Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Младеж умира с 200

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Младеж умира с 200

    28 годишен загива с Мерцедеса си на Витиня. Мантинелата се е нанизала поне 10-15 метра в колата. Момент невнимание - цял живот мъртъв!http://vbox7.com/play:4f0ba952
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

    #2
    Ние си нямаме мантинели. Ако мантинелата е направена като хората дори и с тази скорост нямаше да има проблем. Гледал съм по телевизията тестове на такива съоръжения и там задържаха доста добре натоварени камиони. Естествено това е БГ и тук е виновна само скоростта.

    Коментар


      #3
      Няма как при такава скорост да се удариш в каквото и да е и да не си мъртъв. Ако не се е откъснала мантинелата, друго е щяло да стане, но жив не може да остане при това положение. Хората правят опити с натоварен камион срещу мантинела, но с малоумие срещу мантинела още опити не са правени - резултатът е налице.
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

      Коментар


        #4
        sugarboy написа:
        Няма как при такава скорост да се удариш в каквото и да е и да не си мъртъв.
        Челен удар няма да има, с този автомобил бъди сигурен, че ако мантинелата го е задържали нямаше да има смъртен случай.Този като гледам колко железа изгуби от автомобила и това, че напусна платното над един метър във въздуха пък мантинелата го върнаhttp://www.vbox7.com/play:477c0295

        Коментар


          #5
          С такава скорост няма какво да се направи, не са виновни мантинелите, а този който е карал с 200. Ако беше подпрял друга кола , нямаше само той да е мъртъв.
          Виж бейби не сме глупаци,
          ние сме отбор от здравеняци.
          Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
          така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
          http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

          Коментар


            #6
            Това последното беше малко глупаво за скоростта и мантинелите. Я някой да сметне 40т камион ако се движи с макс. скорост която му е позволена и дори и по ниска скорост да видим тази манинела дали ще го задържи на пътя или ще я отнесе като куцо пиле домат. Не отричам, че водача сам си е виновен, но и мантинелата има не по малка вина.Я само си помисли какво ще стане ако си с мотоциклет и паднеш с пързаляне към мантинелата Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Ако съм аз ще се моля да мина между колчетата.

            Коментар


              #7
              Ето го и примера с камиона http://dnes.dir.bg/news.php?id=6342240Като камиона е само влекач а не е някой прицеп.............. натоварен до макс. позволените кг.

              Коментар


                #8
                Всъщност не е виновна мантинелата, а онези 70км. превишена скорост...@chaveto: Ако си с мотор и паднеш пързаляйки се под мантинелата на Витиня - пак ще ядем курбан..., но нали трябва да пишеш глупости? Каква според теб трябва да е мантинелата, че да задържи 2 тона автомобил носещ се с 200км/час.?
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                Коментар


                  #9
                  jenshen73 написа:
                  @chaveto: Ако си с мотор и паднеш пързаляйки се под мантинелата на Витиня - пак ще ядем курбан..., ?
                  Както по напред съм написал, че ако падна пързаляйки се и тръгна към мантинелата ще се моля да мина между колчетата. Защото ако уцелиш колче сам можеш да си представиш какви ще са последствията. А това, че нашите мантинели са някаква порнография от много години назад където се движеха само каруци............ няма смисъл да спорим. Знам няколко случая с мантинели и искам да ти кажа, че и при движение с нормална скорост тази мантинела пада ..............................Не може да тръгнеш с една дръглива жигула и след 7-8м да удариш мантинелата странично и тя да не те задържи. Това със жигулата съм го виждал с очите си.

                  Коментар


                    #10
                    И аз ще те попитам. Каква трябва да е мантинелата според теб? Но дай категоричен и точен отговор, без обяснения каква не трябва да е и че трябва да те задържи. Кажи каква да е че да те задържи на пътя, да няма колонки в които да се удрят пързалящи се мотористи и така нататък. Просто ни я опиши тази мантинела чудо.

                    Коментар


                      #11
                      Няма и нищо на мантинелата - на същия мост, понеже минавам всеки ден от там съм виждал камион да виси от моста (началото му) , държан само от мантинелата. Опитите които се правят не са със скорости по-големи от 80 км/ч. Няма материал на света от който да се направи автомобил и да понесе такава енергия. Шанса му е бил да се върти докато се убие скоростта, но ... там говорим за късмет.
                      Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                      ----------------------------
                      Ignorance is a bliss

                      Коментар


                        #12
                        peho написа:
                        И аз ще те попитам. Каква трябва да е мантинелата според теб?
                        Според мен трябва да е коренно различна от това което е. Като начало самото започване на мантинелата трябва да започва някъде под земята ане на 20-30см от нея. Сглобките трябва да са много по дълги, не през 5м и като я треснеш да се скъса на снадката от 4-ри болта и след това да се нанижеш на нея и още куп неща които няма смисъл да ги споделям, просто за вас в момента е виновна скоростта и марката + модела на автомобила. Но това ако се случи някъде другаде хората щяха да помислят защо тази мантинела се е скъсала и е отнела човешки живот. Нямаше да обвиняват само марка/модел..............На 100% съм убеден, че ако беше фиат нямаше да правите такива коментари, но все пак вие сте българи.

                        Коментар


                          #13
                          В Германия виждах бетонни като улей направени и като се качи гумата по нея те връща на платното.
                          Обичам си работата.

                          Коментар


                            #14
                            Много са нещата който са направени да спасят човешки живот, но не са в БГ. Не казвам, че навън си защитен на 100% защото сега ще ме нападнат, но пътищата като сигурност са в пъти по добри от нашите.

                            Коментар


                              #15
                              Като гледам не сме споменали марката на колата, поне аз изобщо не съм я споменавал, но виж скоростта да. И честно казано тези бетонни улеи не знам дали ще удържат някого ако им налети с 200. Не ми се вярва да се тестват съоръженията при скорости от този порядък.

                              Коментар

                              Working...
                              X