Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как сте след земетресението?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В София бях.Това в 3 ме изплаши много.На 2-ри етаж в къща.Ей сега като пиша и ми настръхнаха космите.Бученето ме изплаши повече от самото тресене.Беше много зловещо.След първият трус вубще не заспах.Имам приятел който си е бил в леглото на 14-ти етаж - втори ден заеква.На 24 години съм и до сега неми е лупало така сърцето,и не ме е било страх толкова.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

Добре поразтресе и на 6-тия - събудих се на първия трус, чух дрънчене - една иконка паднала, та събори 2-3 шишенца парфюм, жената се уплаши, ама нея и от гръмотевици я е страх . Като спря подредих парфюмите, гледам през прозореца една паянтова къша до нас непокътната - А, викам си, слаба работа значи. И обратно в леглото.Другите два ги усетих, но даже и не ставах повече.То щом съм доживял края на друсането, какво да се плаша повече, та и по улиците да се шматкам.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
        Добре поразтресе и на 6-тия - събудих се на първия трус, чух дрънчене - една иконка паднала, та събори 2-3 шишенца парфюм, жената се уплаши, ама нея и от гръмотевици я е страх . Като спря подредих парфюмите, гледам през прозореца една паянтова къша до нас непокътната - А, викам си, слаба работа значи. И обратно в леглото.Другите два ги усетих, но даже и не ставах повече.То щом съм доживял края на друсането, какво да се плаша повече, та и по улиците да се шматкам.
        Паянтовите къщи, поради специфичната си конструкция, са може би най-издържливите постройки при земетресение. Аз имам паянтова къща, ако знаеш колко труса издържа, все едно нищо не е имало :D Ако не дай Боже тръсне така, че дя събори тая къщурка дето казваш, няма да я гледаш от вас , вервай ми. Дано не ви друса повече, че като гледам какво е станало в Перник, няма да остискат постройките на още един такъв трус в близко бъдеще. Гадно е но няма оттърване. Важното е да се поуспокоите и да се възстановите по-бързо. Живота продължава, давайте по-оптимистично !
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Той, че продължава - продължава ама нервите и стреса от такова нещо е доста натоварващо за организъма. Аз знам като спя след нощна смяна и съм много преуморен и изведнъж звънне телефона, скачам от кревата и ми бие сърцето като на заек. Не мога да се усвеста после 30 минути камо ли да заспя пак. Иначе на 22-ри гледах ТВ за това не съм чул тътена. Дуректно гондолата ме стресира яко.Вече втори ден как тропне нещо по-така и веднага гледам около мен пердета, полюлеи, съдове с вода и ми е едно напрегнато такова в прасците.Както обяснявах на една приятелка, освен самото земетресение е стрес за мозъка и самия факт в който виждаш как блока се усуква като макарон, а знаеш колко мебели си наблъскал вътре колко хорта къртят и нищо му няма а изведнъж става гумен. Това действа подсъзнателно естествено но все пак деиства. За човека, в частност мозъка, е нормално да гледа дърво да се сгъва под напора на ватъра и да се люшка здраво, но когато това стане с бетонен блок е малко по-различно!ще мине доста време докато се поуспокояят страстите! На децата си мисля, че ще е по-бързо!
          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
          182A4.000 IAW49F
          LPG - Lovato EasyFast
          ----------------------------
          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Да, но все пак в такива моменти е по-добре да потърсиш начин да се поотпуснеш и да погледнеш напред, иначе ставаш жертва на страха. Погледни от добрата страна на нещата, живи и здрави сте а това е най-важното. Помага. Да, не става от раз, но помага. Преживял съм го няколко пъти. Първият е най-труден. След това ти се струва нещо нормално.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Доста хора в Стара Загора са го усетили,но явно съм бил доста уморен от работа,та спах като къпан и нищо не съм усетил.Eдно време,в началното училище ни учиха,че най-важното при земетресения е да се застане под маса,врата и т.н и като цяло при каквото и да е природно явление,да се запази самообладание.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Аз пък бях на шест големи Юрий Долгоруки и нищо не съм усетил, жената едва ме събуди, отидох до тоалетната полюшваки се, но май не от труса, а от водката Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Инструктирах я да ме събуди ако стане по - силно и заспах на мига... На другия ден ми разказа, че съседите са бродили цяла нощ из входа и пред блока, даже имало и такива, дето са ползвали асансьора по време на труса... Представяте ли си какви плиткоумници... По време на такива бедствия спират тоци-моци, води-моди и т.н., а те си се возят на асансьорчето
                M-Benz E 250 TD 150hp
                M-Benz 200d 75 hp
                Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Е не, писна ми. http://geofon.gfz-potsdam.de/eqinfo/list.php4.3 по рихтер
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

Айде отново друса Yellow_Flash_Colorz_PDT_13

Коментар

Някой да има инфо за магнитута на последното от преди 3-4 минути, че още не намирам информация?Залагам на 4.5
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Боби, близо беше , два поста по-нагоре.М@мка му, чух го 2-3 секунди преди да удари. Гаден звук, бу бу бу
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

В Пазарджик на 7-мия етаж нищо не съм усетил... А тоя път съм трезвен Координатите, дадени от линка на nikolce са в близост до Драгичево, пак у Пернишко...
                          M-Benz E 250 TD 150hp
                          M-Benz 200d 75 hp
                          Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

nikolce написа:
                            Боби, близо беше , два поста по-нагоре.М@мка му, чух го 2-3 секунди преди да удари. Гаден звук, бу бу бу
                            Да бе, звука май е най-психиращ. Ако го няма ефекта въобще няма да е такъв ....
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                              nikolce написа:
                              Да бе, звука май е най-психиращ. Ако го няма ефекта въобще няма да е такъв ....
                              kolegi sory ama pisha ot telefona nqmam BG na nego ama i v mladost 3 et. Dosta se razdrusa da go eva pisna mi i mai shte slizam v kolata
                              като му дам газ надига муцуната и почва да души за бензиностанция

Коментар

е значи не му омръзна се едно и също, да се миряса най-накрая викам аз!сега връщайки се от работа пуснах хоризонт да чуя новости докато се добера до компютър и водещите казаха "проф. ,..... каза днес, че ще има затихващи трусове поне още месец два"Първо бяха наколко дни, после няколко седмици сега на месеци минахме. Май наистина не е мног отойна наука тва сеизмологията що не учих за такъв п.с.за пореден ден http://www.emsc-csem.org/ има проблеми с достъпа
                                Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                                182A4.000 IAW49F
                                LPG - Lovato EasyFast
                                ----------------------------
                                "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Working...
                                X