Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Огромен срив в цената на петрола,при нас реакцията е нула

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stefanaki написа:
    Само не разбирам защо извади само първото изречение, а изряза това с бруто 1700^. Понеже не ми се вярва това да са 10 човека, проверих една актуална обява за работа - http://www.jobtiger.bg/obiavi-za-rab...Заплата 400лв нето, което е 510лв бруто или 260^ (по груби сметки). Или 6,5 човека. Горе-долу толкова работят в БГ на една бензиностанция (двама на касите + 3-4 на колонките + един на ръководна позиция).С други думи фонд работна заплата на една бензиностанция в Германия е същия като в БГ.
    Ей, ама като вземете да ги правите сметките от чужбина сте ми много интересни. 1. Един човек ли работи на повечето бензиностанции в Германия???2. Кой те излъга, че в България на всяка бензиностанция работят 6 човека??? 4 човека на колонките??? Ти в час ли си?В бензиностанцията, в която аз наливам има 1 (един) човек на колонките и 1 каса. А е доста оборотна бензиностанция. Има и още един обикновено се върти. Сложи ги трима. Четири ги сложи. Пак не са 7 човека.В централата на рафинерията в Германия сигурно пак взимат колкото тука? Особено обикновените служители - специалисти 500 евро/месечно ли взимат???3. След като ще говорим за минимума (1700 евро), щото макар и рядко някои взимали на 2000 евро, защо не смяташ и такива, които взимат 300-350 лева? Щото в БГ има такива по бензиностанциите???
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
      Ей, ама като вземете да ги правите сметките от чужбина сте ми много интересни. 1. Един човек ли работи на повечето бензиностанции в Германия???2. Кой те излъга, че в България на всяка бензиностанция работят 6 човека??? 4 човека на колонките??? Ти в час ли си?В бензиностанцията, в която аз наливам има 1 (един) човек на колонките и 1 каса. А е доста оборотна бензиностанция. Има и още един обикновено се върти. Сложи ги трима. Четири ги сложи. Пак не са 7 човека.В централата на рафинерията в Германия сигурно пак взимат колкото тука? Особено обикновените служители - специалисти 500 евро/месечно ли взимат???3. След като ще говорим за минимума (1700 евро), щото макар и рядко някои взимали на 2000 евро, защо не смяташ и такива, които взимат 300-350 лева? Щото в БГ има такива по бензиностанциите???
      1. Да, само един касиер.2. Да, в час съм. Написал съм 3-4, но ти пак избра угодното за теб. И никой не ме е лъгал, аз виждам със собствените си очи - един дето се пише за управител или шеф обект, двама на касите и още трима дето се въртят по бензиноколонките.Аз пиша за бензиностанции, ти за рафинерия - няма как да се разберем.3. 1700 не е минимум, а средно. Минимума може да е 1200 - не зная точно. Пак изкривяваш/преиначаваш.Моята теза, е че разходите за фонд работна заплата на служителите по бензиностанциите в България и Германия са сравними/приблизително еднакви.
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
        Аз пиша за бензиностанции, ти за рафинерия - няма как да се разберем.
        В България, ако не знаеш, има един монополист. Лукойл се нарича, който хем е рафинерия, хем е и ритейл.
        Stefanaki написа:
        3. 1700 не е минимум, а средно. Минимума може да е 1200 - не зная точно. Пак изкривяваш/преиначаваш.
        Нека видим аз ли преиначавам, ти ли не помниш кви ги ръсиш:
        Stefanaki написа:
        като масово заплащането е 1700^ бруто месечно (10^/час).
        Сега, ако масово е равносилно на средно, да, признавам си, изкривявам/преиначавам.
        Stefanaki написа:
        Моята теза, е че разходите за фонд работна заплата на служителите по бензиностанциите в България и Германия са сравними/приблизително еднакви.
        Абе то да не се окаже, че тука взимат повече.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
          В България, ако не знаеш, има един монополист. Лукойл се нарича, който хем е рафинерия, хем е и ритейл.
          В България, ако не знаеш, се внасят горива и от други страни. Ако на някого не му е изгодна ценовата политика на Лукойл, няма пречка да внесе от друго място.БТВ. В Австрия кой е монополиста? :D
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

style34 написа:
            ...1. Един човек ли работи на повечето бензиностанции в Германия???2. Кой те излъга, че в България на всяка бензиностанция работят 6 човека??? 4 човека на колонките??? Ти в час ли си?В бензиностанцията, в която аз наливам има 1 (един) човек на колонките и 1 каса. А е доста оборотна бензиностанция. Има и още един обикновено се върти. Сложи ги трима. Четири ги сложи. Пак не са 7 човека....
            Чест и почитания по принцип Ама намали малко...Аз не съм срещал повече от 1 човек на бензиностанция в Германия. Някои не са денонощни. На някои няма изобщо жив човек.В Австрия да, в Германия наистина огромната част са с по 1 човек. По някои магистрали има големи обекти като тук, но далеч, далеч по-рядко.В България на всяка бензиностанция не, но на всяка по-голяма работят поне 2каси и има поне 2ма, които наливат. И задължително има управител.

Коментар

style34 написа:
              http://www.vbox7.com/play:ee980424
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

dan4op5 написа:
                В 15 европейски държави дизелът вчера бе по-евтин
                Кои са те, изброй ги, моля! Посочи източника на информация? Защо не отиде вчера до 1 от тези 15, за да си напазаруваш евтин дизел? Преди това пращаш едно ЛС на Airfan, че нищо не разбира Той обясни човекът - цената е такава, че да е конкурентна на останалите рафинерии в региона. Ти ако имаш магазин за шоколади и около теб всички магазини продават шоколада на 12 лева/килото, то на 7.50 ли ще го продаваш или също на 12? (При общо разходи по производството и продажбата, и акциз+ДДС за шоколада в размер на 5.50 лв.) От обратната гледна точка, това, което пишеш, изглежда така: В 33 европейски държави дизелът вчера бе по-скъп

Коментар

Е то какво се оказа? Лукойл работят на загуба? Да направим един митинг да вдигнат малко тия цени бе, че вземат да фалират...

Коментар

От месец - два сигурно, не е имало толкова спореща тема... Честно да си призная...липсва ми ЕЛЕ
                    ФИАТ- Пътят е само формалност
                    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                    -----------------------------------------------------
                    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

style34 написа:
                      Е то какво се оказа? Лукойл работят на загуба?
                      Кой Лукойл за теб работи на загуба -
                      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Тази нощ заредих един резервоар бензин (стандартен 95) в европейска държава по 2,79лв/л.Просто за протокола го казвам.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ето тук може да се видят актуалните цени на горивата във всяка държава в ЕС: http://www.energy.eu/fuelprices/Ясно се вижда, че към днешна дата - 17.10.2014 г., ритейл цената на дизелото гориво е по-евтино в следните държави: Австрия; Естония; Франция; Гърция; Латвия; Литва; Люлсембург; Полша; Испания. Да, не са 15 държави, но са 9 , сред които Австрия, Франция, Полша....Млако ли е това?

Коментар

Stefanaki написа:
                            Иначе и аз днес заредих А95 за 1,44^/литър, като до скоро не бих виждал цени под 1,60^/литър.
                            това от вчера 16.10.2014.ВО, ти къде си зареждал?

Коментар

В Цюрих.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

sasho_n2 написа:
                                Ето тук може да се видят актуалните цени на горивата във всяка държава в ЕС: http://www.energy.eu/fuelprices/Ясно се вижда, че към днешна дата - 17.10.2014 г., ритейл цената на дизелото гориво е по-евтино в следните държави: Австрия; Естония; Франция; Гърция; Латвия; Литва; Люлсембург; Полша; Испания. Да, не са 15 държави, но са 9 , сред които Австрия, Франция, Полша....Млако ли е това?
                                Като цяло не ти разбирам мнението:1. Какво е "ритейл цената"? 2. Какво като в 9 държави е по-евтино и какво дали е млако? Нали в останалите е по-скъпо (логично?)? Сред тях са Словакия, Словения, Хърватска, Кипър, Чехия, Малта, Германия, Италия, Великобритания... Каква ти е тезата? Че ако има дори и една по-евтина - не може? Трябва да сме ние най-евтините? Ами какво да кажат италианците? И защо не отскочиш до Гърция да си заредиш, нали е по-евтино?

Коментар

Working...
                                X