johnfound написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Счупен колянов вал
Collapse
X
-
Хм, аз лично не виждам какво точно рискуваш при създалата се обстановка? Какво имаме: (поправи ме ако греша)1. Валът вече е счупен - "майстора" и да го пребиеш валът няма да се поправи.2. Не си можал да се спазариш за пълна компенсация - нов вал.3. Предложено ти е сравнително грамотно и технически издържано (поне според мене) решение на проблема за сметка на сервиза.4. Предложена ти е гаранция.Като резултат - дори и да се счупи валът, имаш гаранция - този път ще ти намерят здрав поне втора употреба и ще ти сменят всички клапани - чиста печалба.Ако не се счупи - ще си караш колата, а аз ще изляза прав в оценката и смятането на пръсти.ETERNITY написа:Какво е според вас решението? Аз не знам как е най-удачно да постъпя. Преди да ми сервират изненадата бях навит да си платя, но да не рискувам здравето си.
Относно "грамотното техническо решение", да не забравяме, че досега си чешем езиците само по текстови описания и въображение. Ако беше постнал няколко снимки на счупеният край на вала, щяхме да имаме далеч по-точни прогнози и предложения. Доколкото разбирам, снимки няма да видим - двигателят вече е сглобен и работи.А ти постъпи както смяташ за нужно - възрастният човек е този, който поема отговорност за постъпките си.Поздрави.
Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Съжалявам за снимките, но не ми се отдаде удачен момент. Явно аз просто бях ням участник в преговорите. Като цяло съм съгласен с теб, стига гаранцията да е такава и според определението в тълковния речник...johnfound написа:Хм, аз лично не виждам какво точно рискуваш при създалата се обстановка? Какво имаме: (поправи ме ако греша)1. Валът вече е счупен - "майстора" и да го пребиеш валът няма да се поправи.2. Не си можал да се спазариш за пълна компенсация - нов вал.3. Предложено ти е сравнително грамотно и технически издържано (поне според мене) решение на проблема за сметка на сервиза.4. Предложена ти е гаранция.Като резултат - дори и да се счупи валът, имаш гаранция - този път ще ти намерят здрав поне втора употреба и ще ти сменят всички клапани - чиста печалба.Ако не се счупи - ще си караш колата, а аз ще изляза прав в оценката и смятането на пръсти.ETERNITY написа:Какво е според вас решението? Аз не знам как е най-удачно да постъпя. Преди да ми сервират изненадата бях навит да си платя, но да не рискувам здравето си.
Относно "грамотното техническо решение", да не забравяме, че досега си чешем езиците само по текстови описания и въображение. Ако беше постнал няколко снимки на счупеният край на вала, щяхме да имаме далеч по-точни прогнози и предложения. Доколкото разбирам, снимки няма да видим - двигателят вече е сглобен и работи.А ти постъпи както смяташ за нужно - възрастният човек е този, който поема отговорност за постъпките си.Поздрави.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар