Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиата му се разскърца предницата

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    slavy_ivanov написа:
    infineon написа:
    Не чатка пробвал съм съм го.Имам усещането че е нещо гумено което скърца от клатенето. Има ли вероятност да е тампоните на амортисиорите? Когато въртя волана на място не се чува скърцане, но ако се движа бавно се чува.
    Ако са заминали тампоните на амортесьорите би-трябвало да почуква, потропва а не да скърца
    То е нещо средно между пукане и скърцане.Носачите установих че нямат проблеми.Като въртя волана и държа края на вътрешния кормилен накрайник усещам в него него като стържене и леко потропване като сменям посоката на въртене.Възможно ли е от него да скърца или е нещо вътре в рейката?Забелязах че са ми омаслени болтовете върху рейката където влизат тръбичките.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

    Коментар


      #17
      скърцане

      Колеги и аз имам същия проблем.Заради това скърцане смених тампони на стаб. щанга, всички тампони на носачите, амортисьорите, тампоните с лагерите на аморт.,корм. накрайници,биалетките -бе общо взето всичко и скърцане НЕ ИЗЧЕЗНА.Сега още се боря с този проблем.Давайте идеи.
      Fiat Brava 1.4 12V

      Коментар


        #18
        Re: Фиата му се разскърца предницата

        lithrone написа:
        Не мисля, че е от тампоните на носачите, нито от карета или шарнири. При мен го има същото скърцане и това което не съм подменял до сега е рейка, тампони на стаб. щангата и тампони на амортисьорите.Скоро ми предстои подмяна поради теч от семерингите и адско чукане отсясно, както и подмяна на тампони на стаб. щанга. Ще видим какво ще излезе, но моите предположения са това: рейка или тампони на амо. или на стаб. щанга.
        На мен тампоните на стабилизиращата щанга са ми за смяна но няма такова скърцане значи е малко вероятно да е от тях , имам и разбита фтулка на единия носач но пак няма такова скърцане. Провери нещо да не опира в някоя от гумите , защото при мен наскоро се чуваше едно триене отзад и се оказа , че едното жило на ръчната трие в гумата след като го вързах с няколко свински опашки далеч от нея това триене исчезна

        Коментар


          #19
          При мен скърцаше като минавах през неравности, смених си носача (сам и едната втулка нараво падна от него, а другата я въртях на ръка, сега си е ток. Чува се леко тракане от биалетите, но не е болка за умиране
          Мареа 1.8HLX 1996г с газов инжекцион PowerJet

          Коментар

          Working...
          X