Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко струва според вас този автомобил ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Никъде не е споменато какъв е моторът.Ако е турбиниран ... цената си е по-висока.http://fiat.testdrive.bg/model/coupe-fa-175.htmlПП: Сякаш никой не е забелязал постът на Immortal на първата страница, а именно линкът към немска обява на Купе с подобни характеристики. Обявата говори сама по себе си колко вървят такива Купета.Ето още примери:http://goo.gl/rhbdeIПри германците е така. Застават срещу купувача и му продават качествена кола, но очакват от него да има дебел портфейл.При нас, българите, е по-различно. Според мен колегата няма да може да получи заслужената сума за тази кола в България.Освен, както някой по-напред беше споменал, ако не се появи някой маняк на тези Купета, и то с дълбок джоб.
    Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Ако сега купувах кола щях да я взема 2007 моето купе го платих в германия толкова ама в евро.
      Обичам си работата.

Коментар

3500 лв, че защо не, ако съм фен на купетата и си търся такова , веднага го отнасям в пред вид състоянието в което е и грижите които са полагани за него. как има манияци на ланчии, алфи, голфове и като излезе нещо читаво и на малко км, се продава веднага.Колега Слав, колата ще си намери собственика, тя тази кола ще я купи някой мераклия, защото такива коли се купуват от фенове, със сърце, иначе никой няма да дойде да ти даде ей така 3500лв, защото му трябва кола някаква да кара.Това че колата е на 19-20 год. , изобщо няма значение при положение че няма ружда и гнило и мотора е на 70хил.НО все пак, фенове , фенове ,ама криза и си мисля че ако цената е около 3000 би имал по голям успех с продажбата , при положение че колата не е регистрирана.
        Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
        Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Всъщност защо се смята, че колата е в отлично състояние ? Никой не знае в какво състояние е, дори и собственикът. Колата не се кара, така че за състоянието й ще може да се говори едва когато навърти някоя и друга хилядарка на пътя. Просто една добре изглеждаща кола, вероятно от наточените модификации. Мисля, че нищо повече не може да се каже на този етап. И пълна мистерия относно регистрацията и разходите по нея.В анкетата гласувах за 2500. Мотиви: 2500 лв. + поне 1000 лв. около регистрацията (нека не се заблуждаваме, че ще се мине само с регистрация, Еко-такса и ГО). Ако колата беше регистрирана и с платени данъци, исканата от Слав цена 3500 лв. вече ми изглежда напълно нормална. Само не знам, ако на тази кола трябва да се плащат и данъците за всички години откакто е в България...
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Тц тц...е ся ги ожалих всичките собственици на автокъщи...вие представяте ли си колко пари годишно плащат данък на всички тези НЕрегистрирани автомобили дето са ги нацвъкали ? УжасТ горкичките...Сега сериозно - колата се обявява в данъчното до два месеца след регистрацията в КАТ ! Съответно данък се начислява пропорционално на оставащите месеци от датата на регистрация до края на годината и всяка следваща година в пълен размер. Така е по закон!Толкова е просто, но трябва и първо да се помисли преди да се пише Колата няма никакъв тунинг или модификации...не е ли очеизбодно? Тя си е в напълно заводски вид. Нищо не е добавяно, "подобрявано" или префасонирано По моя лична преценка - ако се намери истински фен, който да я вземе и оцени, то аз лично се наемам да изготвя договор заверен пред нотариус, че давам гаранция за автомобила до 100 000 км. или една година (което настъпи първо). Тя ще важи само и единствено, ако колата идва за смяна на консумативи и всякакви други интервенции при мен и никъде другаде Така решаваме ли проблема с отличното състояние веднъж завинаги ?
            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
              Тц тц...е ся ги ожалих всичките собственици на автокъщи...вие представяте ли си колко пари годишно плащат данък на всички тези НЕрегистрирани автомобили дето са ги нацвъкали ? УжасТ горкичките...Сега сериозно - колата се обявява в данъчното до два месеца след регистрацията в КАТ ! Съответно данък се начислява пропорционално на оставащите месеци от датата на регистрация до края на годината и всяка следваща година в пълен размер. Така е по закон!
              Така, да поразсъждаваме. Вариант 1 - ти си авто-къща. Ми да беше си пуснал обявата в бизнес раздела.Вариант 2 - купил си я от търговец в България. Със сигурност си изпуснал всички срокове за регистрация и съответно подлежиш на глоби. Не знам какви.Вариант 3 - ти, като частно лице, си купил колата от Германия и си я внесъл в България преди 4 години. Нямам представа какви са задълженията ти в този случай.Няма какво да си говорим празни приказки. Очевидно е, че се дразниш, че никой не оценява бижуто ти. Затова си пуснал и темата. Регистрирай я тази кола, щом е толкова просто, и току виж си я продал. Казаха ти го няколко човека. А за състоянието - не казвам, че колата не струва, но няма и нито едно доказателство, че е добра. Както вече казах: кола, която изглежда много добре, на километража пише малко километри, състояние-неизвестно, регистрация-проблемна. Възможно е и да е в супер състояние, не твърдя противното.Успех!П.П. Взех, че се зачетох в НАРЕДБА № I-45 ОТ 24 МАРТ 2000 Г. ЗА РЕГИСТРИРАНЕ, ОТЧЕТ, ПУСКАНЕ В ДВИЖЕНИЕ И СПИРАНЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ НА МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И РЕМАРКЕТА, ТЕГЛЕНИ ОТ ТЯХ, И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДАННИ ЗА РЕГИСТРИРАНИТЕ ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА (ЗАГЛ. ИЗМ. И ДОП. - ДВ, БР. 105 ОТ 2002 Г., ИЗМ. - ДВ, БР. 67 ОТ 2012 Г.)И ето какво пише: "Чл. 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г.) Моторните превозни средства и ремаркетата се регистрират в 14-дневен срок от придобиване на собствеността или оформянето на вноса (постоянен или временен) от съответния митнически орган.(2) Срокът по ал. 1 не се отнася за придобитите с цел продажба, нерегистрирани в страната моторни превозни средства и ремаркета от стопански субекти."Та така. Аз не съм юрист, но доколкото разбирам, ако не си придобил колата с цел продажба, си бил длъжен да я регистрираш в 14-дневен срок. Поправи ме, ако греша.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Хм...Ще го проверя това, но дълбоко ме съмнява да се дължи каквото и да било. Кой може да докаже аз с кава цел съм я взел тази кола? Някъде го декларирам ли, какви са критериите? Това ми звучи малко като да ме глобят за мръсен автомобил (примерно). Така или иначе ако (най-вероятно) колата си остане моя до зимата ще я регистрирам тогава и то в точно определен ден, за да я подаря на сестра ми. Така със сигурност ще мога зорко да я пазя и наглеждам :P Колата де... :D П.П. Дразня се от подмятания, а не от това дали някой ми харесва колата или не.
                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Пускайки такава тема трябва да си готов и на подмятания и на упреци и на хвалби.

Коментар

Нямаш никакви Бг документи -> не дължиш никакви данъци и такси.Остави си колата за теб. Ако пък имаш дупка в бюджета, както е модерно да се казва, продавай я за 2 750 и не му мисли много.И трети вариант - вкарай я в гаража и забрави за нея в следващите 10-20 години, пък тогава я пусни за продажба Какво толкова му се чудиш :D
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                    X