Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как мога да си "спъна" колата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ntodorov написа:
    AnotheR написа:
    Братле то браво хгт 2000 20в 147 коня не дава 14 в града бе хахахаха ! какво ме направи ти напрао ме уби с разход с това 1.6 върви го давай на скрапа
    Прави си го разхода и още как. "Пърпорех" едно Уно преди време. Взех го почти ново 3-4 годишно. Ами 5 км. сутрин и 5км. вечер си ме "пердашеше" по 10/100 бензин, а беше мършаво - 45 коня. Виж на по-големи градски разстояния си падаше до към 7-8 литра и 5 - 5,5 литра извън града. Така си беше и, като по-ново и, като по-старо, но купувайки го цената на бензина беше 0,85 лв..., когато почти го зарязах зареждах вече над 2.00 лв за литър бензин.gamma: Нищо не помогна брат. Ламбда сонда - нова му сложих, нов термостат, добавки увеличаващи октановото число, какво ли не опитах...Сега уж жената го кара, но не си заслужава - в пари ми харчи два пъти повече от нафтовата...След смяната на ламбдата малко падна разхода, но незначително и за много малко време. Проблемът си е само късите дистанции. Да не говоря, че една люта зима ми направи и 13-14л./100 тази мърша :D
    За да дава 10 си го ръчкал доста през тия 5 км.Аз карам сутрин по 4 км които ги изминавам за 35 минути някъде и ми дава разход около 8.5.Освен да си подложиш едно трупче под педала друг лесен вариант няма.Прочети и всички съвети за икономично каране и ги спазвай. Ще има по голям ефект отколкото да пипаш датчици.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Няма спасение с тея бензинки и то особенно на къси разстояния.Аз затова съм се зарекъл никога повече да не приближа до бензинова кола,а камоли да я притежавам.Иначе може да се направят някои промени,чиято съвкупност може да доведе в някои случаи до драстично спадане на разхода на гориво-от личен опит говоря.Най-същественото е да изпили главата като по този начин се увеличи степента на сгъстяване.Да се полират и увеличат малко нейните портове.Да се полира всмукателния и изпускателния колектор. Да се олекоти маховика и да се олекотят и полират противотежестите на коляновия вал за да не дават съпротивление с маслото.Да се увеличи диаметъра на генерацията и се остави само задното гърне.Да се постави спортен филтър.Свещите винаги да са нови и не менте.Да се кара с най-качествено синтетично масло.Гумите да са напомпани до около 2.5-2.6 атмосфери.Спирачната уредба да е в пълна изправност-да няма абсолютно даже и минимално задържане по колелата,защото разхода излита.Да се олекоти възможно най-много самата кола.Още една тъпотия,но е желателно да се сменят всички лагери на колелата с нови.Изпуснах ли нещо .А сега,ако си манияк сваляй мотора и прави всичките процедури :D и може и на писта да я пуснем след интервенциите
      EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Дали ако на мястото на температурния дачтик сложиш един резистор с такова съпротивление като на загрял двигател няма да мине номера? Поне няма да ти е на 1500 оборота докато е студена на празен ход. Не знам дали компа няма да се ошашка нещо де. И със степените перката на радиатора как ли ще стои въпроса, те с отделен датчик ли са не знам. Поне при мен като се беше скапал синия датчик освен, че колата беше на около 900 об/мин като я запаля, а сега на 1500, аз друга разлика не видях.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Да, точно за резистор, с който да шунтирам температурният датчик си мислих.Ще има ли полза и колко ще е икономията, обаче...
          krasio_79bs написа:
          И газова да сложиш....с тия къси разстояния пак ще страдаш от разход. Има един вариант, ама много гаден ми се види.Да ползваш услугите на Бургас бус.
          Вече трети ден ги ползвам. Накрая ще вземе да ми хареса с автобуса
          Joro написа:
          Ти пък кога ходиш на работа с колата
          Почти всеки ден @itan75 Добро предложение! Но, ако направя тези интервенции, ще ми е все тая колко гори :PСъс сигурност другата ми кола ще е дизел
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Единствената правилна интервенция е поставянето на газова уредба,било то метан или ПБ. Нека феновете на нафтата,като изказват мнение,че няма да докоснат бензин,да не се оплакват от цената на нафтата! Дано скоро да променят акцизите в ЕС,че да настъпи справедливост: замърсяващо околната среда гориво- висок акциз (нафта- висок акциз, щадящо околната среда гориво ( метан и ПБ - нисък акциз )
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
              Единствената правилна интервенция е поставянето на газова уредба,било то метан или ПБ. Нека феновете на нафтата,като изказват мнение,че няма да докоснат бензин,да не се оплакват от цената на нафтата! Дано скоро да променят акцизите в ЕС,че да настъпи справедливост: замърсяващо околната среда гориво- висок акциз (нафта- висок акциз, щадящо околната среда гориво ( метан и ПБ - нисък акциз )
              И ти си прав но......Много зависи от км. Кога ще се изплати? Ето сметки за моят автомобил.Цени горива в момента - бензин - 2,37лв/ пропан бутан 1,18лв. На месец пътувам 660км. до работа и обратно. Пандата показва към момента 6.0л/100км. От тук следва 6,6х6=39,6л=кажи го 94лв. бензин.Пропан бутан - ще гори според мен литър нагоре. Така че 6,6х7=46,2=55лв приблизително.Разликата е 94-55=39лв. на месец.Цените на ГИ към момента са от 800-1250лв. Да приемем 1000лв. Е 1000/39=25,6 месеца. Толкова време ще чакам, за да видя полза. През това време ще има проблеми със сигурност. Ще сменям по-често свещи и филтри(недай боже нещо да думне). Та не виждам никакъв кяр, ако се кара под 20 000км/година.Поздрави!
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

6-7 км в едната посока не е късо разстояниедвигателят гори много в първите 500 метраслед това, въпреки че не е загрял подаването на гориво сериозно намалявакажи от къде до къде пътуваш , за да преценим на първо време дали разхода е логичен
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Danchojn написа:
                  dudulia написа:
                  И ти си прав но......Много зависи от км. Кога ще се изплати? Ето сметки за моят автомобил.Цени горива в момента - бензин - 2,37лв/ пропан бутан 1,18лв. На месец пътувам 660км. до работа и обратно. Пандата показва към момента 6.0л/100км. От тук следва 6,6х6=39,6л=кажи го 94лв. бензин.Пропан бутан - ще гори според мен литър нагоре. Така че 6,6х7=46,2=55лв приблизително.Разликата е 94-55=39лв. на месец.Цените на ГИ към момента са от 800-1250лв. Да приемем 1000лв. Е 1000/39=25,6 месеца. Толкова време ще чакам, за да видя полза. През това време ще има проблеми със сигурност. Ще сменям по-често свещи и филтри(недай боже нещо да думне). Та не виждам никакъв кяр, ако се кара под 20 000км/година.Поздрави!
                  Малко са ти криви сметките с ГИ.За да обърне на газ,трябва автомобила да загрее до определена температура(около 30 С) .Докато загрее до тези градуси спокойно ще си ги минал тези 6-7 километра на бензин.Инвестицията си струва парите ,ако си ползваш автомобила активно и не само на кратки разстояния.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                    Малко са ти криви сметките с ГИ.За да обърне на газ,трябва автомобила да загрее до определена температура(около 30 С) .Докато загрее до тези градуси спокойно ще си ги минал тези 6-7 километра на бензин.
                    Ти сериозно ли?
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                      krasio_79bs написа:
                      Малко са ти криви сметките с ГИ.За да обърне на газ,трябва автомобила да загрее до определена температура(около 30 С) .Докато загрее до тези градуси спокойно ще си ги минал тези 6-7 километра на бензин.
                      Ти сериозно ли?
                      Напълно.Не съм чувал за ГИ който да не обръща на температура.За да мине на газ трябва да загрее до определена температура.Това при студен двигател.След като веднъж е загрял обръща след зададен интервал от време(10-15 секунди).
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Лично аз бих направил това с резистора към температурният датчик. След това бих помислил как да намаля бензина. Един вариант е да лъжеш ЕКУ-то, че педала на газта ти е натиснат по малко, но пък тогава не знам как ще реагира ламбда сондата.

Коментар

wwalker написа:
                          krasio_79bs написа:
                          Ти сериозно ли?
                          Подрепям.Аз точно за това цяла зима си карах САМО на бензин, въпреки че имам ГИ.Всеки ден имам 10 км в едната посока, и 10 в другата. Така или иначе половината ги минава на бензин, а на газ разхода ми скача на 12/100 градско и нагоре, така че реших че 8/100 бензин е по-добре А за ХГТ-то изключително много зависи КАК се кара. При спокойно каране, 10 км от къщи до офиса, от които 3 км извънградско и 8 светофара, същия път и на обратно - харчи около 8/100. При "ръчкане" обаче стига и до 15-16/100

Коментар

krasio_79bs написа:
                            Малко са ти криви сметките с ГИ.За да обърне на газ,трябва автомобила да загрее до определена температура(около 30 С) .Докато загрее до тези градуси спокойно ще си ги минал тези 6-7 километра на бензин.Инвестицията си струва парите ,ако си ползваш автомобила активно и не само на кратки разстояния.
                            Така е да, това го бях пропуснал. Месеците за изплащане спокойно могат да станат х2. Благодаря за допълването, не е маловажно, но и без него аз бих се отказал от подобна инвестиция. Да не говорим за неудобствата от такава система....Поздрави!
                            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

колата ми за максимум 1,5 км е минала на газкакви са тези 5-6 км???
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                                колата ми за максимум 1,5 км е минала на газкакви са тези 5-6 км???
                                Говорим за студено време.Не за в момента.Има значение и на колко градуса "обръща" на газ.Не ги приемай буквално тез 5-6 километра.Може и 2 да са ако висиш на повече светофари.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X