Определено няма да усетиш разлика, а пък разхода със сигурност ще ти се качи, както каза колегата S_BANKOV и мойта е настроена на среден режим и разлика единствено намирам във високите обороти, на газ се набира с една идея по бавно след 5000 оборота, докато на бензин е по добре , но това го установих след като минах повечко километри, иначе в началото и аз не правех разлика м/у двете горива и ми беше еднакво и на бензин и на газ.
Еми аз вече минах към 500км и почнах да го усещам точно това за което говориш. След 4000 оборота е маалко по мудна, в ниските на по висока предавка също, за сметка на това обаче вчера минах 70км за 10лв газ сипано на празна бутилка и още не е свършила :D Карано е само градско с ходене до Банкя , ако се брои за извънградско Направо не ми се верва колко нисък разход даде, това си е 11.7л на 100км, ако свърши след 1км, щото преди да я загася снощи придърпа леко, значи е на приключвач :D Това е с газ от ЕКО, преди това с газ от Петрол минах 50км, ма пусках и климатика. Определено май след като измих спортния филтър свали малко разхода, обаче пък почна да прави следното-като е още на смукач и превключи на газ леко прекъсва като и натиснеш педала, примерно между 1000 и 1500 оборота и нагоре е ок. След 2-3мин се оправя. Сигурно сега като вкарва повече въздух и става по-богата сместа и припуква и прекъсва така. Питах газаджиите и човека ми каза, че ако искам да не го прави трябва да ми я настрои да включва на 40 градуса на водата вместо на 30, но не мисля сега да го правя това. Може би като стане по студено ще трябва.
Кажи му на газаджията да си гледа работата, на 30 градуса е перфектно, а във форума има много колеги койта са настроени на 20 градуса и нямат оплаквания. пп само това за смукача не го разбрах
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Точно в горното мнение мислях да ти напиша, че са ти още малко километрите, които си карал на газ за да започнеш да правиш разлика м/у карането на двата вида гориво, но явно 500км са ти били достатъчни за да го констатираш, при мен това убеждаване беше доста повече километри , но определено си се усеща като я вкараш във високите обороти. Евентуално може и да не се усети разлика във високите ако я караш с настройка "спорт" аз не съм я карал на тоя режим, но това би вдигнало разхода, което според мен е неоправдано, все пак се иска икономичност а не да гоним време като на състезание.Значи преди на мен ми я бяха направили на 40 градуса както казват, че било стандартно, но зимата на къси разстояния никога не ми обръщаше на газ и практически си карах само на бензин, което обезмисля цялата тая галимация, след което отидох при тях да ми я направят на 30 градуса, по принцип казват че е по добре когато обръща на по вискока температура особенно зимата, така е по добре загрят изпарителя и не му съкращаваш живота, но да ме прощават аз съм сложил ГИ за да карам на газ и да ми е по ефтино , а не само да ми тежи в бутилката в багажника, за това в момента и аз съм на 30 градуса. Сега в жегите като я запаля общо взето след около 1минута вече е обърнала на газ, зимата ще чакаш повече време, като зимата понеже е по студено като ти обърне на газ ще почне да ти придърпва доста повече отколкото сега лятото като обърне, но се свиква - оставяш я да поработи на място след като вече е обърнала няколко минути и всичко ще е ок. Зимата когато е много студено примерно под -20 градуса ми е направило впечатление, че даже и на загряла кола пак има от време на време придърпване, но си го обяснявам от това, че изпарителя не се загрява достатъчно като лятото и не изпаравя така добре газта
Кажи му на газаджията да си гледа работата, на 30 градуса е перфектно, а във форума има много колеги койта са настроени на 20 градуса и нямат оплаквания. пп само това за смукача не го разбрах
Е така се изразих просто :D Нали като се запали работи малко на по високи обороти докато загрее водата. Това не е ли точно автоматичен смукач?
Точно в горното мнение мислях да ти напиша, че са ти още малко километрите, които си карал на газ за да започнеш да правиш разлика м/у карането на двата вида гориво, но явно 500км са ти били достатъчни за да го констатираш, при мен това убеждаване беше доста повече километри , но определено си се усеща като я вкараш във високите обороти. Евентуално може и да не се усети разлика във високите ако я караш с настройка "спорт" аз не съм я карал на тоя режим, но това би вдигнало разхода, което според мен е неоправдано, все пак се иска икономичност а не да гоним време като на състезание.Значи преди на мен ми я бяха направили на 40 градуса както казват, че било стандартно, но зимата на къси разстояния никога не ми обръщаше на газ и практически си карах само на бензин, което обезмисля цялата тая галимация, след което отидох при тях да ми я направят на 30 градуса, по принцип казват че е по добре когато обръща на по вискока температура особенно зимата, така е по добре загрят изпарителя и не му съкращаваш живота, но да ме прощават аз съм сложил ГИ за да карам на газ и да ми е по ефтино , а не само да ми тежи в бутилката в багажника, за това в момента и аз съм на 30 градуса. Сега в жегите като я запаля общо взето след около 1минута вече е обърнала на газ, зимата ще чакаш повече време, като зимата понеже е по студено като ти обърне на газ ще почне да ти придърпва доста повече отколкото сега лятото като обърне, но се свиква - оставяш я да поработи на място след като вече е обърнала няколко минути и всичко ще е ок. Зимата когато е много студено примерно под -20 градуса ми е направило впечатление, че даже и на загряла кола пак има от време на време придърпване, но си го обяснявам от това, че изпарителя не се загрява достатъчно като лятото и не изпаравя така добре газта
Предполагам, че ще е така зимата, но при тоя разход направо се родих. Преди с 10лв-30км преко сили. Сега 70км и оше не е свършила Сега като се замисля това с прекъсването и припукването го прави всъщност откакто сипах на ЕКО-то, така че незнам дали няма повече връзка с това отколкото с миенето на филтъра. Точно пука на богата смес, така че е мисля, че е от едно от двете или двете в комбинация, но е супер за кратко, така че ще го преживея ако разхода ще е толко добър
Коментар