Колеги, предстои ми смяна на маслото скоро и от 2-3 дена чета из форумите за маслата и честно казано се обърках.Едни хвалят Мотул други го плюят,едни хвалят селения дргуи не са доволни от нея. В момента съм със Селения Голд но не съм доволен от него и предишния път бях с него...ами мотора си е доста шумен сутрин притракват там клапани повдигачи след това си мърка мотора и като загрее мотора и като пусна на празен ход се чува лек метален звук но това е само след като загрее и маслото като е на 5-6К километра.Какво ще препоръчате двоумя се между 20К и Мотул за 20К пише че било по добро от ГОЛД
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло ще ми препоръчате
Collapse
X
-
Re: Какво масло ще ми препоръчате
Има много теми за маслото. Заспали чувства ти недей събужда........mitkosoft написа:Колеги, предстои ми смяна на маслото скоро и от 2-3 дена чета из форумите за маслата и честно казано се обърках.Едни хвалят Мотул други го плюят,едни хвалят селения дргуи не са доволни от нея. В момента съм със Селения Голд но не съм доволен от него и предишния път бях с него...ами мотора си е доста шумен сутрин притракват там клапани повдигачи след това си мърка мотора и като загрее мотора и като пусна на празен ход се чува лек метален звук но това е само след като загрее и маслото като е на 5-6К километра.Какво ще препоръчате двоумя се между 20К и Мотул за 20К пише че било по добро от ГОЛД
Защото темата ще се превърне в същаща като десетките други за маслата , всеки си хвали маслото което ползва
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
Колега,на бравата сложих MOBIL 1 0W40 и съм супер доволен.Двигателя мърка,като котенце.На Мареата съм с ARAL 0W40,купих я със същото и двигателя е малко по-шумен.Определено Арала на го "яде".Вече е на 15 000км и сега ще го сменям с Мобил,като на бравата.Мисля,че това масло е много добро.Някои ще кажат,че това е масло за нови двигатели-ами моите не са стари.Други ще кажат какво препоръчва производителя, а именно маслото да бъде 10W40, но аз ще си карам с Мобила,пък нека фиат да си препоръчват Селения.Когато не мога да намирам пълна синтетика на цената на селения Голд или колата започне да ми я яде,може би ще мина на Селения.За мен е важно маслото да е оригинално,а не някое турско менте.Именно това е хубавото на Селения,че няма ментета,а не че е най-доброто масло за Фиат.mitkosoft написа:Колеги, предстои ми смяна на маслото скоро и от 2-3 дена чета из форумите за маслата и честно казано се обърках.Едни хвалят Мотул други го плюят,едни хвалят селения дргуи не са доволни от нея. В момента съм със Селения Голд но не съм доволен от него и предишния път бях с него...ами мотора си е доста шумен сутрин притракват там клапани повдигачи след това си мърка мотора и като загрее мотора и като пусна на празен ход се чува лек метален звук но това е само след като загрее и маслото като е на 5-6К километра.Какво ще препоръчате двоумя се между 20К и Мотул за 20К пише че било по добро от ГОЛДBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Колега мога ли да попитам на колко километра са и двете коли и имало ли е ремонти по мотораdudulia написа:Колега,на бравата сложих MOBIL 1 0W40 и съм супер доволен.Двигателя мърка,като котенце.На Мареата съм с ARAL 0W40,купих я със същото и двигателя е малко по-шумен.Определено Арала на го "яде".Вече е на 15 000км и сега ще го сменям с Мобил,като на бравата.Мисля,че това масло е много добро.Някои ще кажат,че това е масло за нови двигатели-ами моите не са стари.Други ще кажат какво препоръчва производителя, а именно маслото да бъде 10W40, но аз ще си карам с Мобила,пък нека фиат да си препоръчват Селения.Когато не мога да намирам пълна синтетика на цената на селения Голд или колата започне да ми я яде,може би ще мина на Селения.За мен е важно маслото да е оригинално,а не някое турско менте.Именно това е хубавото на Селения,че няма ментета,а не че е най-доброто масло за Фиат.mitkosoft написа:Колеги, предстои ми смяна на маслото скоро и от 2-3 дена чета из форумите за маслата и честно казано се обърках.Едни хвалят Мотул други го плюят,едни хвалят селения дргуи не са доволни от нея. В момента съм със Селения Голд но не съм доволен от него и предишния път бях с него...ами мотора си е доста шумен сутрин притракват там клапани повдигачи след това си мърка мотора и като загрее мотора и като пусна на празен ход се чува лек метален звук но това е само след като загрее и маслото като е на 5-6К километра.Какво ще препоръчате двоумя се между 20К и Мотул за 20К пише че било по добро от ГОЛДSubaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
Незнам приател нямаш акъл на тези коли да слагаш такова масло според мен единствено пежото върви с 5w30 ама максимум още 2смени на с това масло и минава на 5w40 а 0w40 неможе да не ти го гори сега видях че бравата е 90коня което значи че е от първите мотори на брава/о (1995година) и ако този мотор е на реални километри от това некаране гумичките му трябва да са запреличали на камък. Защо щом се грижиш за моторите си толкова много, караш на гас
и двете коли са умрели от стоене кога ще се изплащат тези газови уредби?
Subaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
Колеги, не се заигравайте с работния визкозитет на маслото - имам в предвид второто число по спецификации, а именно 10W40. Първото число 10W варира според климата, при който се експлоатира колата, но второто не! Промяната на работния вискозитет е риск и е допустимо само за много много здухани ДВГ. Тругата крайност е спортното каране все в червената зона.Към колегата пуснал темата. Ако автомобила е предназначен за масло с визкозитет например 10W40, то спокойно може да слагате масла с вискозитет 0W40, 5W40 и само за летния сезон 15W40. Всички тези масла са с еднакъв работен визкозитет, но с различен при студен мотор. Точно тогава евентуално би го горило. Моя съвет е ако имате възможност да не пестите от масло. Синтетика или пълна синтетика е по-добрия избор. Аз не карам със Селения, но ако трябва да слагам от тази марка бих заложил на 20К. Ако го закупите от Александър Ауто, няма да е менте. До скоро бях с Кастрол 5W40, сега съм с друго от което съм много доволен. Няма да го споменавам за да не звучи рекламно. Ако ви интересува на лични.Успех с избора!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Помисли за Лики Моли също,чувам добри отзиви за негоmitkosoft написа:Колеги, предстои ми смяна на маслото скоро и от 2-3 дена чета из форумите за маслата и честно казано се обърках.Едни хвалят Мотул други го плюят,едни хвалят селения дргуи не са доволни от нея. В момента съм със Селения Голд но не съм доволен от него и предишния път бях с него...ами мотора си е доста шумен сутрин притракват там клапани повдигачи след това си мърка мотора и като загрее мотора и като пусна на празен ход се чува лек метален звук но това е само след като загрее и маслото като е на 5-6К километра.Какво ще препоръчате двоумя се между 20К и Мотул за 20К пише че било по добро от ГОЛДMarea HLX 147ps
Коментар
-
Аз в момента съм с Мобил Супер С 10В40 и съм много доволен от него но възнамерявам на есен да мина Лики Моли просто за проба
.
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
10W40 каквото и да е, стига да не е менте и от там избягвай големите марки точно затова. Хич да не те интересува дали е синтетика, полусинтетика или минерално - гледай само посочения вискозитет. Вярно, че с различните масла шума на двигателя е различен, но след 5К става на всички еднакъв
Ако ще си говорим за "най-хубавото" има масла за по 300 и нагоре с полиращи и доста завишени предпазни свойства. Трудно се намират, защото не са масови, а смятай ако излезе и менте
Коментар
-
От 1-2 седмици съм с Кастрол Магнатек 10В40 взех го от хит-ко но малко скъпо идва от там, в метро го има с 10-15лв по-евтино на примоция. В сравнение със Селениа 20К двигателя във високите обороти е много по-тих. Като е загряла и на място не мога да открия разлика, но в движение и над 3000об в купето е много по-тихо с Кастрол-а.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse

ЖТД ама не баш
; 182A8.000 Брава
Коментар