Не съм .. Иначе, че са наизуст и на база наблюдения и четене - това е ясно
Тя и затова темата е в тая насока - приемам съвети, критики и предложения
Дето се вика прохождам в турбо аферите , и засега мнението ми е базирано на чул/прочел/видял , но не и на пробвал , счупил и т.н. :DП.С. сега се сещам , едно време по същия начин "прохождах" в КАРАУДИО-то... След 3-4-5 години, като отворех назад да прочета какви глупости съм писал в началото и се пуквах от смях :D После ми мина тая мания , и сега навлизам в новата... Та след 1-2 години със сигурност ще се смея , като прочета какво съм изписал в тая тема да речем :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Coupe 16v Turbo
Collapse
X
-
Идеята е да стане кола за изкарване от време на време за адреналин и удоволствие. Няма да готвя кола за 402м , нито пък за писта. Ей така за фън в свободното врреме... " Въпреки това мисля, че ще е нормално подобна кола да си слезе в ниските 13-ки , въпреки , че не е драгаджийка
Така, че нещо смесено между точки 1 и 3
Както и досега... гонка на никой не отказвам, но не се изживявам като бърз и не влизам във филми с драга
Просто си карам за кеф от време на време и тва е.
Коментар
-
аз не съм мерил бекпрешър на мицу туин скрол турбо, но имам заигравка с управлението на гейта му, и то на версия за 550+ коня на CBRD BBK Full B, което е с много по-голяма турбина в 10.5 корпусАми при положение, че актуатора му преработен с яка пружина открехва на 2 бара при надуване с помпа, при ръчен бууст контрол с кранче трябва да се блийдва изцяло въздуха от Т щуцера преди актуатора, за да може да се постигнат 1.8 бара надув.Примерно тая постановка при Т3 турбо се случва с актуатор дето открехва при скромните 0.8 бараhf hpe написа:добре де ти мерил ли си бек прешъра?защото разсъжденията ти са малко на изуст
Това като цяло говори за страшно много бекпрешър, който така напъва клапата на гейтовете, че трябва съвсем лекичко налягане в актуатора за да отвори
С две думи, много бекпрешър, доста повечко от при нормален Т3 корпус
Коментар
-
тука мисля че темата беше 400HP , а турбината която коментираш средно вади 450 коня средно от 2.3 Ево , сега че са я изнасилили с о=е 100 коня е нормално да има бекпрежър , с овеличаване на буска бек... се качва с 2 думи 10.5 т то е средно за 350 коня , ако иска повече , друка компресорна част за още 50 коня , ако иска още 100 друга турбинаici написа:аз не съм мерил бекпрешър на мицу туин скрол турбо, но имам заигравка с управлението на гейта му, и то на версия за 550+ коня на CBRD BBK Full B, което е с много по-голяма турбина в 10.5 корпусhf hpe написа:добре де ти мерил ли си бек прешъра?защото разсъжденията ти са малко на изустPower Under Pressure
Коментар
-
бе то си е има точната турбина за него въпроса е дали му са дават толква пари..става въпрос за гт3076 твин скрол
http://performance-bg.org/forum/view...php?f=3&t=5301
alfa 164 2.0ts .fiat tipo 2.0Т 16v

Коментар
-
тази ще му е лагава но пак за драг ще е ...... цепи мрака1912 написа:бе то си е има точната турбина за него въпроса е дали му са дават толква пари..става въпрос за гт3076 твин скрол
http://performance-bg.org/forum/view...php?f=3&t=5301Power Under Pressure
Коментар
-
доста е далеч от бюджета , който съм предвидил за турбо , за съжаление
Иначе съм сигурен , че ще е сериозно с тая турбина...На мен желанието ми е да се вместя в рамките на 1000лв за турбо, като в главата ми се върти това : http://www.ebay.com/itm/Arashi-Turbo...5e7fd528Или даже това + попрестъргване на студена и топла част за по-големите перки : http://www.ebay.com/itm/Turbo-Cartri...item43aa492176
Коментар
-
-
еее, ти сега почна да ми обясняваш кое колко вадиWhitePower написа:тука мисля че темата беше 400HP , а турбината която коментираш средно вади 450 коня средно от 2.3 Ево , сега че са я изнасилили с о=е 100 коня е нормално да има бекпрежър , с овеличаване на буска бек... се качва с 2 думи 10.5 т то е средно за 350 коня , ако иска повече , друка компресорна част за още 50 коня , ако иска още 100 друга турбинаici написа:аз не съм мерил бекпрешър на мицу туин скрол турбо, но имам заигравка с управлението на гейта му, и то на версия за 550+ коня на CBRD BBK Full B, което е с много по-голяма турбина в 10.5 корпусhf hpe написа:добре де ти мерил ли си бек прешъра?защото разсъжденията ти са малко на изуст
, аз ти казвам че тук реална кола има такава http://www.youtube.com/watch?v=rrL80Z6Jp4Y, а и пропускаш буквичката Б накрая, модела без Б накрая вади 400 коня на гуми на 4х4, с такова беше преди, а това с Б-то (Big)сега може да извади 450 на гуми
това турбо е малко кофти измислица на АТП, понеже мицу турботата се въртят наопъки на другите и за да могат да го сложат на мицу колектор, са направили 90 градуса тесен завой след фланеца да обърнат посоката на газовете, това е още бекпрешър.Истината си е ГТ3071Р с обичайния Т3 фланец на А/Р .63 за 400+ коня или турбо от тоя тип, от 3500 поема на около бар и преди 4000 вече отлиташ яко та до 70001912 написа:бе то си е има точната турбина за него въпроса е дали му са дават толква пари..става въпрос за гт3076 твин скрол
http://performance-bg.org/forum/view...php?f=3&t=5301
Коментар
-
а и другият проблем е в сегашният колектор на Пламен, няма да утрае много от черно желязо, тук хора дето имаха навремето, изкараха половин година даване на газ и като поизгори става на паяжина.1912 написа:то така ама на Пламен си продаде якия колектор с Т3 фланец да си вземе октопод с твин скрол
Коментар
-
Да, така е !!! И сега заради тоя колектор да го ползвам искам да запазя и турбото, оттам пък нови огранияения и накрая ще се наскачам яко.... Ще взема накрая да се откажа от всичко , преди да е станало късно.... Искам конкретно мнение: Може ли някой в БГ да ми направи НАДЕЖДНО, с качествени части хибрид на моето турбо със 20Г компресор и тд06 турбина ? И това в рамките на 1000лв макс ...1912 написа:то така ама на Пламен си продаде якия колектор с Т3 фланец да си вземе октопод с твин скрол
Какво мислите ? за да не се налага да взимам китайски сглобки, които уж са "перфпрмънс" втулки и са балансирани :D
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар