ntodorov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как мога да си "спъна" колата?
Collapse
X
-
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
-
Няма спасение с тея бензинки и то особенно на къси разстояния.Аз затова съм се зарекъл никога повече да не приближа до бензинова кола,а камоли да я притежавам.Иначе може да се направят някои промени,чиято съвкупност може да доведе в някои случаи до драстично спадане на разхода на гориво-от личен опит говоря.Най-същественото е да изпили главата като по този начин се увеличи степента на сгъстяване.Да се полират и увеличат малко нейните портове.Да се полира всмукателния и изпускателния колектор. Да се олекоти маховика и да се олекотят и полират противотежестите на коляновия вал за да не дават съпротивление с маслото.Да се увеличи диаметъра на генерацията и се остави само задното гърне.Да се постави спортен филтър.Свещите винаги да са нови и не менте.Да се кара с най-качествено синтетично масло.Гумите да са напомпани до около 2.5-2.6 атмосфери.Спирачната уредба да е в пълна изправност-да няма абсолютно даже и минимално задържане по колелата,защото разхода излита.Да се олекоти възможно най-много самата кола.Още една тъпотия,но е желателно да се сменят всички лагери на колелата с нови.Изпуснах ли нещо.А сега,ако си манияк сваляй мотора и прави всичките процедури :D и може и на писта да я пуснем след интервенциите
EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Дали ако на мястото на температурния дачтик сложиш един резистор с такова съпротивление като на загрял двигател няма да мине номера? Поне няма да ти е на 1500 оборота докато е студена на празен ход. Не знам дали компа няма да се ошашка нещо де. И със степените перката на радиатора как ли ще стои въпроса, те с отделен датчик ли са не знам. Поне при мен като се беше скапал синия датчик освен, че колата беше на около 900 об/мин като я запаля, а сега на 1500, аз друга разлика не видях.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Да, точно за резистор, с който да шунтирам температурният датчик си мислих.Ще има ли полза и колко ще е икономията, обаче...krasio_79bs написа:И газова да сложиш....с тия къси разстояния пак ще страдаш от разход. Има един вариант, ама много гаден ми се види.Да ползваш услугите на Бургас бус.Joro написа:Ти пък кога ходиш на работа с колата@itan75 Добро предложение! Но, ако направя тези интервенции, ще ми е все тая колко гори :PСъс сигурност другата ми кола ще е дизел
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Единствената правилна интервенция е поставянето на газова уредба,било то метан или ПБ. Нека феновете на нафтата,като изказват мнение,че няма да докоснат бензин,да не се оплакват от цената на нафтата! Дано скоро да променят акцизите в ЕС,че да настъпи справедливост: замърсяващо околната среда гориво- висок акциз (нафта- висок акциз, щадящо околната среда гориво ( метан и ПБ - нисък акциз )Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Единствената правилна интервенция е поставянето на газова уредба,било то метан или ПБ. Нека феновете на нафтата,като изказват мнение,че няма да докоснат бензин,да не се оплакват от цената на нафтата! Дано скоро да променят акцизите в ЕС,че да настъпи справедливост: замърсяващо околната среда гориво- висок акциз (нафта- висок акциз, щадящо околната среда гориво ( метан и ПБ - нисък акциз )Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:dudulia написа:Единствената правилна интервенция е поставянето на газова уредба,било то метан или ПБ. Нека феновете на нафтата,като изказват мнение,че няма да докоснат бензин,да не се оплакват от цената на нафтата! Дано скоро да променят акцизите в ЕС,че да настъпи справедливост: замърсяващо околната среда гориво- висок акциз (нафта- висок акциз, щадящо околната среда гориво ( метан и ПБ - нисък акциз )
Коментар
-
wwalker написа:krasio_79bs написа:Малко са ти криви сметките с ГИ.За да обърне на газ,трябва автомобила да загрее до определена температура(около 30 С) .Докато загрее до тези градуси спокойно ще си ги минал тези 6-7 километра на бензин.
Коментар
-
wwalker написа:krasio_79bs написа:Малко са ти криви сметките с ГИ.За да обърне на газ,трябва автомобила да загрее до определена температура(около 30 С) .Докато загрее до тези градуси спокойно ще си ги минал тези 6-7 километра на бензин.А за ХГТ-то изключително много зависи КАК се кара. При спокойно каране, 10 км от къщи до офиса, от които 3 км извънградско и 8 светофара, същия път и на обратно - харчи около 8/100. При "ръчкане" обаче стига и до 15-16/100
Коментар
-
krasio_79bs написа:Малко са ти криви сметките с ГИ.За да обърне на газ,трябва автомобила да загрее до определена температура(около 30 С) .Докато загрее до тези градуси спокойно ще си ги минал тези 6-7 километра на бензин.Инвестицията си струва парите ,ако си ползваш автомобила активно и не само на кратки разстояния.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар