Батки я кажете сега,как са Пунтаците 1.3 мжет след 2008-а,от кога се монтира мотора с 90 к.с.,оглеждам се за такова,понеже не ни трябва вече голяма кола и ще продавам Алфата.Искам вече да карам икономична кола,с евтина поддръжка,евтини гуми,нисък данък и т.н.,та мисля че се спрях на него.Искам мнения от собственици на всякакви модификации,аз двигателя съм го избрал.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на "GrandePunto"?!
Collapse
X
-
Проблем със CITY-то, не иска да се калибрира. На 1.4 бензин скоростната кутия е с много къси скорости, което намирам за минус. Гумите са 15’’ което поне според мен не са евтини гуми. Току що ми спряха 1,2 и 3-та степен на парното, най-вероятно реостат, ше го гледам след нова година.Иначе стабилна кола с малък разход.FIAT Nuova Punto 1.2 8V
FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
...and justice for all
Коментар
-
Не е кой знае колко икономично. Градско под 6 е невъзможно да се свали с нахално каране по всяко време на деня. Слушали сме тука, че харчи 3-4. Не го вярвам аз това. Или толкова бавно не мога да карам. Освен това е много шумен за мен. Трактор...Карай си алфата, не ти трябва да слизаш в драстично по-нисък клас кола.Карал съм Панда, Гранде Пунто, разни ванове, хубави нови коли, но сега карам т.нар сув. Не ми се връща в по-малка кола, въпреки че още няколко месеца ще ми се налага да се забутвам да паркирам по малки улици. Мисълта ми е, че единствения плюс на пунтото ще ти е паркирането. Като сметнеш на годишна база разликата в обслужването няма да е кой знае каква.Всичко останало е огромни плюсове за по-малката кола.Иначе съм имал две или три коли с тоя двигател, различно модели. Повреди не е имало до към 100-150хил км. Но определено не е много икономичен и е страшно шумен. Особено като в много студено, сутрин е... Помогна доста масло 0 на 40.
Коментар
-
vital написа:Не е кой знае колко икономично. Градско под 6 е невъзможно да се свали с нахално каране по всяко време на деня. Слушали сме тука, че харчи 3-4. Не го вярвам аз това. Или толкова бавно не мога да карам. Освен това е много шумен за мен. Трактор...Карай си алфата, не ти трябва да слизаш в драстично по-нисък клас кола.Карал съм Панда, Гранде Пунто, разни ванове, хубави нови коли, но сега карам т.нар сув. Не ми се връща в по-малка кола, въпреки че още няколко месеца ще ми се налага да се забутвам да паркирам по малки улици. Мисълта ми е, че единствения плюс на пунтото ще ти е паркирането. Като сметнеш на годишна база разликата в обслужването няма да е кой знае каква.Всичко останало е огромни плюсове за по-малката кола.Иначе съм имал две или три коли с тоя двигател, различно модели. Повреди не е имало до към 100-150хил км. Но определено не е много икономичен и е страшно шумен. Особено като в много студено, сутрин е... Помогна доста масло 0 на 40.При положение че от 13-15 000 км. на година 85 % от тях са в Сф,няма смисъл да карам толкова голяма кола с този разход.Не ми се изтъкват причините,търся мнения като цяло за автомобила,а не съвети дали да го правя или не !!!!!!!!!!!!
Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
AdViSoRa написа:Проблем със CITY-то, не иска да се калибрира. На 1.4 бензин скоростната кутия е с много къси скорости, което намирам за минус. Гумите са 15’’ което поне според мен не са евтини гуми. Току що ми спряха 1,2 и 3-та степен на парното, най-вероятно реостат, ше го гледам след нова година.Иначе стабилна кола с малък разход.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
Може да не съм казал, но ще повторя - мятай се през главаИ очите на 8 !!!П.П.Чакай, че аз се замислих със закъснение....АКО избереш 1,9 разликата ще е само в данъка и малко в Г.О. - всичко друго различно ще е пренебрежимо малко, но получаваш по-добър двигател!Годишно сигурно няма 300лв. разлика между 1,3 и 1,9
Помисли и над този вариант.
Коментар
-
Kuku написа:Може да не съм казал, но ще повторя - мятай се през главаИ очите на 8 !!!П.П.Чакай, че аз се замислих със закъснение....АКО избереш 1,9 разликата ще е само в данъка и малко в Г.О. - всичко друго различно ще е пренебрежимо малко, но получаваш по-добър двигател!Годишно сигурно няма 300лв. разлика между 1,3 и 1,9
Помисли и над този вариант.
Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
Linea-та е перфектния баланс.Тъпото е, че трудно се намират и нямаш почти никакъв избор.И двете коли не са съизмерими - Линеата вози доста по-добре и от звуко-изолационно ниво също е много по-добре. В крайна сметка за парите трябва да вземеш и някакъв комфорт все пак, поне за мен.пп. Току що реших да видя избора от Линеи на пазара - в мобиле.бг има точно една:http://www.mobile.bg/11398279626628669Точно твоята - взимай. :D
A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Linea-та е перфектния баланс.Тъпото е, че трудно се намират и нямаш почти никакъв избор.И двете коли не са съизмерими - Линеата вози доста по-добре и от звуко-изолационно ниво също е много по-добре. В крайна сметка за парите трябва да вземеш и някакъв комфорт все пак, поне за мен.пп. Току що реших да видя избора от Линеи на пазара - в мобиле.бг има точно една:http://www.mobile.bg/11398279626628669Точно твоята - взимай. :D
Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
BO написа:Е то двете табла на 90% са еднакви. Не знам какво толкова си се хванал за таблото, като е все тъй дървена пластмаса. :DA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар