misho_ написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов софтуер за връзка с ECU - http://www.multiecuscan.net
Collapse
X
-
Има вариант и стойността в ЕКУ-то да се манипулира.Bosch М155 на Алфите например има още два параметъра: брой презаписи на ЕКУто и одометър при последния презапис.Така, че там е още по-трудно.Какво ти пука дали колата ти е на 100 000 или на 200 000 км ? Купуваш я като преценяваш техническото и състояние.Моята я купих на 122 400 км и беше на 8 години. Това прави по 15 300 км на година. Аз за по-малко от 5 години и навъртях още 86 000 км. Това прави по 17 200 км на година.Според мен киломентража не е пренавиван, просто няма как предишния собственик да я е карал още повече.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
-
Здравейте. Минах цялата тема, но не намерих инфото, което ми трябва и ще питам тук. Дори май беше по добре направо нова тема да отворя...На въпросите:1. За какво се прави адаптацията на двигателя?2. Колко често трябва да се прави адаптация и защо?3. На студен или на топъл двигател се прави?4. Има ли накакви тънкости при провеждането на адаптацията? В софтуера (FiatECUScan) пише, че като се нулира паметта трябва да се подаде 3 пъти газ до 4500 оборота с почивки, но при мен запомнянето на стойностите стана след доста повече опити.
С това сбъркал ли съм нещо и трябва ли да повтарям адаптацията?Ако се намери някой имащ 2-3мин. да отговори и обясни с прости думи въпросите ще съм му много благодарен.Колата е тази от подписа ми.Поздрави,Любо.
Коментар
-
Re: кола
Здравей kluchar и благодаря, че се включи. Нещо не става много ясно обаче. Къде мога да прочета спецификация за тези 40км? Как трябва да се кара през това време - в смисъл градско/извънградско? Едно е в задръстване, друго е сам на пътя...В описанието на софта не пише, че трябва да се кара колата, а само да се форсира на място.kluchar написа:Адаптация колата си прави сама като минеш около 40 км поне на Пнуто е така
Ще е добре и за останалите user-и ако изясним тези неща.Поздрави,Любо.
Коментар
-
Вероятно нещо с драйверите на блутрътката! Също е важно да видиш на кой "COM" ти се е качил и разпознал ЕЛМ-а. После във ФЕС или програмата която ползваш, трябва да цъкнеш съответния "СОМ" порт и си готов за диагностика!todorw написа:колеги закупих елм 327в1,5 и нещо не мога да се кънектна с лаптопа а с телефона работи някой може ли да даде инфоПежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Всъщност двг си прави Самоадаптация ,това е самонстройване на софтуера спрямо износване на двигател , качество на гориво и т.н с цел най-добри екопоказатели.И поради тази причина,когато се сложи газ или като ти замине свещ ,кабе,бобина и т.н Еку се самоадаптира ,което в повечето случаи е към по лоша работа на двг.В някои случаи нещата ако са много зле се появява една грешка fuel trim malfunctoin която означава че еку не може да се справи със самоадаптирането.И сега когато ресетнеш екуто всъщност го връщаш към първоначално зададени стойности,ако имаш някакъв проблем,например неработеща ламбда сонда то пак ще се омаже бързо.Форсирането до 4500оборота е за двигатели на които се обучава датчик колянов вал.Хубаво е след рестване да се изключи от контакт за около 1 минута,след това или я оставям да работи на място докато загрее или я карам кротко.Забравих да кажа че я ресетвам студена за да може докато се самоадаптира да мине през всички режими.При мен това дава разлутат винаги,ако всички датчици, кабели свещи са наред.Lyubcho88 написа:Здравейте. Минах цялата тема, но не намерих инфото, което ми трябва и ще питам тук. Дори май беше по добре направо нова тема да отворя...На въпросите:1. За какво се прави адаптацията на двигателя?2. Колко често трябва да се прави адаптация и защо?3. На студен или на топъл двигател се прави?4. Има ли накакви тънкости при провеждането на адаптацията? В софтуера (FiatECUScan) пише, че като се нулира паметта трябва да се подаде 3 пъти газ до 4500 оборота с почивки, но при мен запомнянето на стойностите стана след доста повече опити.
С това сбъркал ли съм нещо и трябва ли да повтарям адаптацията?Ако се намери някой имащ 2-3мин. да отговори и обясни с прости думи въпросите ще съм му много благодарен.Колата е тази от подписа ми.Любо.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар