Така си и помислих, че го няма в закона, но го има като стандарт, но тогава този стандарт дава ли право на КАТ да съставят актове за съответния "неизправен" пожарогасител или има други органи за тази работа?
И под думата "неизправен", не е констатирано какво означава, аз лично най-малко го свързвам с "НЕЗАВЕРЕН" !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт (оборудване)
Collapse
X
-
Да! Така пише в стандарта! Стикерът е:" "Едногодишна гаранция за извършената проверка, ремонт и зареждане." Може би думата НЕИЗПРАВЕН в ППЗДвП, цитиран от колегата TIP, трябва да се замени с израза:" без стикер с дата на проверка, осигуряваща едногодишна гаранция за извършената проверка, ремонт и зареждане."gituli написа:А пожарогасителите с манометър трябва ли да са със стикер,че са проверени?
Коментар
-
Аз ще проверя при БВА и Сие.Vladim написа:Открих една фирма... Ще ходя да си купя от тях читав пожарогасител за джипката, че в момента имам един смотан дезодорант. За фиатката съм се подсигурил с по-готин метален с манометър, но ще го водя на заверка. http://fire.bg/fire/bg/45/213/contentview.phpА иначе наистина дано на никого да не му се налага да го ползва, защото би ви помогнал само при първоначално разгаряне.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
БВА и Сие:Цена за заверка: 7.50лв без ДДС (9лв с ДДС)Време за манипулация: 10-15 минРаботно време: 09:00-18:00 всеки ден без събота и неделяМного скъпо ми се вижда.........."FIRE.BG " ЕООД:7,20лв за обслужване (изпразване, отваряне, смяна на уплътнители и пълнене) + поставяне на стикер. Цената е с ДДС19,60лв за нов пожарогасител с поставен стикер.Stefanaki написа:Аз ще проверя при БВА и Сие.Vladim написа:Открих една фирма... Ще ходя да си купя от тях читав пожарогасител за джипката, че в момента имам един смотан дезодорант. За фиатката съм се подсигурил с по-готин метален с манометър, но ще го водя на заверка. http://fire.bg/fire/bg/45/213/contentview.phpА иначе наистина дано на никого да не му се налага да го ползва, защото би ви помогнал само при първоначално разгаряне.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Точно така! Днес занесох моят да му сменят течността и му сложат стикер за проверка. Ще ми струва малко под 8лв. Отделно си купих нов метален пожарогасител с манометър и стикер за годност от същата фирма за 19.60лв.Airfan написа:Налягането не е единствената величина в уравнението за изправност на пожарогасител.gituli написа:А тогава защо има манометър?
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Колко му е годността на този с манометъра?Vladim написа:Точно така! Днес занесох моят да му сменят течността и му сложат стикер за проверка. Ще ми струва малко под 8лв. Отделно си купих нов метален пожарогасител с манометър и стикер за годност от същата фирма за 19.60лв.Airfan написа:Налягането не е единствената величина в уравнението за изправност на пожарогасител.gituli написа:А тогава защо има манометър?
Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
[url=http://www.alexfire.com/] ,,АЛЕКСАНДРА-БАКИЕВStefanaki написа:БВА и Сие:Цена за заверка: 7.50лв без ДДС (9лв с ДДС)Време за манипулация: 10-15 минРаботно време: 09:00-18:00 всеки ден без събота и неделяМного скъпо ми се вижда.........."FIRE.BG " ЕООД:7,20лв за обслужване (изпразване, отваряне, смяна на уплътнители и пълнене) + поставяне на стикер. Цената е с ДДС19,60лв за нов пожарогасител с поставен стикер.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
http://www.napazar.eu/pozharogasiteli-protivopozharna-tehnika-eko-raj-ood-gt-stara-zagora-135881.htmlpopara801 написа:И аз искам за 4лв,ама в Ст.Загора си имаме само БВА май.
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic
+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар