Излиза, че двигателят е слаб, защото не може да набира на ПЕТА по баир с климатик. Обаче има колеги, които са на друго мнение, и баирите ги нямат за нищо. Но това е друга тема. Няма слаб двигател
Всеки двигател с подходяща скоростна кутия може да изтегли всяко купе по всеки баир, с климатик или без. Това е факт. Но за да се увеличи силата, знаете - увеличава се пътят, т.е. двигателят трябва да направи много повече обороти, или с други думи - изкачването ще става много бавно. Сега някой ще каже - е да, ама аз искам да се изкачвам с 90, 130, 150.... Значи пак стигаме до там, че всеки си има някакви виждания, и понеже всеки се е качвал на по-мощна кола от 1.6 103 Браво/Мареа, всеки иска да е като в по-мощната кола. Ами ако нямаше по-мощни коли от 100 коня, и набирането по баир беше непознато? Всеки щеше да казва "Перфектен двигател, най-добрия за това купе"
Сега дали става по-ясно за какво говори колегата Stefan Hadjov ? Просто на този двигател, с такава скоростна кутия, монтирани в такова купе - толкова са му възможностите. На друг двигател - други възможности. Правилно е да се каже не, че двигателят е слаб за купето, ами че самите вие искате по-мощен двигател в това купе. Не е ли така? Че то утре 2.0 на някой ще му се стори слаб за купето на Браво, а той преди това е карал Купе 2.0 Турбо. Или нещо друго, примерно. А сигурно смятате че и двигател 1.9 ЖТД е слаб за Ланчия Либра ? Слаб е, защото го сравнявате с 2.4. Ако го сравнявахте с 1.3 ЖТД, щеше да е перфектен. Всичко е субективно, колеги.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвети при покупка на Fiat Marea 1.9 JTD/Fiat Marea 1.6 16v
Collapse
X
-
Мислех да не се включвам в тази тема, за да не излезе отново, че спорим бензин срещу дизел, но много неща се изписаха и продължават да се пишат, които нямат нищо общо с действителността. 1,6 двигателят категорично НЕ Е слаб за каквото и да е купе на Мареа. Това, че някой бил казал на някого, съвсем не означава, че е така. Аз карам много, както градско, така и извънградско, и не съжалявам дори и за един изминат километър в избора си на бензина. Освен това съм нервен шофьор, бързо се паля и се стремя да не оставам длъжен на всеки простак, дръзнал да ми се прави на тарикат, което си е голям мой минус. Така че, щом за мен този двигател не е слаб, така и за много други, които карат много по-малко и имат много по-малки изисквания от моите, двигателят не може да бъде слаб. Дизелът може и да е хубав, но аз категорично никога няма да си купя дизел - не се вписва във вижданията ми и усещанията ми за живота. Колегата, дето му дава 12/100 разход в Благоевград - явно, има нещо, което не е съвсем наред при него - не може в Благоевград да му даде такъв висок разход. Не знам, в този град явно организацията на движение е много добра, защото, колкото и пъти да съм ходил там, а аз имам роднини там и и ходя поне по два пъти в годината, винаги ми е правило впечатление, че трафикът е много спокоен и няма нищо общо с този в Търново, да речем, където организацията на движение е много лоша. Та, в този интензивен трафик в Търново, на мен градско ми дава 10/100. Затруднение при пуснат климатик се усеща единствено в ниските обороти при потегляне в града, извънградско може да се поддържа доста над максималноразрешената, дори и по магистралата, скорост. За баира - сега да не се включи пак колегата Оги, защото не става дума за изпреварвания - не се изреждат предавките от пета до трета, а ако набере достатъчно скорост още в началото на баира, нагоре продължава да си набира и бих казал, че точно в баир е доста динамична. Ако не ти достига бързина в баира, спираш си климатика и си на 6 - той, баирът, не е безкраен. Така че, пак повтарям, не се включвам в спора бензин-дизел, а само отново да опровергая митове и легенди за "малкия", "недостатъчния", "слабия" и прочие определения на 1,6 двигателя на Мареа. В крайна сметка колегата да си избере, каквото му е на душа и от какъвто двигател ще изпитва удоволствие при шофиране, но най-вече запазен трябва да е, защото после да не вземе и той да разправя на този и онзи, как еди-кой си двигател е слаб, тромав и т. н. в различни ситуации.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Добре де момчета, не разбрахте ли, че бензин и дизел се карат по различен начин???Аз лично нямам нищо против моята да я карам с 6500 об/мин и го правя честичко. Липса на мощност не съм забелязъл
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Може и да не е вярнор затова написах от къде ми е информациятаНа мен ми пише 156лв обаче още не съм си плащал данъците Yellow_Flash_Colorz_PDT_06emzo написа:Според този калкулатор данъка ми е 170лв, което НЕ Е вярно
Колкото до купето и двигателите, засега съм си доволен от 1.6 - сравнително евтина подръжка, разхода ми е поносим...Имам малко забележки, но като си купя c230 09 от Балкан Стар тогава може би няма да се оплаквам
Коментар
-
Не ти трябва.Ma®tin написа:но като си купя c230 09 от Балкан Стар тогава може би няма да се оплаквам
Миналия месец карах един С 350 и щях да се джасна на един завой. Много му занася задницата на това нещо :D
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Коментар
-
gamma написа:Не ти трябва.
Миналия месец карах един С 350 и щях да се джасна на един завой. Много му занася задницата на това нещо :D
Да бе нали, а Мареата стои там като залепена на пътя
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Така и така половината тема е офтопик, та викам да продължим
Нали не си мислите, че говоря сериозно? Цетката ми хареса много, ама и цената и е добра
Занасянето се получи, защото дадох газ "до ламарината" по средата на завоя и колата тръгна настрани. Не си ли е Мими с предно
Бургазлии мога да ги уредя да направят по едно кръгче с някой по-интересен Мерседес. Скоро имаше тест на C Coupe - също много добър автомобил. В момента карат някакви митсубишита малолитражки.
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Коментар
-
Eпа я си мисля, че само ЖъТъДъ придърпвал, а по ко излазе:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=13061Мога да спя спокойно вече.
п.с. ама верно спя спокойно откак съм еррор фрииий
F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
:D Ти си кат` врачка-от раз познаваш!emzo написа:Какви бисери ще има сега ....... стойте та гледайте.
Но в спора се ражда истината-макар че относно двигателите конструкторите сигурно много по-добре знаят дали е подходящ и щом се вграждат в модела някъде някой голям шеф е кимнал с глава и е одобрил проекта.
Коментар
-
Стига се лигавете , вие изкарахте 1.6 най-несполучливия двигател на Фиат. Някой пък уважавани от управата господа , използват "високия" си статус в ерархията на Фиат Форум и го обърнаха на чист спам. Няма да ги назовавам те сами да се познаят , но не им "отива" като се има в предвид колко предупреждения които наблъскаха на много по- уважавани от тях колеги в раздел Продажби
Модерни ни я израз в този случай е " Двоен стандарт към потребителите на форума" Освен това по правилата на форума вашите мнения трябва да вдъхват респект и уважение към другите потребители . В случая , става въпрос в темата вие едвали не се подигравате на собствениците на Фиати с най-разпространения двигател 1.6 Вземете си поука не ви отива на "Ранга". Молба към модератор да разчисти темата от подобни мнения включително и моето.
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Не мислиш че причината за това са абсурдните мнения на колегите,които карат 1.6 и го изкарват по-добро от JTD ? Мненията,в които се твърди че 1.6 градско дава разход 10 на сто ? Не се засягай,ни най-малко искам да те обидя !Atanas71 написа:Стига се лигавете , вие изкарахте 1.6 най-несполучливия двигател на Фиат. Някой пък уважавани от управата господа , използват "високия" си статус в ерархията на Фиат Форум и го обърнаха на чист спам. Няма да ги назовавам те сами да се познаят , но не им "отива" като се има в предвид колко предупреждения които наблъскаха на много по- уважавани от тях колеги в раздел Продажби
Модерни ни я израз в този случай е " Двоен стандарт към потребителите на форума" Освен това по правилата на форума вашите мнения трябва да вдъхват респект и уважение към другите потребители . В случая , става въпрос в темата вие едвали не се подигравате на собствениците на Фиати с най-разпространения двигател 1.6 Вземете си поука не ви отива на "Ранга". Молба към модератор да разчисти темата от подобни мнения включително и моето.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic
+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Колега, ти прочете ли внимателно какво съм написал. Карам всеки ден тоя прословут 1.6 16V. Айде да не спорим за възможности. Карал съм всички видове мареи без слабите дизели и 20V бензина. За малко бях купил една 2.4TD (но и тракаше веригата на маслената помпа и се отказах). Това което говоря за възможностите са ми абсолютно преки и лични наблюдения без и грам да ме интересува кой какво казва. Карал съм един булюк коли и смятам, че мога да преценя коя кола колко и как върви. За разхода мога да кажа, че си герой. Ти си първия човек дето чувам да е постигнал разход по-нисък от официално обявения от производителя. За справка виж по напред сканираната страница от книжката на колата с цитираните разходи. 10/100 може да постигнеш ако караш само по интерция и по нанадолно. Айде стига създаваме такива митове и легенди, защото колегата после ще си купи такава кола и ще почне да пише теми "Много ми харчи колата..." и ще си мисли, че си е купил развалена кола. За движението в Благоевград не ми се коментира. Темата е болезнена.Иначе ако някой до вчера е карал трабан и днес се качи на Мареа 1.6 ще му се струва, че кара самолет. Да ама човек дето се е качвал на 110 коня дизел и след това сяда в 1.6-цата му се реве... Съжалявам, но това е истината.sugarboy написа:Мислех да не се включвам в тази тема, за да не излезе отново, че спорим бензин срещу дизел, но много неща се изписаха и продължават да се пишат, които нямат нищо общо с действителността. 1,6 двигателят категорично НЕ Е слаб за каквото и да е купе на Мареа. Това, че някой бил казал на някого, съвсем не означава, че е така. Аз карам много, както градско, така и извънградско, и не съжалявам дори и за един изминат километър в избора си на бензина. Освен това съм нервен шофьор, бързо се паля и се стремя да не оставам длъжен на всеки простак, дръзнал да ми се прави на тарикат, което си е голям мой минус. Така че, щом за мен този двигател не е слаб, така и за много други, които карат много по-малко и имат много по-малки изисквания от моите, двигателят не може да бъде слаб. Дизелът може и да е хубав, но аз категорично никога няма да си купя дизел - не се вписва във вижданията ми и усещанията ми за живота. Колегата, дето му дава 12/100 разход в Благоевград - явно, има нещо, което не е съвсем наред при него - не може в Благоевград да му даде такъв висок разход. Не знам, в този град явно организацията на движение е много добра, защото, колкото и пъти да съм ходил там, а аз имам роднини там и и ходя поне по два пъти в годината, винаги ми е правило впечатление, че трафикът е много спокоен и няма нищо общо с този в Търново, да речем, където организацията на движение е много лоша. Та, в този интензивен трафик в Търново, на мен градско ми дава 10/100. Затруднение при пуснат климатик се усеща единствено в ниските обороти при потегляне в града, извънградско може да се поддържа доста над максималноразрешената, дори и по магистралата, скорост. За баира - сега да не се включи пак колегата Оги, защото не става дума за изпреварвания - не се изреждат предавките от пета до трета, а ако набере достатъчно скорост още в началото на баира, нагоре продължава да си набира и бих казал, че точно в баир е доста динамична. Ако не ти достига бързина в баира, спираш си климатика и си на 6 - той, баирът, не е безкраен. Така че, пак повтарям, не се включвам в спора бензин-дизел, а само отново да опровергая митове и легенди за "малкия", "недостатъчния", "слабия" и прочие определения на 1,6 двигателя на Мареа. В крайна сметка колегата да си избере, каквото му е на душа и от какъвто двигател ще изпитва удоволствие при шофиране, но най-вече запазен трябва да е, защото после да не вземе и той да разправя на този и онзи, как еди-кой си двигател е слаб, тромав и т. н. в различни ситуации.
Коментар
-
Приятелче , карай си колата и не се занимавай с мен . Гледам че се заиграваш , когато напиша нещо към теб , цитирай ми мнението , но да ми пишеш глупости в стил "Не се засягай......."Princo написа:Не мислиш че причината за това са абсурдните мнения на колегите,които карат 1.6 и го изкарват по-добро от JTD ? Мненията,в които се твърди че 1.6 градско дава разход 10 на сто ? Не се засягай,ни най-малко искам да те обидя !Atanas71 написа:Стига се лигавете , вие изкарахте 1.6 най-несполучливия двигател на Фиат. Някой пък уважавани от управата господа , използват "високия" си статус в ерархията на Фиат Форум и го обърнаха на чист спам. Няма да ги назовавам те сами да се познаят , но не им "отива" като се има в предвид колко предупреждения които наблъскаха на много по- уважавани от тях колеги в раздел Продажби
Модерни ни я израз в този случай е " Двоен стандарт към потребителите на форума" Освен това по правилата на форума вашите мнения трябва да вдъхват респект и уважение към другите потребители . В случая , става въпрос в темата вие едвали не се подигравате на собствениците на Фиати с най-разпространения двигател 1.6 Вземете си поука не ви отива на "Ранга". Молба към модератор да разчисти темата от подобни мнения включително и моето.
Айде със здраве и дано не съм те обидил някаде из форума. Ако ти се пие бира мога да те почерпя , редовно съм в Ст. Загора , но предишното ми писание е целенасочено към определени потребители не към теб . Ако си се познал в него , съжалявам не се отнася за теб.
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар