Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как сте след земетресението?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolce написа:
    jenshen73 написа:
    ... но е много смешно в 3:13 сутринта да очакваш някой да спре програмата по телевизията и да ти се включи на екрана да ти каже "споко народе, не е война, а земетръс".
    Мен също ми е смешно. Народа иска да получава всичко, по всяко време. Не осъзнава, че тези от които трябва да го получат, също са хора, и не са на разположение 24/7.
    Не говорим да са на разположение 24/7, а да имат изграден план как да действат най-бързо при такива случаи. Всички сериозни организации правят анализ на риска. Та в една телевизия рискът да изпуснеш новина, която се е случила в извънработно време, и да я поднесеш на конкурентите си, е сериозен по значимост. И би трябвало да са го анализирали и да имат подготвен план за действие.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

АКО са сериозна медия с претенции.Иначе вчера гледам Фандъкова как уверено заявява че общината ще изготви план за действие в такива случаи. Тепърва. :D

Коментар

ls1 написа:
        АКО са сериозна медия с претенции.Иначе вчера гледам Фандъкова как уверено заявява че общината ще изготви план за действие в такива случаи. Тепърва. :D
        Еми както обикновено, чака се да се случи нещо непоправимо и чак тогава да се мисли аджеба какво е могло да се направи и защо не е направено.Да не обръщам темата на политика, но нещо мисе струва че тия ГЕРБ всичко правят в последвстиве и най-черститие думи са им "ще това" "Ще онова" и естествено любимото на Б.Б. "магистрала". а никога не се мисли в перспектива. Както всяка зима ни изненадва снегът. Все едно за пръв път от 2000 години вал иснаг в София или България.
        Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
        182A4.000 IAW49F
        LPG - Lovato EasyFast
        ----------------------------
        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Да ти кажа това не е последствие от ГЕРБ май. Това си е последствие от некадърността на безбрежната армия бюрократи чиновници, които седят и си клатят краката.

Коментар

[/quote]Не говорим да са на разположение 24/7, а да имат изграден план как да действат най-бързо при такива случаи. Всички сериозни организации правят анализ на риска. Та в една телевизия рискът да изпуснеш новина, която се е случила в извънработно време, и да я поднесеш на конкурентите си, е сериозен по значимост. И би трябвало да са го анализирали и да имат подготвен план за действие.[/quote]Да така е, ама аз говоря за това
            Ewing написа:
            Аз стоях в къщи до към 3:20 и за 20 минути нищо. после слушах и радио в колата и пак нищо. Имам интернет на телефона (поня тма където влизах) и пак нищо.
            Няма как да долети някой до студиото за 20 минути. Другото е да назначат някой на заплата, да виси с костюма цяла нощ .Аз 3:15 вече бях навън, седнах в колата, пуснах лаптопа, в гугъл написах earthquake, 5-6-ият резултат е този чудесен сайт. До 3:25 вече знаех че е 25км северозападно от София, с магнитуд 5.6 по Рихтер.
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Добре де, значи в 3:25ч. може да има информация в сайт, а не може да има по радиото и телевизията?! :D

Коментар

Е нали това казвам, няма кой да излезе и да каже.
                00' Bravo 105 JTD

Коментар

А би трябвало да има - както казахме по-горе.И няма нищо смешно в това, да искаш да получаваш информация своевременно, защото в случая времето спасява човешки живот

Коментар

nikolce написа:
                    в гугъл написах earthquake, 5-6-ият резултат е този чудесен сайт. До 3:25 вече знаех че е 25км северозападно от София, с магнитуд 5.6 по Рихтер.
                    Мда сайта е супер и полезен, само дето още в първия ми пост писах, че той не работеше. Тоя се води европейския нищо че пише и средиземноморски. Както и международният не бачкаше. От познати после разбрха че само щатския е работил.Иначе естествено ако е уважаваща себе си медия, да си назначи нощен екип. Ние ли да ги учим баси Но това друга тема де, нито ще им влеем акъл за следващите случи, нито нищо. Само да не се повтара че беля ще стане и без друго на са цъфнали и вързали в Перник още от този. Пък дано няма и други поводи да обсъждаме такива неща!
                    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                    182A4.000 IAW49F
                    LPG - Lovato EasyFast
                    ----------------------------
                    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Днес някакъв много учен чичо-сеизмолог разправя в "24 часа", че до 2 седмици този разлом, който предизвика последното земетресение, или ще се укроти напълно, или (по-малко вероятно) ще предизвика по-силно земетресение. Не че им вярвам нещо на тези, според мен са само едни прости регистратори на земетресенията. Но все пак...
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Как сте след земетресението?

snake написа:
                        Днес някакъв много учен чичо-сеизмолог разправя в "24 часа", че до 2 седмици този разлом, който предизвика последното земетресение, или ще се укроти напълно, или (по-малко вероятно) ще предизвика по-силно земетресение. Не че им вярвам нещо на тези, според мен са само едни прости регистратори на земетресенията. Но все пак...
                        Опровергаха го тоз чичо по тивито .
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

nedialk00 написа:
                          ма много плашливи сте били бре, аз преди малко ставам, усетих това в 3 съседите излезнаха навънка на дъжда и след малко се прибраха, общо взето превъзнасяне на събитието, типично по български
                          Пожелавам ти никога да не ти се налага да описваш как си преживял такова събитие!Живея в Перник на 9 ет. в 15 етажен блок. Събудих се и скочих като пружина от страшното тресене, след което чух и неописуемия грохот. Съпруга също скочи. Тръгнахме (или по-скоро се опитвахме защото от вибрациите и тресенето беше почти невъзможно) да отидем към стаята на сина ни (10 год.). Той беше станал и тичаше ужасен към нас с викове. Застанахме тримата под врата в коридора. Колко са траяли първите три труса въобще и не се опитвам да си ги спомням. Кошмара беше страшен. След като преминаха се облякохме набързо върху пижамите, взехме шише вода, телефони, ключове от колите и беж на вън. Сутринта се качихме до апартамента колкото да видим пораженията (напукани стени и една счупена бира) и да вземеме накакви дрешки. Вечерта преспахме на село (близо да Перник на на 1-ви етаж )... Сина ми още трпери от ужаса, който преживяхме ... трябва да го водя на баячка или психотерапевт.Качвам няколко снимки от това, което се вижда от терсата ми и една напукана "кула" от сградата в която работя и в която ми забраниха да влизам до второ нареждане.В момента гаргите и гълъбите са неспокойни ... дано не е това което си мисля ...
                          Прикачени файлове

Коментар

"Земетресението не е бедствие" - според застраховател. (току що по новините на тв7)Ех гиди народен съд... Ще стана ремсист само заради възможността да ги гледам тия висящи по дърветата.

Коментар

zaio: не му обръщай внимание на колегата - прави се на железен, ама е със заешко сърце Днес четох как някой се жалваше, че не можеш да се обади на 112 малко след земетресението да му кажат какво да прави. Мисля, че проблемът е в невежеството на хората, както и в това, че предвид строителството, не се чувстват сигурни в собствените си домове, а както се и видя - има доста пропуски и спестени пари от материали.... Иначе не мога да вдяна как някой може да се чувства по-сигурен в колата си, паркирана до блока, вместо в апартамента си, вероятно в същия блок. Което пък ми напомня за Ямбол, като ни друсне, хората излизат пред блока и застават под терасите, да не им падне някоя саксия на главатаImmortal: има си отделна графа за земетресения, те не са включени към бедствията заради различните сеизмични зони.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                                zaio: не му обръщай внимание на колегата - прави се на железен, ама е със заешко сърце
                                Много отворковци има в темата.... но иначе са меки китки като стане нещо.

Коментар

Working...
                                X