Stefanaki написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Огромен срив в цената на петрола,при нас реакцията е нула
Collapse
Заключена тема
X
X
-
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
-
style34 написа:Ей, ама като вземете да ги правите сметките от чужбина сте ми много интересни. 1. Един човек ли работи на повечето бензиностанции в Германия???2. Кой те излъга, че в България на всяка бензиностанция работят 6 човека??? 4 човека на колонките??? Ти в час ли си?В бензиностанцията, в която аз наливам има 1 (един) човек на колонките и 1 каса. А е доста оборотна бензиностанция. Има и още един обикновено се върти. Сложи ги трима. Четири ги сложи. Пак не са 7 човека.В централата на рафинерията в Германия сигурно пак взимат колкото тука? Особено обикновените служители - специалисти 500 евро/месечно ли взимат???3. След като ще говорим за минимума (1700 евро), щото макар и рядко някои взимали на 2000 евро, защо не смяташ и такива, които взимат 300-350 лева? Щото в БГ има такива по бензиностанциите???Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:Аз пиша за бензиностанции, ти за рафинерия - няма как да се разберем.Stefanaki написа:3. 1700 не е минимум, а средно. Минимума може да е 1200 - не зная точно. Пак изкривяваш/преиначаваш.Stefanaki написа:като масово заплащането е 1700^ бруто месечно (10^/час).Stefanaki написа:Моята теза, е че разходите за фонд работна заплата на служителите по бензиностанциите в България и Германия са сравними/приблизително еднакви.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:В България, ако не знаеш, има един монополист. Лукойл се нарича, който хем е рафинерия, хем е и ритейл.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
style34 написа:...1. Един човек ли работи на повечето бензиностанции в Германия???2. Кой те излъга, че в България на всяка бензиностанция работят 6 човека??? 4 човека на колонките??? Ти в час ли си?В бензиностанцията, в която аз наливам има 1 (един) човек на колонките и 1 каса. А е доста оборотна бензиностанция. Има и още един обикновено се върти. Сложи ги трима. Четири ги сложи. Пак не са 7 човека....Ама намали малко...Аз не съм срещал повече от 1 човек на бензиностанция в Германия. Някои не са денонощни. На някои няма изобщо жив човек.В Австрия да, в Германия наистина огромната част са с по 1 човек. По някои магистрали има големи обекти като тук, но далеч, далеч по-рядко.В България на всяка бензиностанция не, но на всяка по-голяма работят поне 2каси и има поне 2ма, които наливат. И задължително има управител.
Коментар
-
style34 написа:Ей, ама като вземете да ги правите сметките от чужбина сте ми много интересни. 1. Един човек ли работи на повечето бензиностанции в Германия???2. Кой те излъга, че в България на всяка бензиностанция работят 6 човека??? 4 човека на колонките??? Ти в час ли си?В бензиностанцията, в която аз наливам има 1 (един) човек на колонките и 1 каса. А е доста оборотна бензиностанция. Има и още един обикновено се върти. Сложи ги трима. Четири ги сложи. Пак не са 7 човека.В централата на рафинерията в Германия сигурно пак взимат колкото тука? Особено обикновените служители - специалисти 500 евро/месечно ли взимат???3. След като ще говорим за минимума (1700 евро), щото макар и рядко някои взимали на 2000 евро, защо не смяташ и такива, които взимат 300-350 лева? Щото в БГ има такива по бензиностанциите???like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
dan4op5 написа:В 15 европейски държави дизелът вчера бе по-евтинТой обясни човекът - цената е такава, че да е конкурентна на останалите рафинерии в региона. Ти ако имаш магазин за шоколади и около теб всички магазини продават шоколада на 12 лева/килото, то на 7.50 ли ще го продаваш или също на 12? (При общо разходи по производството и продажбата, и акциз+ДДС за шоколада в размер на 5.50 лв.) От обратната гледна точка, това, което пишеш, изглежда така: В 33 европейски държави дизелът вчера бе по-скъп
Коментар
-
От месец - два сигурно, не е имало толкова спореща тема... Честно да си призная...липсва ми ЕЛЕФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Ето тук може да се видят актуалните цени на горивата във всяка държава в ЕС: http://www.energy.eu/fuelprices/Ясно се вижда, че към днешна дата - 17.10.2014 г., ритейл цената на дизелото гориво е по-евтино в следните държави: Австрия; Естония; Франция; Гърция; Латвия; Литва; Люлсембург; Полша; Испания. Да, не са 15 държави, но са 9 , сред които Австрия, Франция, Полша....Млако ли е това?
Коментар
-
Stefanaki написа:Иначе и аз днес заредих А95 за 1,44^/литър, като до скоро не бих виждал цени под 1,60^/литър.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
sasho_n2 написа:Ето тук може да се видят актуалните цени на горивата във всяка държава в ЕС: http://www.energy.eu/fuelprices/Ясно се вижда, че към днешна дата - 17.10.2014 г., ритейл цената на дизелото гориво е по-евтино в следните държави: Австрия; Естония; Франция; Гърция; Латвия; Литва; Люлсембург; Полша; Испания. Да, не са 15 държави, но са 9 , сред които Австрия, Франция, Полша....Млако ли е това?Сред тях са Словакия, Словения, Хърватска, Кипър, Чехия, Малта, Германия, Италия, Великобритания... Каква ти е тезата? Че ако има дори и една по-евтина - не може? Трябва да сме ние най-евтините? Ами какво да кажат италианците? И защо не отскочиш до Гърция да си заредиш, нали е по-евтино?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар