nedialko- написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на агренажен ремък 1,6 16v (Multipla)
Collapse
X
-
4EF e компа.Предлагате да преместя вала на всмукателния колектор един зъб напред по посока на часовниковата , или обратно на часовниковата.Според мен имам подбит клапан(и) на всмукателния който стой винаги отворен и от там дърпа въздух.Днес ми направи впечетление ,че като пускам по наклон на скорост и ползвам двигателя като спирачка , колата не спира а ускорява.Това на трета скорост.FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
-
283милибара в смукателния е много добър показател !!!янко написа:Моите времена са READ PARAMETERS:Engine Speed: 793 об.Manifold Pressure: 283 mBarEngine Load: 7,500 кг/чBaro Pressure: 994 mBarThrottle Position: 0,1 град.Idle Actuator: 52 стъпкиInjection Time: 2,614 мсCoil 1 charge: мсCoil 2 charge: 2,184 мТова е на газ,на бензин са 2,8 - 3,1FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
Коментар
-
Да, премести вала 1 зъб напред по посока на часовниковата стрелка, запали колата и дай пак стойностите да видим, МАП-а трябва да стане под 360Nikolow написа:4EF e компа.Предлагате да преместя вала на всмукателния колектор един зъб напред по посока на часовниковата , или обратно на часовниковата.Според мен имам подбит клапан(и) на всмукателния който стой винаги отворен и от там дърпа въздух.Днес ми направи впечетление ,че като пускам по наклон на скорост и ползвам двигателя като спирачка , колата не спира а ускорява.Това на трета скорост.nedialko- написа:Колега, сега видях, премести смукателния вал с 1 зъб напред, докато под налягането в смукателния колектор спадне на празен ход под 360 ммхг и колата ти ще стане чук
докато не падне под 360, компа ти не възприема сигнала от някои други датчици за смесообразуването 
Янко, на теб са ти перфектни стойностите
Брава 1.6
Коментар
-
чакай, чакай, вместо обратно на часовниковата, в бързината съм написал по посока на часовниковата, трябва ти предварение, тоест наобратно ще го мръднешNikolow написа:Технически може да охлабя гайката на вала и от там имам луфт три зъба , понеже като зацепвах го поставих в крайно дясно положение.Тоест ако до сега клапана е отварял в ГМТ да го направя да отваря 5 градуса /един зъб след ГМТ ?Ще се пробва довечера метода.
трябва да отваря преди ГМТ
Брава 1.6
Коментар
-
Що вкарваш човека във филми. Има си точно определен метод за зацепване на двигателя.И когато се завърти смукателния вал по часовниковата стрелка тогава ще отвори по рано смук. кл. а не обратно както го съветваш.Двигателя да не е лявовъртяж се.Има си белег на маховика има си пети за валовете.какво трябва да върти наляво,надясно и да шибне накрая бутала с клапани.И какви са тия метални пръти дето го караш да мушка в цилиндрите за да гледа кога буталата са на едно ниво.Те са на едно ниво на всеки 90гр. от белега за ГМТ.Що за методи са това и кой те е учил на тях.И как ще има цилиндър в компресия като си отвил свещите или ти не ги отвиваш предварително.Или пък другия въпрос как няма да има цилиндър в компресия когато блокираш вала по белег.На Мултиплата мисля,че са 2 белега на шайбата на коляновия вал но не съм много сигурен.Единия е за кодиращия ринг а другия е за ГМТ.На първата снимка липсва островръховото болче което е навито в блока за двойката белези за ГМТ.Ако се навие този винт ще се види,че вала се разминава поне с един зъб.nedialko- написа:да, няма да развали, гарантирам ти, днес го проверих с вакуум помпа, и при мен МАП-а е с завишени стойности, и бензиновите ми времена са около 4.2, 4.3 секудни, с един колега от форума, който по принцип е диагностик, с вакуум помпа зададохме на МАП под налягане под 360ммхг и колата веднага смъкна времената на по 3 мили секунди и празния ход беше просто перфектен, веднага си бутна и сама предварението, като намеря време ще завъртя моя вал, той я е правил тази процедура на мултипла и палио със същото ДВГ
блокирай коляновия вал с фиксатора, обаче гледай да нямаш цилиндър в комперсия, за да може ремъка да е по хлабав, блокирваш долу вала с фиксатора, слагаш една белязка на ремъка и на някой зъб на изпускателния вал, след това издърпваш ремъка, местиш смукателя 1 зъб напред и пак връщаш ремъка
(малко е трудно, но става
)Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
Това не значи ли,че на газ сместа ти е леко богата поне на ниски обороти?янко написа:Моите времена са READ PARAMETERS:Engine Speed: 793 об.Manifold Pressure: 283 mBarEngine Load: 7,500 кг/чBaro Pressure: 994 mBarThrottle Position: 0,1 град.Idle Actuator: 52 стъпкиInjection Time: 2,614 мсCoil 1 charge: мсCoil 2 charge: 2,184 мТова е на газ,на бензин са 2,8 - 3,1Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Що вкарваш човека във филми. Има си точно определен метод за зацепване на двигателя.И когато се завърти смукателния вал по часовниковата стрелка тогава ще отвори по рано смук. кл. а не обратно както го съветваш.Двигателя да не е лявовъртяж се.Има си белег на маховика има си пети за валовете.какво трябва да върти наляво,надясно и да шибне накрая бутала с клапани.И какви са тия метални пръти дето го караш да мушка в цилиндрите за да гледа кога буталата са на едно ниво.Те са на едно ниво на всеки 90гр. от белега за ГМТ.Що за методи са това и кой те е учил на тях.И как ще има цилиндър в компресия като си отвил свещите или ти не ги отвиваш предварително.Или пък другия въпрос как няма да има цилиндър в компресия когато блокираш вала по белег.На Мултиплата мисля,че са 2 белега на шайбата на коляновия вал но не съм много сигурен.Единия е за кодиращия ринг а другия е за ГМТ.На първата снимка липсва островръховото болче което е навито в блока за двойката белези за ГМТ.Ако се навие този винт ще се види,че вала се разминава поне с един зъб.[/quote]не 1, 4 зъба да мръднеш който и да е от валовете, нищо няма да шибнеш
така е да трябва напред, за да отваря по-рано смукателните клапани, тоест като си срещу ангренажното колело, трябва да се завърти на дясно, ние с колегата се разбрахме на лично какво трябва да се направи
колегата ще каже после дали е имало ефект
ПС : става и с пластмасови или с дървени пръчки :D
Брава 1.6
Коментар
-
И на бензин трудно държи ниските когато е студена.На метан не иска.Тази вечер заваля във Варна и не стана презацепването.И от други места дойде информация , че трябва да се зацепи с 4-5 градуса предварение за да работи добре.Има и нещо друго , на А4 и В6 двигатяля 1,6 16 разпределителните валове са различни , а се продават все едни и същи пети , аз обаче съм виждал пети които са само за стило и мултипла след 01г , явно са само за В6 двигателя.FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
Коментар
-
.Що не я зацепиш по белезите колега.Nikolow написа:И на бензин трудно държи ниските когато е студена.На метан не иска.Тази вечер заваля във Варна и не стана презацепването.И от други места дойде информация , че трябва да се зацепи с 4-5 градуса предварение за да работи добре.Има и нещо друго , на А4 и В6 двигатяля 1,6 16 разпределителните валове са различни , а се продават все едни и същи пети , аз обаче съм виждал пети които са само за стило и мултипла след 01г , явно са само за В6 двигателя.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
Има белези на разпределителните валове , но не отговарят нито на ГМТ нито на ДМТ .Белег на коляновия няма , явно са включили на скорост да не мърда лесно , и са белязали само разпределителните в случай че мръднат.FGRC написа:.Що не я зацепиш по белезите колега.Nikolow написа:И на бензин трудно държи ниските когато е студена.На метан не иска.Тази вечер заваля във Варна и не стана презацепването.И от други места дойде информация , че трябва да се зацепи с 4-5 градуса предварение за да работи добре.Има и нещо друго , на А4 и В6 двигатяля 1,6 16 разпределителните валове са различни , а се продават все едни и същи пети , аз обаче съм виждал пети които са само за стило и мултипла след 01г , явно са само за В6 двигателя.FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
Коментар
-
На газ действително е леко богата ,иначе не работи хубаво.Утре ще снимам моите пети.На бравата с комп 1AF минимално мръдване на всмукателния вал разваляше празния ходdudulia написа:Това не значи ли,че на газ сместа ти е леко богата поне на ниски обороти?янко написа:Моите времена са READ PARAMETERS:Engine Speed: 793 об.Manifold Pressure: 283 mBarEngine Load: 7,500 кг/чBaro Pressure: 994 mBarThrottle Position: 0,1 град.Idle Actuator: 52 стъпкиInjection Time: 2,614 мсCoil 1 charge: мсCoil 2 charge: 2,184 мТова е на газ,на бензин са 2,8 - 3,1FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
Аз имах един зъб на изпускателния,и ми се видя странно че в италия като са сменяли ремъка са добавили по малък допълнителен белег,но не знам дали от там или аз като пръснах колектора прехвърлих зъб(прибрах колата без колектор).Преди колектора гореше по малко и ми се струва че вървеше повече.Взех да се замислям да си поиграя с ангренажа,само да не беше тая скапана ролка че е мъка с нея.Може петите ми да са фалшивиFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар