Колеги, стана ми интересно да видя, колко време сте карали колите си без да пипнете нищо потях, с изключение на стандартното първоначално обслужване (масла, ремъци, филтри)?Иска ми се да видя тенденцията на "разваляне", като една "нова" кола се внесе и ударим 10 хубави български дупки Както знаем всички българско е най-доброто във всяко едно отношение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви издържат колите без да правите нищо по тях?
Collapse
X
-
Бравото издържаше около 2 месеца преди да счупи нещо. За 10те месеца в които го имах го правих 3 пъти и накрая ми писна от него и го разкарах.Около 1500лв метнах по него да го правя. Мерцедеса вече го имам 1 год и 8 месеца и още нищо не съм сменил по него. Просто няма толко здрава кола. Ксарата вече 4 месеца я карам и на нея нищо не съм сменил. Да чукам на дърво за сега съм доволен от двете коли.Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
-
Е моя милост на пунтото - в началото тъкмо да си сменя 1 тампон на скоростите и то белята стана та сменях каре.От тогава насам нищо ,масло и накладки (е джанти изправях и малко поражения от птп-а ) а ми е на 2 години и малко.мареа-та сега април прави 1 година - 1 лагер на задно ляво колело в началото сменихме , чистене на сондата в багажника освен консумативите и 1 крива джантаLybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Какви три месеца? На всеки седем дена правя по нещо по колата (всяка събота и неделя). Всеки месец съм давал за части или консумативи (тука влизат и гумите и едни лети джанти на старо, но не броим музики или видео-техника) над 100 лева средно (през последните 24 месеца) - единия месец може да съм купил мигач на калника за 14, но на другия съм дал 375 лева за части със съединителя и части около скоростната кутия заедно с труда и по още средно 100лв/мес за гориво (ако ми я бяха подарили - без да броим, че съм я плащал, само от разходи по нея сега щях да имам 4800 лева повече ако бях ходил пеш. Някои ако иска подробна разбивка по детайли мога да му кажа паролата си за spritmonitor.de - там заедно с горивото (за 15000км) ми смята че съм потрошил над 11 000 лева за кола на 11 години, като новата дачия е 12800 на магазина.
Коментар
-
Аз продължавам да съм много доволен от Мареата. Вече 15 месеца й се радвам. На третия месец й смених предните накладки, горе-долу след още толкова - задните. Междувременно за тези 15 месеца четири пъти съм сменял маслото и последно, преди месец някъде смених дясно каре. Така че за кола в неизвестно състояние, може да се каже, че е много добре. Е, междувременно съм изгорил и бензин за около 7000 лева, ама то това можем да го сложим в графата на удоволствията, един вид, така да се каже, едва ли не :DFiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Аз няма да гласувам в анкетата защото не е ясно за какво говорим - планови ремонти (накладки, амортисьори, масла, ремъци) или непредвидени неща.Защото моята я взех с изпуснали задни амортисьори и веднага ги смених - това счупване ли е? Или смяната на ремъци и масла и предни накладки?За мен първото ми счупване (непредвиден ремонт) беше на година и 2 месеца след като я купих - протече ми задно ляво цилиндърче на спирачките - 20лв части и 10лв труд.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
sugarboy написа:...Аз продължавам да съм много доволен от Мареата. Вече 15 месеца й се радвам. На третия месец й смених предните накладки, горе-долу след още толкова - задните. Междувременно за тези 15 месеца четири пъти съм сменял маслото и последно, преди месец някъде смених дясно каре. Така че за кола в неизвестно състояние, може да се каже, че е много добре. Е, междувременно съм изгорил и бензин за около 7000 лева, ама то това можем да го сложим в графата на удоволствията, един вид, така да се каже, едва ли не :DTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
освен тва не трябва на време да се мери. ако седи пред нас 3 месеца няма да дам и стотинка по неяиначе за почти 8 месеца, 15 000 км съм сменил:-поправих си радиаторчето на парното, не съм купувал ново-сложих термостат от рено-съвсем наскоро смених носачи-4 тампончета на биалети още като я взех-освен първоначалното обслужване на ремъците и ролките, смених отново една от ролките, защото не бях сложил едно капаче да я пази от вода и се разбинай-големия ми разход досега са носачите 230 лв, тампончета биалети 8 лв, термостат рено 19, радиаторче парно 1 лв за лепило
, една ролка 25 лв. първоначалното обслужване ми стъпи 90 лв. това са всички ремъци и ролки без ангренажните, които не съм и сменял. труда от мен
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Взех си моето Браво от Горубляне (2005г пролетта), беше със леко повредена скоростнакутия (не работеше километража, постепенно почна леко да тече масло). Повредата не бешесериозна и така си я карах към година и половина - накрая я смених - 250лв разход.Миналото лято - 110лв за 2 носача. 4лв за капачка за казанчето за антифриза.Това е което съм дал по колата. Аз лично съм доволен.Не карам много, за 3 години съм минал около 30000км.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Всяка седмица правя по нещо. Обикновено защото го искам, не защото се налага.Но ето равносметката - за 1 година и една седмица и изминати 18 000 км :1. Разпределителен вал + две кобилици - около 250 лева2. Бобина - 130 лв ( това е първата повреда - на 3тия месец )3. Накладки предни - от Хит Ко - цена не помня, май около 40-50 лева4. Свещи и кабели - около 40 лв5. Съединител ( + работа ) - 240 или 250 лева, не помня. 6. Капачка на гърловината за маслото - 11 лева ( къде изчезна не знам. Това е втората повреда - около 10тия месец )7. Термостат - 9 лева ( май беше толкова, не помня точно )8. Масло, маслен филтър и въздушен филтър - сменял съм ги 3 пъти. Защото така искам.9. Чистачки - купувах 3 пъти докато уцеля10. Амортисьори задни МОНРО - 120 лв + 40 лв монтаж.Не претендирам списъкът да е изчерпателен. Тоева в оранжево са повредите ( според мен ). Евентуално мога да причисля към тях и вала. Другото са нормални разходи. За тази година откакто имам колата, само в един единствен ден не е била на разположение - когато сменяха бобината. Имал съм ядове, но никога нещо сериозно, което да ми попречи да си карам колата. С парите които давам за части и ремонти си купувам сигурност и спокойствие. Така виждам нещата аз.П.С. Така като се замисля, най-малкото перо е за автомивка. Да съм ходил максимум 4-5 пъти. Отвътре я чистя редовно, но отвън... много не ми пукаlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
sugarboy написа:Аз продължавам да съм много доволен от Мареата. Вече 15 месеца й се радвам. Е, междувременно съм изгорил и бензин за около 7000 лева, ама то това можем да го сложим в графата на удоволствията, един вид, така да се каже, едва ли не :DАбе, вие у Търново, за по-умни ли се имате...по-прости ли сте...
Коментар
-
PASSARELLA написа:sugarboy написа:Аз продължавам да съм много доволен от Мареата. Вече 15 месеца й се радвам. Е, междувременно съм изгорил и бензин за около 7000 лева, ама то това можем да го сложим в графата на удоволствията, един вид, така да се каже, едва ли не :DАбе, вие у Търново, за по-умни ли се имате...по-прости ли сте...
Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Скоро ще направи 1 година колата, сменил съм 1 маншон само (без стандартното първоначално обслужване и термостата).Като я взех смених носачи и накладки.Това е."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар