Практиката показва, че трусове с епицентър близо до повърхността 3-4 км се усещат не толкова на далеч, докато тези с дълбочина 20, 30, 50 и повече км се усещат по далеч. Страшното боботене е един вид предупреждения, тъй като звуконите вълни се движат по-бързо от сеизмичните. Така се получава нещо като предупреждение няколко секунди преди труса.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как сте след земетресението?
Collapse
X
-
Малко ме хваща яд тези дни, че не успях да чуя прословутото боботене (всички казват колко в плашещо, а аз бая си се стеснах и от труса какво остава и това да съм чул). Ама дано не се налага да го чувам де. Просто констатирам!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
nikolce написа:ogi28b написа:Някой да знае от колко часа ще бъде земетресението тази нощ? Дали ще го дават някъде?Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:Малко ме хваща яд тези дни, че не успях да чуя прословутото боботене (всички казват колко в плашещо, а аз бая си се стеснах и от труса какво остава и това да съм чул). Ама дано не се налага да го чувам де. Просто констатирам!"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Irka написа:но като цяло го приех спокойно.Приятелката ми се изплаши, но като видя моята реакция - се успокои.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Малко хора осъзнават, че с поведението си, влияят на реакцията на околните.Аз в критични и стресови ситуации реагирам адекватно и сравнително спокойно, за което са ме упреквали, че съм едва ли не повърхностна и лекомислена.Шашкам се за глупости и дреболии, а сериозните неща ги приемам по-спокойно, успявам да запазя самообладание, което, според мен, е по-добрият вариант."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Ewing написа:nikolce написа:ogi28b написа:Някой да знае от колко часа ще бъде земетресението тази нощ? Дали ще го дават някъде?
Коментар
-
http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2....ea=eu&lang=eng Аз ги наблюдамам тука. Доста бързо ги съобщават земетресенията. Земята си е жива. Непрекъснато си има земетресения. Колкото опасна е тектониката за нас, то тя позволява вообще съществуването ни, защото благодарение на нея на повърхността на земята излизат газове и вещества необходими за оцеляването ни. Само да няма над 6-7 степен. Бог да ни пази!Адски много работа си бях планирал тези дни и просто не мога да почна нищо. Притеснено ми е.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ewing написа:...някои ситуаций ...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Как се отнасяте към подобна информация, предвид факта, че отказахме на американците да изследват Добруджа за шиистов газ ?http://www.razkritia.com/167779/haarp/Казвам го хипотетично. Замислете се и преценете. Аз смятам, че ако е вярно тия пичове хич не могат да си ползват техниката== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слав написа:Как се отнасяте към подобна информация, предвид факта, че отказахме на американците да изследват Добруджа за шиистов газ ?http://www.razkritia.com/167779/haarp/Казвам го хипотетично. Замислете се и преценете. Аз смятам, че ако е вярно тия пичове хич не могат да си ползват техникатаPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Слав написа:Как се отнасяте към подобна информация, предвид факта, че отказахме на американците да изследват Добруджа за шиистов газ ?http://www.razkritia.com/167779/haarp/Казвам го хипотетично. Замислете се и преценете. Аз смятам, че ако е вярно тия пичове хич не могат да си ползват техникатабраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар