Не знам защо никой не е писал за това
Цената на нефта от лятото насам се сгромолясва като сега е с 20% по евтин
http://www.nasdaq.com/markets/crude-...meframe=6mПо нашите бензиностанция реакцията е нула
И къде са медиите да отразят тази голяма новина ?
Преди като се качваше петрола щяха да ни проглушат ушите.Отделно ,аз от нашите "независими" медии не съм чул и една лоша дума за мулти-милиардера ,собственика на Лукоил
Явно че се шарят огромни пари .Важно е масовката да плаща скъп бензин и скъп ток /тука благодарим на хидроинженера и комунистическото недоразумение гъола/ http://www.investor.bg/analizi/91/a/...181899/?page=1
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Огромен срив в цената на петрола,при нас реакцията е нула
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Бях сигурен че ще се появи един такъвgeo_g написа:Ама доларът скочи с 10-12%, така че извинението е налице! Очаквайте големия ...............
не е с 10-12 а с около 7% . Юли месец евро/долар бе 1.36 ,днес е 1.2647 .По мой сметки е 7% ! Петрола от 108$ юли сега е 80 спад с 25% !!!!!!25% -7% = 18 % по съвсем груби сметки. Аз 18% спад по нашите бензиностанции /по подобие на американските/ не виждам ,а ти ????
Коментар
-
Закон на Златков-Лукойлски: "Цената на петрола влияе на цената на бензина и дизела само когато се покачва".VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Чужди пари най-лесно се смятатdan4op5 написа:Бях сигурен че ще се появи един такъвgeo_g написа:Ама доларът скочи с 10-12%, така че извинението е налице! Очаквайте големия ...............
не е с 10-12 а с около 7% . Юли месец евро/долар бе 1.36 ,днес е 1.2647 .По мой сметки е 7% ! Петрола от 108$ юли сега е 80 спад с 25% !!!!!!25% -7% = 18 % по съвсем груби сметки. Аз 18% спад по нашите бензиностанции /по подобие на американските/ не виждам ,а ти ????
Първо, сделка за покупка на петрол днес има ефект при теб след известно време. Колко е това време нека каже някой запознат.При подобни сделки вероятно имаш отсрочено плащане. Да речем 60 дни. Днес плащаш петрол купен Август. Но плащаш августовската цена в долари, при днешния курс. Не може да очакваш промяна 1:1 в цената на петрола и на горивото, не знам какво е теглото на цената на петрола в крайната цена на един литър гориво. Който се интересува да потърси.Не знам дали си се занимавал някога с ценообразуване. Ако не си, не се пробвай точно в тази област - петрол, акцизни стоки. Дълбока вода е
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Има нещо такова. Работя в Чехия и винаги тук горивата са били по-скъпи, но не и сега. Зареждам дизел на крайна клиентска 33,9 крони, което е точно 2,40лв.Незнам колко е актуалната цена в бг, но лятото като си идвах по-спомен беше 2,55лв.Май пак държавата се олива с акциза, както и с квотите за зелена енергия. В тези случай препоръките на ЕС направо със закон ги вкарват. Все отнякъде трябва да се дере народа. Как се храни такава администрация, като не останаха данъкоплатци.
Коментар
-
[quote="Lane Staley"]А защо тогава когато се качва долара или петрола тея цени ги акумулират ВЕДНАГА ? Отделно ,ако долара или петрола се качват цената на бензина ВИНАГИ расте.Падат ли някой от тях обаче цената не пада ?? За качеството пък да не отварям думаdan4op5 написа:Първо, сделка за покупка на петрол днес има ефект при теб след известно време. Колко е това време нека каже някой запознат.При подобни сделки вероятно имаш отсрочено плащане. Да речем 60 дни. Днес плащаш петрол купен Август. Но плащаш августовската цена в долари, при днешния курс. Не може да очакваш промяна 1:1 в цената на петрола и на горивото, не знам какво е теглото на цената на петрола в крайната цена на един литър гориво. Който се интересува да потърси.Не знам дали си се занимавал някога с ценообразуване. Ако не си, не се пробвай точно в тази област - петрол, акцизни стоки. Дълбока вода е
Коментар
-
Та казваш 7% спрямо лева. Подозирах, че от БНБ лъжат, ама чак толкова!Не ме разбра, но както и да е.dan4op5 написа:Бях сигурен че ще се появи един такъвgeo_g написа:Ама доларът скочи с 10-12%, така че извинението е налице! Очаквайте големия ...............
не е с 10-12 а с около 7% . Юли месец евро/долар бе 1.36 ,днес е 1.2647 .По мой сметки е 7% ! Петрола от 108$ юли сега е 80 спад с 25% !!!!!!25% -7% = 18 % по съвсем груби сметки. Аз 18% спад по нашите бензиностанции /по подобие на американските/ не виждам ,а ти ????Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Колкото и да болдваш тук, все тая. Само може да си докараш високо кръвно.Купи си електричка и няма да имаш проблеми с цената на бензина. Останалото са безмислени напъни и трафик в мрежатаdan4op5 написа:А защо тогава когато се качва долара или петрола тея цени ги акумулират ВЕДНАГА ? Отделно ,ако долара или петрола се качват цената на бензина ВИНАГИ расте.Падат ли някой от тях обаче цената не пада ?? За качеството пък да не отварям дума
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Tова ли е условието за да мога да пускам теми за цената на петрола ?ogi28b написа:Колега автор, поне един семестър икономика учил ли си?
бнб от къде си взима котировките ??? сама ли си ги измисля ? или ги взима от международния валутен пазар наречен форекс ?Пии вода от извора...geo_g написа:Та казваш 7% спрямо лева. Подозирах, че от БНБ лъжат, ама чак толкова!Не ме разбра, но както и да е.
Коментар
-
Каквато и простотия да стане по света - в БГ се вдига цената на бендзино и на нафтата...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар