Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Похвали се, оплачи се ! - част 8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• kluchar
    отговори
    Да се похваля вчера /слуайно / присъствахме на две свадби в Гърция на приятели /познати.
    Знаят хората как да живеят
    След морето сега сме на балкан на бани -Не че във Велинград си няма топла вода ама и тук да видим.

Напиши коментар:

• tambuhtaneca
    отговори
    @krasimir77 - ясно е, че начини много, но няма реални доказателства. Колежката се възмущава, че на бензиностанции от една верига винаги и сипват около 44 литра, в Марешки и сипват 48.5 литра. Нямам отговор дали тя е минала 10% повече пробег. Как тя може да знае колко реално са й сипали - също е под въпрос. Тази бензиностанция за София е трън в очите на всички останали (предполагам не само в София). Така, че ако има някаква нередност, първа ще затвори, тъй като апетитите са много големи. Ако имаше недоволни клиенти, нямаше да има опашки пред колонките на въпросната бензиностанция. Просто се опитах да обясня на колежката, че е напълно нормално и възможно при резервоар Х литра, да се напълнят още Y литра. Дори като отидеш в заведение и си вземеш бира 0.5 или 0.33 не ти носят чаша, дето да побира точно това количество и да са тия напълнили до ръба, а има отметка, която е на 2 см под ръба - е и при резервоарите е така.

Напиши коментар:

• krasimir77
    отговори
    stilo_new написа: Преглед на мнението
    Съжалявам, но си се объркал. Както е казал колегата по-горе, ако не вярваш , пробвай да сипеш в съд, в който са разграфени литрите. Щом пише 48 литра, значи са налети толкова. Няма как да са по-малко. Изключването на пистолета за зареждане зависи от много неща. Примерно, при по-висока скорост на зареждане се образува повече пяна. Която също изключва пистолета, но това не значи, че резервоарът е пълен догоре.
    Напротив - начини за наливане на по-малко - разбирай цифрата на колонката да е по-голяма от реално сипаното гориво - има доста. Измервателните уреди са доста специфични машини. В частност колонките на бензиностанциите макар и да подлежат на строг контрол, с малко познания и опит се манипулират - разбира се не в полза на клиента. А пък и контролните органи в БГ работят почти винаги в свой интерес, а не да си вършат съвестно работата. Така, че факторите работещи против потребитела са прекалено много за да имаме вяра на търговците на гориво. Всеки има глава на раменете и си решава дали да вярва, като го лъжат или да вярва на хора, изкарващи си печалбата по честен начин, защото все пак има и такива все още.
    Последна редакция от krasimir77; 27.07.2019, 12:22.

Напиши коментар:

• stilo_new
    отговори
    blue_coconut написа: Преглед на мнението
    Ама не съм съвсем съгласна с вас. Колата я имам малко повече от 3 години, и мисля, че си я познавам - най-малкото не на всяка бензиностанция се е случвало да ми сипват над вместимостта, дадена от производител, на която все пак продължавам сляпо вярвам. Според писанията ми в carspending от м. май тази година съм зареждала пет пъти, четири от които на две различни Еко-та. И четирите пъти правя едно и също нещо - пълня резервоара догоре от почти празен. За пример давам зарежданията (от Еко-то) - 44,38; 44,48; 44,64; 43,86. И това на Марешки - бам, 48,53. Което е с около 10% над вместимостта, и това се случва само там. Следователно въпросът ми е риторичен. Но искате да кажете, че на бензиностанция Х , за разлика от бензиностанция У, изведнъж обемът на резервоара и някаква въздушна междина се променят? За себе си имам обяснение, което е най-логичното - човекът просто си е настроил колонките уж да сипват малко отгоре, че да си избие донякъде парите от ниските цени на горивата. Друго логично обяснение не намирам. И просто исках да споделя впечатление и да информирам, та и други хора да знаят.
    Съжалявам, но си се объркал. Както е казал колегата по-горе, ако не вярваш , пробвай да сипеш в съд, в който са разграфени литрите. Щом пише 48 литра, значи са налети толкова. Няма как да са по-малко. Изключването на пистолета за зареждане зависи от много неща. Примерно, при по-висока скорост на зареждане се образува повече пяна. Която също изключва пистолета, но това не значи, че резервоарът е пълен догоре.

Напиши коментар:

• tambuhtaneca
    отговори
    Много зависи кога точно си пълнила, с каква скорост се пълни, температура на горивото и налягане на парите в резервоара.
    http://www.s-oil7.com/eng/knowledge/...iew.jsp?seq=79
    Убеден съм, че при твоя резервоар от 45 литра и 55 ще се поберат ако се обезвъздуши системата както трябва и налива с ниска скорост. Ако толкова не вярваш на тази бензиностанция, спокойно може да сипеш 20 литра в 20 литрова туба и да видиш дали са 20 литра или са 18.
    Зареждам постоянно там и мога да кажа, че при резервоар от 58 литра, като съм имал г/д 3 макс 5 съм сипвал 60 - т.е. общо съм имал 63-65 литра. Това ми се е случвало и на други бензиностанции. Теоретично ако при Марешки стандарта на зареждане е с по-малки пистолети като дебит спрямо някоя друга верига, това да се отразява на количеството заредено гориво. А и съм убеден, че него го проверяват най-много от всички бензиностанции и откъм количество няма как да лъже. Виж за качеството е друг въпрос, но мен ме устройва спрямо останалото, което се предлага в БГ.
    Като зареди с 10% повече и си познаваш колата, това отрази ли се на 10% повече пробег, който си изминала?
    Последна редакция от tambuhtaneca; 26.07.2019, 16:26.

Напиши коментар:

• blue_coconut
    отговори
    Ама не съм съвсем съгласна с вас. Колата я имам малко повече от 3 години, и мисля, че си я познавам - най-малкото не на всяка бензиностанция се е случвало да ми сипват над вместимостта, дадена от производител, на която все пак продължавам сляпо вярвам. Според писанията ми в carspending от м. май тази година съм зареждала пет пъти, четири от които на две различни Еко-та. И четирите пъти правя едно и също нещо - пълня резервоара догоре от почти празен. За пример давам зарежданията (от Еко-то) - 44,38; 44,48; 44,64; 43,86. И това на Марешки - бам, 48,53. Което е с около 10% над вместимостта, и това се случва само там. Следователно въпросът ми е риторичен. Но искате да кажете, че на бензиностанция Х , за разлика от бензиностанция У, изведнъж обемът на резервоара и някаква въздушна междина се променят? За себе си имам обяснение, което е най-логичното - човекът просто си е настроил колонките уж да сипват малко отгоре, че да си избие донякъде парите от ниските цени на горивата. Друго логично обяснение не намирам. И просто исках да споделя впечатление и да информирам, та и други хора да знаят.

Напиши коментар:

• tambuhtaneca
    отговори
    Нормално е като резервоара ти е Х литра, да имаш вместимост за още от минимум 5 литра. Обемът на резервоара не е този, който пише по книжката, а има въздушна междина над да кажем маркера за максимум, която побира още определено количесто. Като добавите и 1-2 литра в тръбите за зареждане, може да побере и 10 литра над това, дето е по книжка, при някои модели автомобили. Аналог може да направите с останалите съдове за флуиди по различните системи на автомобила - казанчето за спирачна течност, това за антифриз и за течност за чистачки - винаги има въздушен джоб над максималното ниво. Същото е и при бутилките за алкохолни и безалкохолни напитки - пише 2 литра, ама има едни 100 мл дето може да се долеят до капачката.
    Последна редакция от tambuhtaneca; 25.07.2019, 23:06.

Напиши коментар:

• Hristian_Aleksiev
    отговори
    Тея 45 литра ги четеш по книгите предполагам. Не мисля, че трябва да вярваш на 100% на техническата документация от Фиат, те там сигурно пишат, че пунто гори 3,9 на дълъг път . За да си 120% сигурна колко ти събира резервоара има два начина. Вадиш седалките, бензиновата помпа, обезсушаваш, слагаш помпата, и наливаш от туби докато прелее.
    Другия вариант, отиваш на моргата вземаш един резервоар за 20-30 лв. и същото упражнение, като тук може би липсата на бензиновата помпа ще покрие и липсата на маркучите от гърловината до резервоара
    Има и трети но не е препоръчителен. Караш с 50л бензин в туби в багажника докато колата изгасне, наливаш и така.

Напиши коментар:

• blue_coconut
    отговори
    Пускам оплакване, придружено с въпрос. Онзи ден сипах малко над 48 литра А95, при положение, че резервоарът ми побира 45 литра. Някой би ли ми обяснил физически това възможно ли е да се случи, и как. Или е възможно, но само на тази бензиностанция? Просто е смешно, от няколко Еко-та са ме отказали да сипвам заради меко казано отвратителното държание и бездействие на касиерките, на Марешки ме лъжат и ми сипват с около 4 литра отгоре...
    П.П. Да, знам, сигурно ще попитате "Ама защо сипваш там като начало". Предварително отговарям - да речем, че исках да си направя експеримент, и да сравня с други бензиностанции. Трябваше да заредя, а и имах път натам, та си рекох защо да не взема да мина. Но само взех, че се минах. Вече ще знам за друг път.

Напиши коментар:

• dobrujanetza
    отговори
    Ние пък днес правим 20 години от както сме се оженили.
    И аз не знам какво е...
    Полей случката, пък каквото- такова.

Напиши коментар:

• kosta
    отговори
    Развеждам се с жената след 15 год. брак.
    Оплакване или хвалба...
    Ние пък днес правим 20 години от както сме се оженили.
    И аз не знам какво е...

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Щом сте стигнали до там, по-скоро е хвалба

Да се похваля и аз - поредната ремонтна сага върви към своя край.
    Остава ми да изшкуря стените и да позамажа хубаво ъглите, боядисвам, редя един ламинат и сглобявам мебелите

Разликата с предишни ремонти е, че сега всичко си го правих сам. Не е лесно, целите ми ръце са в плюски и рани, но пък натрупания опит и знания няма от къде да ги купя на готово.
    Прикачени файлове

Напиши коментар:

• mitaka_71
    отговори
    Immortal написа: Преглед на мнението
    Зависи

Но не си първият, нито последният. Гледай напред и толкоз.
    Даммм,живота продължава и гледай ти да си добре...
    Последна редакция от mitaka_71; 17.07.2019, 11:19.

Напиши коментар:

• Immortal
    отговори
    Развеждам се с жената след 15 год. брак.
    Оплакване или хвалба...
    Зависи

Но не си първият, нито последният. Гледай напред и толкоз.

Напиши коментар:

• dobrujanetza
    отговори
    Имаме си още един софтуерен инженер във фамилията ! Вчера малкият син успешно взе държавните изпити с обща оценка от задачи и теория 5,68 и вече е бакалавър в специалността Софтуерно инженерство на СУ "Климент Охридски". Трябва да се учи, това е истината.
    Честито! Само така!

Напиши коментар:

Working...
X