Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой ли е виновен

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #46
    Всичко е до струпване на обстоятелства.Хем шофьора е виновен за това, че не се е движил със скорост съобразена с пътните условия (да, много разтегливо понятие), хем и стопанина на пътя не се е погрижил да уведоми за проблем по него със съответните взети мерки (знаци, полицаи на място и т.н.).Аз за това много се ядосвам на понятието "несъобразена скорост". Това трябва да е скорост, която не е съобразена с пътните условия.Ама за мен това си е чисто и просто вратичка в закона.За мен ако по магистрала имаш максимална позволена скорост от 130км/ч, то трябва да караш с нея и пътя да ти дава възможност да спреш във видимата му част. Демек, аз съм се съобразил с разрешената скорост и не нарушавам закона по никакъв начин.Пример - става земетресение, падат едни скали на пътя, а аз съм карал с има няма точно с 50-60 км/ч. Е да ама нали уж е позволено да карам с минимум 50км/ч. Аз реално съм карал с 50км/ч. Ха познайте дали отново няма да имам акт с думичките "несъобразена скорост". Тогава да питаш този, който ти съставя акт, просто ще си затрае и ще ти го пише и това е.За мен в една такава ситуация винаги освен освен водача на превозното средство, то акт трябва да отнася и този, който стопанисва пътя. А защо и двамата нарушаваме закона реално, а винаги само единия отнася глобата? Е това ми е на мен въпроса.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

    Коментар


      #47
      В горните постове май става въпрос, за шофьори, които не са спрели именно в зоната на видимост и безопасно спиране. Имало камък на пътя, ама не бил почистен. Значи не е паднал пред теб, ами си е бил там. Еми като е имало камък - да си спрял навреме! Щом не си могъл да спреш - значи си карал по-бързо, отколкото са възможностите ти за спиране в зоната на видимост. Е тогава кой е виновен? Аз като щях да блъсна кон, който се разхождаше по пътя - кой ми виновен, че карах със скорост, с която трудно спрях? Дори не можах да спра, ами го заобиколих. Ами ако е дете? Едно време имаше тема за дупките, съгласих се тогава с колега, че дупките се виждат по-късно, защото са вдлъбнати спрямо равнината на пътя. Ама камъните не са, нито конете, нито децата. Друго се чудя - колко от вас (сигурен съм, че има такива колеги!) са спирали и са почиствали предмети от пътя, които създават опасност? Това е задължение по ЗДП, или поне беше, когато аз съм се учил да шофирам. А сега - има камък, плик, туба от масло, какво ли не, ама никой не спира да го махне от пътя. Никой дори не подава сигнал за това. А после - кой бил виновен? Еми шофьорът си е виновен, освен ако камъните не се срутят непосредствено пред него. За Япония - дали държавата е виновна, че не е построила стабилни стени срещу цунами? Това във връзка с изказване, че не слагали мрежи по срутищата. Срещу природата човешка сила не помага, това е положението.

      Коментар


        #48
        Аз за това поместих снимката и ви показах как сме поставили знака на далечно разтояние за да се види че има опастност но както казах двама минаха през него без да го видят . Ако е било камък естествено че ще го помелят с удар върху него . Колкото до конкретния случай на пусналия темата колега ,то щом казвате че там е магистрала с две платна то би следвало и завоя да е доста по голям и да има добра видимост . Поне по магистралите на които съм пътувал не съм попадал на такива остри завои без добра видимост. И водача да е карал с 50-60 км и да се удари в камъка малко не ми се вярва.
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

        Коментар


          #49
          ogi28b написа:
          Друго се чудя - колко от вас (сигурен съм, че има такива колеги!) са спирали и са почиствали предмети от пътя, които създават опасност?
          Има Оги! Споко, не си сам!Последния път спрях и прибрах от пътя в багажника едно парче дърво около метър и 10 см дебело. Закарах го в Ямбол на майка ми да прави компоти! :D
          Няма начин да няма начин!

          Коментар

          Working...
          X