оо, това е първото, което съм мерил, разбира се. Зареждам с 13,90 и нещо /почти 14/ на празен ход без консуматори, с фарове, подгряване прозорец, радио и парно зарежда над 13,8. А и колата я карам извънградско обикновенно, по2-3-5 часа, та се надам да няма нужда от дозаряд
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
До какво напрежение е допустимо да пада акумулатора при пале
Collapse
X
-
pakumba написа:В сервизите не мерят ли тока, който може да отдаде за не знам точно колко секунди, а не само пада на напрежението?Иначе при мен не се рестартира нищо, стартера мисля да е наред, защото като беше топло си въртеше достатъчно бързо. Сега ще направя един тест, закачам го на зарядното за през нощта, като стана го откачам и паля, ако върти като змей, значи е за боклука.
Коментар
-
Re: До какво напрежение е допустимо да пада акумулатора при
pakumba написа:- при въртене моментно падна до 7.79В, после при въртенето докато запали държа около 8,5ВА сега си мислиш, че има в него живот, но се скапват някои неща.
Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
ogi28b написа:pakumba написа:В сервизите не мерят ли тока, който може да отдаде за не знам точно колко секунди, а не само пада на напрежението?Иначе при мен не се рестартира нищо, стартера мисля да е наред, защото като беше топло си въртеше достатъчно бързо. Сега ще направя един тест, закачам го на зарядното за през нощта, като стана го откачам и паля, ако върти като змей, значи е за боклука.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Акумулаторите по този начин се скапват най-гадно. Колко ще изкара е божа работа. Може да се окаже, че като го разтовариш с някоя бензинка, ще умре по-бързо. По някой път с голям ток се възпрепятства късото съединение, до някаква степен обаче. Аз бих го изхвърлил моментално, защото факта да висиш някъде заради него е кофти. Освен това каквато и да е колата, си товари алтернатора, а от там и разхода мърда малко.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Според мен - щом колата я караш постоянно на дълъг път - акумулаторът е относително добре зареден. Просто е пътник, ако е здрав стартерът.
Коментар
-
ФЕС не мери напрежение. Показва само измерванията направени от ECU-то. ECU-то няма претенции да бъде прецизен измервателен уред, a и не е необходимо. Вътре има аналогово цифров преобразувател, който обаче не се калибрира по толерансите на елементите на платката. С други думи ECU-то не е мултицет.Колега chaveto, тока който могат да отдадат алтернаторите варира от 80А до 120А в зависимост от модела.Две нормални крушки за къси светлини консумират 2х55W = 110WДва габарита 2x5W = 10WОбщо с радио, осветление на таблото да го докараш до 200WСлагам 100W и консумация на вентилатора в купето. Крайно 300W.Малко закон на Ом: 300W / 14V = 21.4A21.4A е нищо дори за 80 амперов алтернатор.Извода мисля е ясен.
Коментар
-
NVG написа:Колега chaveto, тока който могат да отдадат алтернаторите варира от 80А до 120А в зависимост от модела.Две нормални крушки за къси светлини консумират 2х55W = 110WДва габарита 2x5W = 10WОбщо с радио, осветление на таблото да го докараш до 200WСлагам 100W и консумация на вентилатора в купето. Крайно 300W.Малко закон на Ом: 300W / 14V = 21.4A21.4A е нищо дори за 80 амперов алтернатор.Извода мисля е ясен.Габаритите са 4х5WРадиото с таблото....... и фаровете са много повече от 200W. Забравяме и свещи, помпи.. които не работят само преди паленето........ но няма значение.Най важното е, че тези 20А които ги има като консумация генератора не може да ги даде и да има нещо отгоре което да зареди АБ.Не може да ги даде защото тока зависи от оборотите а консумацията от нуждите, а аз не се ограничавам да не слушам силно музика.П.С едно време москвичите.... имаха амперметър на таблото и там след първо палене АБ искаше около 20А и то не за минута две. Е ако имах и аз амперметър на таблото щях да знам, че като карам на фарове.... и после няма да запаля
Коментар
-
SKYLINE87 написа:Аз съм със 60 ампера акомулатор на няма и година и ся като застуди сутрин не варти както преди като беше топло иначе си даржи ток то имам и баскаси усилватели.Но ги пускам само като карам на стартера му направих профилактика .Но сутрин нещо не ма кефи как варти въпроса ми е колко амер часа трябва да е акомулатора за пунто 1.9 ЖТД .виждам, че не можеш да напишеш правилно акумулатор, ама чак пък да не можеш да си пуснеш търсачката или нова тема не ми се вярва!
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Днес цял ден се мотам по сервизи (не за моята кола) и набарах в Хюндай следния уред:ел. товарна вилка
Другата седмица, ще си тествам акумулатора.Теста е доста продължителен, иска пускане на консуматори, вдигане и поддържане на обороти и т.н. Задава се предварително вид на акумулатора, стандарт и т.н.
F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
С Подобен уред човек където продава акумулатори, преди година и малко ми каза, че моят акумулатор е пътник. Вкара параметрите на акумулатора, накара ме да запаля, пуснах и фаровете и каза гаси. Показа ми, че пусковият ток е към ~250А.Няма как да запалиш с този акумулатор, даже се чудя как в момента пали този мотор.NVG написа:Примерен алтернатор:Модел - Marelli A 127IR - 14 V - 55/105 A Регулатор на напрежението - вграден електронен Максимален ток - 105 А Ток при 1800 об/мин - 55 А Ток при 6000 об/мин - 105 А При 1800 об/мин:55А * 14V = 770W
Коментар
-
Аз не съм шокиран от ватовете. Както и да е. Виждам, че няма смисъл да продължаваме диалога.В заключение искам само да обърна внимание, че това са обороти на алтернатора, а не на коляновия вал. Имайки предвид разликата в диаметрите на демпферната шайба и тази на алтернатора, то оборотите на алтернатора са поне три пъти по-високи от тези на коляновия вал във всеки един момент.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар