Чел съм ръководството , но нямaм грaдуирaн диск , целтa нa упрaжнението с дискa е aко имa износвaния дa се определи по точно ГМТ.Кои съвети които съм дaл сa плaшещи?Всичко което съм нaписaл съм го пробвaл нa совственaтa колa , a не някъде в нетa нa някоя си колa.Ще се рaдвaм дa нaпишеш собствения опит със смянaтa нa aгренaжa нa този двигaтел.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на агренажен ремък 1,6 16v (Multipla)
Collapse
X
-
Виж този клип: http://www.youtube.com/watch?v=RVeDID3t6HgNikolow написа:...........SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
Не, не си ме разбрал. Не си давал ти някакви лоши съвети, а колегите, които са писали в темата ти.Моя ангренаж е сменен по описанието и нямам никакви проблеми. Ако трябва си изпринтирай един диск с диаметъра на шайбата и я залепи с плюнка, но мини през описанието, което ти е дадено в ръководството.Nikolow написа:Чел съм ръководството , но нямaм грaдуирaн диск , целтa нa упрaжнението с дискa е aко имa износвaния дa се определи по точно ГМТ.Кои съвети които съм дaл сa плaшещи?Всичко което съм нaписaл съм го пробвaл нa совственaтa колa , a не някъде в нетa нa някоя си колa.Ще се рaдвaм дa нaпишеш собствения опит със смянaтa нa aгренaжa нa този двигaтел.A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Клиапа няма да го коментирам , нищо общо с описаното в мануалите.Въпрос към BO - градуирания диск помага по точно да се намери ГМТ , линейното преместване на буталото трябва да е едно и също при движение +10 градуса от ГМТ и -10 градуса от ГМТ.Предполага се , че ако има износвания по лагерите индикаторния часовник ще показва едно и също показание от -1 до +1 ГМТ или някъде в тези граници, и затова ползваме диска.При мен обаче ГМТ се открива доста добре и дори минимално почукване по ключа на вала дава отклонение в ГМТ , смятам че не идва от там грешката.В каталога на USAG какво има:Тези дни направих 550 километра от които 100 градско , разход точно 5кг/100км . Скорост между 90 и 110 , пълен до тавана. Добра динамика на двигателя , струва ми се по-добра при ускорение и доускорение на четвърта и пета.VooDoo написа:Виж този клип: http://www.youtube.com/watch?v=RVeDID3t6HgNikolow написа:...........FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
Коментар
-
Този е относно валовете .Как се използва градуирания диск се вижда тук:http://www.youtube.com/watch?v=urfWVSlfqJkимаше 1 градус корекция спрямо показанията на индикаторния часовникFIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
Коментар
-
Намираш гмт по часовника и слагаш диска да показва нула градуса срещу показалчето.Въртиш десет градуса коляновия по часовниковата , като колко са тези десет градуса гледаш по диска , за тези десет градуса буталото е паднало примерно 4,66 милиметра.Връщаш на нула градуса по диска и въртиш десет градуса но този път обратно на часовниковата.За тези десет градуса буталото е паднало 4,3 милиметра . Имаш разминаване 0,33 милиметра значи не ти е вярна ГМТ посочена от часовника коригираш нулата на диска и пак повтаряш упражнението докато нямаш разлика в линейните премествания на буталото.При мене не е проблема от тази фина настройка на ГМТ защото аз бягам цели 4 градуса по колянов вал за да докарам налягането във всмукателния , а с часовник грешката е до градус.Никой не коментира шота с градусите на газоразпределението.Вижте че дори и при преминаването на евро3 са запазили при чистата метанка фазите на всмукателние същите като при стария двигател. Явно защото метана е по-чисто гориво и играта с газоразпределението при евро3 е само заради вредните газове.При изпускателния на чистата метанка има голяма разлика с останалите и прави впечетление че се "бяга" от застъпване на фазите.VooDoo написа:Гледах клипа с градуирания диск и останах с впечетлението, че ремъка се зацепва при 10 градуса преди ГМТ. Така ли е или аз нещо не съм разбрал добре клипа?Nikolow написа:...............FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
Коментар
-
Ето тукhttp://www.r3vlimited.com/board/show...e=17доста добре е обяснена работата с градуирания диск , и въобще цялата тема е много добра нищо , че е БМВ двигателя.FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
Коментар
-
u_bo -
u_bo
Nikolow написа:Да , не са проблем оборотите.u_bo написа:и последно закрепи ли оборотите колега?
а кое точно ги оправи накрая, ще споделиш ли - поне на ЛС ?
Коментар
-
Ако сам си се навил да си правиш нещата ти трябват малко инструменти.Първо ги нагласих валковете с петите , за да заработи горе долу.Изпускателния го донагласих да ми прави 14 атмосфери (с масло в цилиндрите се мери), за тази степен на компресия която има двигателя това е горе долу оптималното.Тоест малко предварение съм му дал , не затваря клапана на ГМТ а малко преди нея.Всмукателния го завъртях докато подналягането в колектора го свалих на 360-370 милибара , на загрят двигател се гледа.Дават го да е 340 , но прецених да го оставя толкова за да има малко по-добро пълнене във високите.Покарах я и на 400 милибара , добре се държи но не падат под 1000 ниските обороти и малко тресе на студен двигател.От тези настройки имам около 4000 километра направени, върви си перфектно колата , не грее и не прави номера.Разхода извънградско с каране около 100 и клима ми е 5,5кг като съм все натоварен с багаж и семейството.Градско 6,5-7 кг , но във Варна вече не е градско ами не знам какво е .Защо при мене се налагат тези донастройки на валовете не мога да кажа , двигателя си е оригиналния 186В6 обаче отгоре валовете с карантиите им с какво са сменяни и дали са сменяни не знам.Гледам , че газоразпределениетона 186А4 , 186В6 този на мултиплата която е само на газ и този на мултиплата която е само на метан са различни , и даже на един и същ двигател спрямо годината на пройзводства.Така че каква мешавица се е получила не знам.FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
Коментар
-
u_bo
Реклама
Collapse

Nikolow, не знам какво се оплакваш от градското ти каране, но разход от 6.5-7кг/100км си е песен.Явно не знаеш наистина какво е градско каране. :D
Коментар