Първо проблема. Още като взех колата ми направи впечатление, че от време на време светват лампите на ABS-a и тази за ниско ниво на спирачната течност. Казах си някой от датчитчик е взел да си заминава и/или течността е малко. Купих спирачна течност и долях до максимума, но лампите пак светват и изгасват когато си искат. Последната диагностика откри "Слаба маса на ABS-a и/или неизправно реле."Днес ми остана малко свободно време, разхвърлях карантията и почистих със шкурка контактите на всички релета и предпазители, до които успях да се докопам.
Като начало проблема изчезна. Но след 30 км. пак светнаха двете лампи.Сега се сетих, че не проверих масата, която отива към ABS-a, и която трябва да е тук:
Ще имам работа за утре
Въпросите ми са два:1. Защо заедно с лампата на ABS-а светва и тази за ниско ниво на спирачната течност?2. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, за да сподели ако има някакъв пиниз, че да не се ровя на сляпо?
Като начало проблема изчезна. Но след 30 км. пак светнаха двете лампи.Сега се сетих, че не проверих масата, която отива към ABS-a, и която трябва да е тук:
Ще имам работа за утре 

Коментар