малко при пълно натоварване!
Collapse
X
-
BO: Спорът ти за килограми срещу литри е безумен - Нефтохим продават горивата си на тон, а не на литри. Литърът е единица за обем и съответно горивата заемат по-малко или повече обем в зависимост от температурата, но килограм желязо и килограм вълна заемат различен обем, въпреки, че тежат еднакво.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
ебаси спора се възрази тук и защо???Дизеловото гориво има по-високо КПД и като разход в ЛИТРИ на брой километри естествено е да е по-икономично!!! Че изчисленията на колегата са грешни е ясно,защото той си прави някакви си там свои сметки без да всички величини предвид...естествено разликата не е 2пъти повече както го дава той... Производиля ясно е опонал на всеки един един автомобил разхода и ако сметнем,че техните сметки дори да има грешка,тя е ЕДНА и СЪЩА за всички двигатели,то тогава разликата не е 2 пъти повече както говори колегата,а е около 1,3 пъти,което от своя страна идва до въпроса кое е по-рентабилно и отговоря е ясен!!! Който изминава много километри на година по-рентабилно е дизеловото гориво,но ако изминава по-малко километри то бензиново ще му е по евтино включвайки в цената и разходите за поддръжка кито при дизела са повече!Лично моя избор е дизел,не защото карам повече,просто 1 това ми попадна като търсех и ми хареса и 2 повече харесвам по-голята мощност на дизела в по-ниски обороти,защото не обичам да карам колата си във високи такива! Всеки има право на своя избор ,но никой не бива да оспорва,че дизела е по-иконочен откъм разход!!!ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Дизеловия двигател има по-голямо КПД, а не дизеловото гориво!paralesa написа:ебаси спора се възрази тук и защо???Дизеловото гориво има по-високо КПД и като разход в ЛИТРИ на брой километри естествено е да е по-икономично!!! Че изчисленията на колегата са грешни е ясно,защото той си прави някакви си там свои сметки без да всички величини предвид...естествено разликата не е 2пъти повече както го дава той... Производиля ясно е опонал на всеки един един автомобил разхода и ако сметнем,че техните сметки дори да има грешка,тя е ЕДНА и СЪЩА за всички двигатели,то тогава разликата не е 2 пъти повече както говори колегата,а е около 1,3 пъти,което от своя страна идва до въпроса кое е по-рентабилно и отговоря е ясен!!! Който изминава много километри на година по-рентабилно е дизеловото гориво,но ако изминава по-малко километри то бензиново ще му е по евтино включвайки в цената и разходите за поддръжка кито при дизела са повече!Лично моя избор е дизел,не защото карам повече,просто 1 това ми попадна като търсех и ми хареса и 2 повече харесвам по-голята мощност на дизела в по-ниски обороти,защото не обичам да карам колата си във високи такива! Всеки има право на своя избор ,но никой не бива да оспорва,че дизела е по-иконочен откъм разход!!!
п.п. А подхване ли се темата дизел/бензин - винаги се хващаме за гушите!
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Humppa
Чакай да пуснат и електрически коли, като Шеви Волт например, и тогава спрът ще е не дилема, а трилема :DП.П. Колеги, не спорете и не си чешете клавиатурите, ами си карайте колите и внимавайте по пътищата! Истината винаги има 2 лица
Коментар
-
Тези с газта ще са най-прецакани ако започне да се продава на кг, както се продава газта за битовите бутилки. Те се теглят на кг и събират около 18л, но цената е съвсем различна и като сметнеш колко ти излиза литъра и
Горивото я ясно че заема различен обем при различна температура, но разликата не е толкова фатална при количества колкото събират нашите резервоари и влиза в точността на колонката. Разходомерите на цистерните, които превозват горивата до бензиностанциите имат температурен коректор и изчисляват обема при 15 градуса по Целзии, такъв е стандарта.Например зимата температурата в цистерните на бензиностанцията е около 7-8 градуса, а лятото 20-23 градуса. Някой ако може да намери коефициента на разширение за дизела и бензина можем да сметнем за 60л резервоар каква е "далаверата" през зимата и каква "загубата" през лятото.
Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
на който му се търсят коефициенти може да ги намери, но при загряване на бензина с около 30 градуса разширението на око е около 10%ilko-gd написа:Някой ако може да намери коефициента на разширение за дизела и бензина можем да сметнем за 60л резервоар каква е "далаверата" през зимата и каква "загубата" през лятото.
Коментар
-
Харесвам дизеловите мотори, но само с турбо, защото обикновено харчат по-малко в градски условия. Но моето предпочитание към бензина се базира на следното - не знам да има спортна кола, която да се кара на дизел. И както се казва - козата си сака пръч. За капризите да не говорим.
NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
Сега ще ти скочат с 24-те часа на Льо Ман...svetkos_ написа:не знам да има спортна кола, която да се кара на дизел.
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Да сочат толкова, колкото искат.kiro_of_the_day написа:Сега ще ти скочат с 24-те часа на Льо Ман...svetkos_ написа:не знам да има спортна кола, която да се кара на дизел.
Аз ще предложа WRC тогава, ако се правят сравнения на модифицирани коли. Вече за спортните, извън писта, мисля, че коментарът е излишен. Ама поне аз така мисля.
Да, да, вече разбрах.ntodorov написа:А 24-те часа на Льо Ман... А ?
Ама това коли ли са? Това състезание си е успех и да си го завършил, ако ще и последен. Няма място за сравнение на "козата" и "пръча"
NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
Я, я пакjenshen73 написа:BO: Спорът ти за килограми срещу литри е безумен - Нефтохим продават горивата си на тон, а не на литри. Литърът е единица за обем и съответно горивата заемат по-малко или повече обем в зависимост от температурата, но килограм желязо и килограм вълна заемат различен обем, въпреки, че тежат еднакво.
Покажи ми ценова листа, кой продава бензин или дизел на тон.
п.п. Само газа /пропан-бутан/ на едро се продава на килограм, защото има много специфични свойства на разширение.И за това зададох въпроса си по-рано на Киро за обема към килограм конкретно за дизел/бензин при различни температури, докато все още са в течно състояние, защото като ми отговори, много ще се разочарова.Една от предишните ми работи беше да поддържам именно инсталациите по бензиностанции - по-конкретно бензиноколонки, резервоари и пътищата между тях така, че имам малка представа в проценти за изменение на обема
п.п.2- ТАЗИ ТЕМА не е въпрос за кое върви повече дизел или бензин! ИМА доста такива теми с много страници и след това заключени.Не става въпрос за това.
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар