Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как сте след земетресението?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Практиката показва, че трусове с епицентър близо до повърхността 3-4 км се усещат не толкова на далеч, докато тези с дълбочина 20, 30, 50 и повече км се усещат по далеч. Страшното боботене е един вид предупреждения, тъй като звуконите вълни се движат по-бързо от сеизмичните. Така се получава нещо като предупреждение няколко секунди преди труса.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Малко ме хваща яд тези дни, че не успях да чуя прословутото боботене (всички казват колко в плашещо, а аз бая си се стеснах и от труса какво остава и това да съм чул). Ама дано не се налага да го чувам де. Просто констатирам!
      Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
      182A4.000 IAW49F
      LPG - Lovato EasyFast
      ----------------------------
      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Някой да знае от колко часа ще бъде земетресението тази нощ? Дали ще го дават някъде?

Коментар

ogi28b написа:
          Някой да знае от колко часа ще бъде земетресението тази нощ? Дали ще го дават някъде?
          Няма, спокойно. Епицентъра е заловен, в момента се води следствие. Спете спокойно.
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
            ogi28b написа:
            Няма, спокойно. Епицентъра е заловен, в момента се води следствие. Спете спокойно.
            А и тия шестимата Рихтери са ги пребили с винкеуи, сега е на ред Медведев
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast
            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

nikolce написа:
              ogi28b написа:
              Щом е заловен вчера, значи днес го пускат
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Ewing написа:
                Малко ме хваща яд тези дни, че не успях да чуя прословутото боботене (всички казват колко в плашещо, а аз бая си се стеснах и от труса какво остава и това да съм чул). Ама дано не се налага да го чувам де. Просто констатирам!
                Първото нещо, което чух беше това и си викам:"Добре де, пералня не съм пускала? ", звучеше като гигантска центрофуга. 2-3сек. след това зацепих какво е.Ако трябва да съм откровена, трепереха ми ръцете, когато написах първия пост, но като цяло го приех спокойно.Приятелката ми се изплаши, но като видя моята реакция - се успокои.
                "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                Ванга

Коментар

Irka написа:
                  но като цяло го приех спокойно.Приятелката ми се изплаши, но като видя моята реакция - се успокои.
                  В някои ситуаций трябва точно такъв човек за да поддържа нивото на паника в нормални граници иначееее... дет се вика стъпил на земята!Аз си се попанирах не толкова от това, че е земетресение ами по скоро от това, какви може да са последиците като усетих, че не е обикновено. Дето се казва минават ти 1000+ неща през главата и те обвзема още по-голяма тревога. Каквото и да говорим стрес си е голям!!!
                  182A4.000 IAW49F
                  LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Малко хора осъзнават, че с поведението си, влияят на реакцията на околните.Аз в критични и стресови ситуации реагирам адекватно и сравнително спокойно, за което са ме упреквали, че съм едва ли не повърхностна и лекомислена.Шашкам се за глупости и дреболии, а сериозните неща ги приемам по-спокойно, успявам да запазя самообладание, което, според мен, е по-добрият вариант.
                    "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                    Ванга

Коментар

Ewing написа:
                      nikolce написа:
                      ogi28b написа:
                      А и тия шестимата Рихтери са ги пребили с винкеуи,..
                      Дамм, и аз така чух. В дискотека "Магнитуд", в Перник.
                      00' Bravo 105 JTD

Коментар

http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2....ea=eu&lang=eng Аз ги наблюдамам тука. Доста бързо ги съобщават земетресенията. Земята си е жива. Непрекъснато си има земетресения. Колкото опасна е тектониката за нас, то тя позволява вообще съществуването ни, защото благодарение на нея на повърхността на земята излизат газове и вещества необходими за оцеляването ни. Само да няма над 6-7 степен. Бог да ни пази!Адски много работа си бях планирал тези дни и просто не мога да почна нищо. Притеснено ми е.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ewing написа:
                          ...някои ситуаций ...
                          Някой Ситуаций и той е в карцера, щом не внимава в подобни земетръсни ситуации... Ех това множествено число...
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Как се отнасяте към подобна информация, предвид факта, че отказахме на американците да изследват Добруджа за шиистов газ ?http://www.razkritia.com/167779/haarp/Казвам го хипотетично. Замислете се и преценете. Аз смятам, че ако е вярно тия пичове хич не могат да си ползват техниката
                            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                              Как се отнасяте към подобна информация, предвид факта, че отказахме на американците да изследват Добруджа за шиистов газ ?http://www.razkritia.com/167779/haarp/Казвам го хипотетично. Замислете се и преценете. Аз смятам, че ако е вярно тия пичове хич не могат да си ползват техниката
                              Хм, ако е истина не знам какво да кажа.Но земетресения е имало и много преди ХААРП.
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                                Слав написа:
                                Хм, ако е истина не знам какво да кажа.Но земетресения е имало и много преди ХААРП.
                                еле пък в Япония!
                                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                                X