Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Освежаващо боядисване, цена?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Освежаващо боядисване, цена?

    Вдъхновен от темата за Кромата на колегата VET се реших да ви задам ед но въпросче. Колко според вас е нормало да струва едно цялостно освежаващо боядисване. Алфата ми има доста забележки - нищо фрапиращо, но много ме дразни - оня ден пак си одрасках задната броня и малко калника на едина водосточна тръба - едва ме е закачило, ама на - има драскотини, които не се оправят с пастиране. Почти нямам панел без драскотина - може би само преден и заден ляв калник могат и да не боядисат. На твана имам едно петно колкото монета от лев, където незнайно защо белее, капака предния е целия на точки, а задния има натиснато на едно място, вратите имат драскотини - някои от мен, други наследени. Ходих тука при едни бояджии и те ми обявиха 80-100 лв на панел - т.е. 1100-1200 лв, ама щом е цялата, можело за 1000 На мен ми се струват много пари, при положение че няма за изчукване, а само външно, без разглобяване трябва тук там да се китне, да се шлайфне и да се пръсне черно основа + лак. Материалите са не повече от 200 лв, проверил съм (4 кила боя и лак, шприц и обикновен кит, шкурки). Работата е не повече от 2 дни.... Значи излиза че тия мастори си слагат ебати надницата...Готов съм да платя 400-500лв за това нещо, ама не намирам къде. Пак искат с два дена работа да си оправят месеца. Имам едни приятел, който би я направил за тия пари, ама той няма камера, а и поправя камиони и все е много зает. Някой знае ли някое подходящо място?Може и в София - края на Ноември ще ходя в комадировка за цяла седмица и без това ще оставям колата на летището, може да полежи в нечия работилница и да си я взема готова.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

    #2
    За под 1000лв цялата незнам дали ще намериш някой да ти я направи. Аз преди време търсих за един приятел и под тази цена неможахме да намерим.
    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
    Ex.Opel Astra

    Коментар


      #3
      Мммм за 500 лева никак няма да си очарован от резултата.Според мен най-ниската възможна цена, която можеш да намериш и да си доволен от крайния резултат и трайността на боята е по около 80 лева на детайл.Никой кадърен майстор не би се заел с това за по-малко от 900 лева.Ако го направи или трябва да е много на зор или да използва некачествени материали, за да компенсира с тях.И още нещо - литър боя стига и до 100 лева на литър, за лака важи същото. За един детайл са нужни средно около двеста грама боя и поне още толкова лак, но обикновено се слага повече, за да може цветът да придобие дълбочина.След всичко изречено по мое мнение материалите не са само 200 лева. Поне двойно повече трябват, ако не се правят компромиси с количеството и качеството.Това го казвам като човек, който познава много майстори и знам нещата от кухнята.
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

      На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

      Коментар


        #4
        Re: Освежаващо боядисване, цена?

        Yavor написа:
        Работата е не повече от 2 дни.... Значи излиза че тия мастори си слагат ебати надницата...Г
        Mного бих искал да видя как ще се справиш за 2 - 3 дена...Защо в цяла България бояджийските услуги са скъпи? За 500 лв ще намериш някой форумен ентусиаст, дето си е боядисвал калника и бронята.А, да, 2 кила боя хартисват! :D
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

        Коментар


          #5
          Re: Освежаващо боядисване, цена?

          Yavor написа:
          Ходих тука при едни бояджии и те ми обявиха 80-100 лв на панел - т.е. 1100-1200 лв, ама щом е цялата, можело за 1000 На мен ми се струват много пари, при положение че няма за изчукване, а само външно, без разглобяване трябва тук там да се китне, да се шлайфне и да се пръсне черно основа + лак. Материалите са не повече от 200 лв, проверил съм (4 кила боя и лак, шприц и обикновен кит, шкурки). Работата е не повече от 2 дни.... Значи излиза че тия мастори си слагат ебати надницата...Готов съм да платя 400-500лв за това нещо, ама не намирам къде. Пак искат с два дена работа да си оправят месеца.
          Много хубава цена са ти обявили,тук в Пловдив взимат по 120-140лв за детайл,иначе цялостното пак излиза около 1000лв.Двата дни работа ги отдели само за китване,шлайфане,облепяне и шприцване,после водно боя и лак още 2 дни.Също ще трябва време и за сваляне на фарове,стопове,огледала,брони...едва ли някой би ги пръскал на място така както са на колата ,а след което и време да се върнат на мястото си.Както беше писал някой колега по-горе компромис с качеството на материалите не бива да се прави,след това ще съжаляваш.Виждал съм доста работи на бояджии,общо взето малко са хората които си разбират от работата,тези които го правят както трябва си ценят труда.Само да вметна,освежаващото боядисване е прелакиране,матира се лака и се пръска нов без да се правят корекции по боята.
          Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
          KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
          Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

          Коментар


            #6
            Под 120лв на детайл качеството ще е под всякаква критика. Материалите ще бъдат най евтините и след няколко месеца ще е същата работа.Ако ще даваш пари то се убеди, че там където ще правят всичко ще минат през всички процедури. Защото преди два месеца едно момиче се хвали как са и боядисали 8 детайла за 400лв и сега положението е по зле. Нито ръжди нито нищо не е махано. Боядисва се върху ръждата и нищо не се разглобява......... Да не говорим, че това броня, лайсна.... да се свали от колата е абсурд. Цялостно боядисване + фалцове, разглобяване на всичко.... е около 3000лв.Ето тук можеш да видиш като си боядисвах либрата как беше разглобена за смяна на цвят.База ми отиде 4л като 1л база струва 120лв Лак също отиде към 4л и цената беше 80лв за литър. Епоксидни грундове, филери, шкурки........ няма да ги слагам в сметката. Материалите който съм ползвал са били на РМ, 3М........ Либрата 2-ра година лъщи все едно сега е боядисана. При фиестата положението с материалите беше същото и тя три години не е мръднала.Най евтините материали в момента за цялостно боядисване излизат около 500лв Ти си прецени дали има смисъл да си дадеш парите на вятъра.

            Коментар


              #7
              Яворе, сега те дразни тук таме надраното, но съм абсолютно сигурен, че ако ръснеш пари за боядисване и след три месеца пак някак си се надере - ще те е яд тройно повече. Жена ми паркира до офиса на пъпа на Варна и съм се отказал да броя по колата колко надрасквания и натисвания има. И то не по вина на жената, сигурен съм. Не живеем на място където инвестицията в такова боядисване има смисъл. Вкарай хилядарката в заема и не я мисли колата.

              Коментар


                #8
                Здрасти, тъй като споменаваш моята тема, да ти кажа, че за Кромата отидоха:2кг кит- 25лв3кутии филер- 80лв2,5литра база и още толкова лак- 320лвшкурки, кореселин, лепенка, найлони и доста други неща, които в момента не се сещам.А, и два дена труд плюс още една седмица :D . Това само, за да стигнеш до боядисване. И още една седмица, за да сглобиш всичко обратно :D За 1000лв няма да се хвана да го правя това на чужда кола. Само дишането на отровите не си струва 500лв.

                Коментар


                  #9
                  Работата е не повече от 2 дни.... Значи излиза че тия мастори си слагат ебати надницата... работата е там,колега, че изобщо нямаш представа за какво става дума. Минимум работата по твоята кола, както я описваш е 4 дни. И значи тия майстори, на които ще им се взима акъла от шкурене, облепяне, водни шкурки и т.н. ще си сложат ебати надницата. амиииии, не е така. Досега, на такива клиенти които са бучели за цената , съм им предлагал да дойдат и да си шкурят сами да им излезе по евтино. Ама като ме видят целия бял като мелничарски плъх ,нешо не са съгласни, защо ли... . Нищо лично колега, ама малко се издразних от коментара. Иначе за 1000 може да ти направят колата слънце,а може и за 2000 да я осерат , чак няма да си е познаеш. Виж поне няколко коли които са правили, колкото може по назад във времето. И питай дават ли гаранция на боядисването. За 500 лв. може и да се наемат някои, но след 3-4 месеца очаквай да почне да ти се бели лака, да си личат шкурките и куп екстри още . С две думи-"освежаващо " боядисване :D Така че сам си решаваш -дали да хвърлиш 500 лв. на вятъра или искаш колата ти наистина да стане като хората. Те майсторите се различавали от другите бояджии че си оставяли душите в работата, а другите са си оставяли пръстите. за 500 лв. какво ли ще си оставят... :D Сори ако съм засегнал някого
                  Мареа 1999 1.8i HLX

                  Коментар


                    #10
                    150 лева на детайл е нормална цена за качествено боядисване...
                    `95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
                    http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...

                    Коментар


                      #11
                      При цялостно боядисване е неправилно да ти дават цена на детайл, тъй като поръчваш голямо количество и е нормално да има отстъпка от цената.Да правиш един детайл струва повече на единица площ от това да направиш цяла кола.

                      Коментар


                        #12
                        колега моята я боядисах моналата седмица става въпрос за фиат браво отиде 1150 грама боя близо 2 литра лак много кит има много вдлабнатинки по италианките меки са им ламарините градушки това онова и 8 дни работа можеше и за 6-7 но това е минимума 1100 лв ми излезе боядисването лепенето на праговете боядисването и на джантите като бонус ето го резултата http://mehanoveca.snimka.bg/automobiles/abarth.708989

                        Коментар


                          #13
                          Не си заслужава инвестицията. Прекарай каквото можеш през каското(предполагам че имаш), другото пастиране.

                          Коментар


                            #14
                            Airfan написа:
                            При цялостно боядисване е неправилно да ти дават цена на детайл, тъй като поръчваш голямо количество и е нормално да има отстъпка от цената.Да правиш един детайл струва повече на единица площ от това да направиш цяла кола.
                            Каква отстъпка те гони теб Като правя един детайл се разглобява само той, хвърляш найлон на цялата кола и си готов. Ако правя цялата ще се наложи да се разглоби, облепи няколко пъти и да се сглоби. Това е много повече разход на труд и материали.А тия където ги правят за два дни..... мога само да им кажа евала.Два дни колата се разглобява, сглобява и мие. Един ден в камерата и един ден само ако трябва да я матирам и да се оправят някакви дребни забележки от камъчета. Тогава може и да стане за 4-ри дни. Обаче от тия дребни забележки където е тръгнала ръждицата отдолу и трябва да се жули до ламарина и да се маже с грундове...... няма как да стане за това време. Който ви каже, че ще стане ви лъже. А тези които си държат на името....... никога не биха претупали една кола и не биха ползвали евтини материали. Точно и затова не биха правили нещо за под 120лв

                            Коментар


                              #15
                              Явка, и аз съм на същата дилема. Не само заради дребните драскотини и хлътвания, а и защото ми се ще да сменя цвета.Обаче никъде под 900-1000 лв няма как да намериш. Това и ме отказва засега.И насочването ти към София не е удачно, там цените са значително по-високи. По-скоро се огледай за известен майстор в по-малките населени места.Преди няколко години един съсед, който живее в София, си докара Пежото тук в Ямбол да го пребоядисва, и каза, че за същото в София му искали с 500 лв отгоре.

                              Коментар

                              Working...
                              X