здравейте колеги, срам несрам ще си призная. като че ли не случих много на майстори.от вчера съм с ГИ Ловато. Монтираха го в официалният сервиз на ловато за българия (в модерно предградие).удоволствието излена 1450 лв. това включва всичко. бутилка на мястото на резервната гума (38 литра) евро зареждачка, показание на нивото на самия ключ и т.н и т.н.монтажа като цяло е доста културен.всички кабели са прибрани навити във шлаухи вкарани, свински опашки и както си му е редът. бутилката е сложена супер. там където е дупчено за кабелите и медните тръби е нафлякано със силикон (или от тези пистолети с разтопената пласмаса не съм сигурен точно). изпарителя е горе високо при макферсона (уникално малак е, което ме изненада) и така.човека който я монитира ме предупреди че стандартната процедурта включева и чистене на дроселовата клапа. само че понеже било голяма играчка да я свалят я чистили на место само колкото успяли да бръкнат и да напръзкат с WD-40. до тук всичко прекрасно. да но след тази операция вече не се връща на изгодно положение.от време на време се връша от време на време не. пък и го прави на колкото оборота си поиска. от 1000 до към 3000. където и штрекне. но ако отида и на ръка натисна хубаво дросела и си заспиват на 800 и там колкото трябва да са. мислех да не се е прецакало стъпковото моторче но то се вижда че дросела не се връща и при загасен двигател когато стъпковото не работи. (под връщане имам предвит около 0.5мм) супер незабележимо е но е на лице и ефекта също е на лице. жилото е супер разхлабено и пак го прави. убеждаваха ме че ако ида на диагностик ще го напръзка с някъв специален спрей които бил много силен но не разяждал пласмаси и гуми и се правело на работещ двигател. това щяло да очисти всички боклуци които може да преват на затварянето. та преди да почна да ходя по сервизи мислех да се пробвам сам. та ако имате някакви съвети или предупреждения тук е мястото да ги споделите преди да сам разчастил утре. мерси предварително на всички
п.с.само да кажа че при мен дросела ТПСа и стъпковото са капсуловани на едно и не мога да ги разместя което се предполага че няма да се налага и после на компютърна настройка на дросела да ходя. само се надявам да не са счупили нещо при монтажа. че целия модул е бесна сума и не ми се мисли
а ако някой иска снимки на понтажа може да кача.

Коментар