Колеги, както написах и по нагоре - горивата са един от малкото сигурни методи с които държава събира своето - ДДС, Акциз... Повишението на тези цени води до драстичното увеличение сумите от теи постъпления.. А от там и на парички, които Боко, Цоко и компания ще имат за да харчат - за магистрали, метро и прочие, не че е лошо да се строят, но от там така сладко се точи....Не знам дали протест ще помогне... По скоро за мен изхода е в алтернативните горива - метан, газ, HHO газ.... Стига човек да може да си позволи, естествено...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
ntodorov; Аз не твърдя, че хората не обедняват и не изпитват трудности. Твърдя, че свалянето на цените на горивата няма да оправи положението, най-малко защото никой, който е вдигнал цените, няма да ги свали. Всички знаем какво стана при последното увеличение - вдигнаха се цените на билетите, ама... после не си спомням да са слезли. Т.е. сегашната цена вече е калкулирана в тези цени и според мен превозвачите нямат никакво право да се оплакват. По тази причина не виждам никакъв смисъл да се протестира за това. Може да се протестира за упражняване на по-голям контрол върху качеството, договорките между компании за поддържане на високи цени, премахване на осигурителни минимуми, увеличаване на минималната заплата и прочее - тогава, дори горивата да не паднат, хората ще могат да си позволят да ги купуват. А за мен единствения начин на протест срещу цените е да не се купува - хем мрънкаме, че нямаме пари, хем бензиностанциите не отбелязват спад на продажбите - ъъъъ???? Въпреки че нямам проблем да си позволя тези цени, аз се включих в този процес и вече излизам с колата доста по-рядко и се редуваме със съседа, а не както преди - 1-2 пъти на ден във Варна на разходка, на кафенце... Включи се и то :Dzgabrovski: поинтересувай се малко от къде са парите за магистралите и метрото.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
На мен ми се струва че смислено искане може да бъде:- временно отменяне на акциза- временно отменяне на ДДС- публична и детайлна информация всеки ден по интернет за всички търговци на горива - колко са купили, колко са продали и съответно на какви цени- публична и детайлна информация всеки ден по интернет колко гориво е внесено и къде се продава, по региони, градове и бензиностанции.Държавата трябва да си поеме своя дял от кризата с горивата.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
ele написа:Може да се протестира за упражняване на по-голям контрол върху качеството, договорките между компании за поддържане на високи цени, премахване на осигурителни минимуми, увеличаване на минималната заплата и прочее - тогава, дори горивата да не паднат, хората ще могат да си позволят да ги купуват.----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
Еле, пропуснала си първите ми мнения. Там обявих, че няма да използвам колата си. Протест във вид на искания, скандирания, затормозяване на трафика и прочие - не са ми по сърце. За мен ефективния протест е масово въздържане от зареждане. Втори ден съм без кола и ми е по-здравословно и по-приятно въпреки студеното време. :D Също така моите претенции не са към цената на горивото, а за безразборното и изопаченото с конюнктурните особености увеличение ( това е мое вътрешно убеждение и аргументите ми са чисто субективни) И на първо място ( най-вече) - налагащото се от това увеличение на стоки и услуги, които обикновените хорица ще си плащат време напред, както и ти спомена. Имам чувството, че управниците ни упражняват целенасочен геноцид и престъпно нехайство над слабо защитните или беззащитни хорица в милата ни татковина. ( тук вече и пушка искам)ПС: От последното ти мнение обаче оставам с впечатлението, че имаме една и съща принципна позиция, но изказа ни е различен... :D ПС: На 03.03. заминаваме на Боровец с приятели. Признавам: Ще зареждам колата си от скъпото гориво, но от 10.03. -отново ще замразя колата...A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Еле, пропуснала си първите ми мнения. Там обявих, че няма да използвам колата си. Протест във вид на искания, скандирания, затормозяване на трафика и прочие - не са ми по сърце. За мен ефективния протест е масово въздържане от зареждане. Втори ден съм без кола и ми е по-здравословно и по-приятно въпреки студеното време. :D Също така моите претенции не са към цената на горивото, а за безразборното и изопаченото с конюнктурните особености увеличение ( това е мое вътрешно убеждение и аргументите ми са чисто субективни) И на първо място ( най-вече) - налагащото се от това увеличение на стоки и услуги, които обикновените хорица ще си плащат време напред, както и ти спомена. Имам чувството, че управниците ни упражняват целенасочен геноцид и престъпно нехайство над слабо защитните или беззащитни хорица в милата ни татковина. ( тук вече и пушка искам)ПС: От последното ти мнение обаче оставам с впечатлението, че имаме една и съща принципна позиция, но изказа ни е различен... :D ПС: На 03.03. заминаваме на Боровец с приятели. Признавам: Ще зареждам колата си от скъпото гориво, но от 10.03. -отново ще замразя колата...След това ще правиш шусове с чиста съвест .
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
ele написа:zgabrovski: поинтересувай се малко от къде са парите за магистралите и метрото.Симо не е царя...
Коментар
-
zgabrovski написа:ele написа:zgabrovski: поинтересувай се малко от къде са парите за магистралите и метрото.Симо не е царя...
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Dimo_J написа:Имайте предвид колеги, че аз съм един от многобройните превозвачи в страната, и искам да ви съобщя, че повишението на цените за транспорт още не е започнало, така че се стягайте освен за досегашното поскъпване на стоките, за още поне едно сериозно поскъпване.И за незапознатите само споделям: в момента караме на цени, при който карахме не нафта 2,16лв/литър.Така че спрете да си чешите пръстите, че веднъж като се вдихнала нафтата и билетчето се вдигнало и после не паднало повече.Държавата отказа да се вдига тока, така може и да сложи таван на цените според средната работна заплата в страната.Примерно на мен ми е удобно да карам на 2лв/литър с моята заплата.
Коментар
-
ele написа:zgabrovski написа:ele написа:zgabrovski: поинтересувай се малко от къде са парите за магистралите и метрото.Симо не е царя...
Коментар
-
Колега Хинчев - не съм по транспарантите, не обичам и шумните акции, не съм и против цената на горивата. Аз съм за това - много повече хора да се пързалят покрай мен и много повече хора да си го позволят, като мен. Аз съм против смирението българско. Аз съм против този, който търси крайни варианти за оцеляване и предпочита да живее, като скот, но да не гледа по-далеч от носа си... Явно човек живее така, както заслужава. А моят проблем е, че и в истинският си живот непрекъснато се налага да тегля хора без воля и души, които си мислят, че никога нищо не зависи от тях. Уморих се и аз. За това отивам на ски и най-малко цената на горивата ще ми е в главата. А и вече се убедих - тя се харесва на много хора. Уважавам избора им. :DA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Dimo_J: напротив, много съм в час. Никой не те спира да караш на ниска цена, никой не те спира да караш на висока цена. Ако този бизнес не е печеливш за теб, пробвай нещо друго, замини за друга държава. Никой обаче не е длъжен да спонсорира частният ти бизнес. Не виждам защо да не съм доволна - на мен също ми се е налагало да свалям цени до безумно ниски суми, но това си е част от бизнеса. Разбира се, че не ми е приятно, когато има хора, които мизерстват, но това е животът - жесток. Сори.zgabrovski: Не разбрах ти против строежа на магистралите и метрото ли си?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Акциза няма начин да го свалят. Доколкото знам е изискване на ЕС да е на сегашните нива. По скоро се земеделски нужди да има безакцизно гориво като в Гърция но се съмнявам да стане.Протестите в тоя случай са безсмислена кауза. Лукойл си определя цените, частна рафинерия са и няма как да им налагат цени. Който му се виждат високи да си направи рафинерия и да си произвежда по евтино.Пропан бутанът и него ще трябва да го отпишем че и той от нефт се добива.Единственото смислено решение ми се вижда метанът. Доколкото съм чувал метан станциите го продават с 200-300 процента печалба и пак е толкова евтин.Някой има ли представа каква е цената човек да си направи "домашна" компресорна станция за метан? Естествено на място което е газоснабдено.?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Аз едно се чудя, защо досега правителството не е започнало да насърчава производството на рапица, захарна тръстика или слънчогледови култури от които става биогориво вместо дизел, в българия сме 6 000 000 хора, да има 3 000 000 коли( незнам точната бройка), колко ли ще е нужно да се произвежда, още повече ако подпомогнат фирми да започнат да отглеждат декари с тези култури хем ще има нови работни места, хем ще си произвеждаме биогориво за вътрешния пазар а и така цената ще зависи само от нас, толкова декари необработваеми земи има в бг,могат да се засадят с това, също така има начини и за производство на газ, и той оже да ни е по евтин а и икономиката ни ще се засили.Предимства* Производството на биогоривата ще допринесе за спадане емисиите на въглероден двуокис и други вредни вещества в атмосферата, допринасящи за глобалното затопляне.* Производството на биогоривата ще направи страните вносители на нефт (между които и България) по-независими от ОПЕК.* Производството на биогоривата ще въздейства благоприятно на заетостта в аграрните райони.* Производството на биогорива от целулозни суровини ще спомогне за залесяването на райони, които са били обезлесени заради използването на аграрни култури.Недостатъци* Според някои изследвания отглеждането на култури, пригодни за производството на биогорива, изтощава почвата и водите.* Аграрното стопанство е един от най - големите замърсители на атмосферата c азотни съединения, които умножават парниковия ефект.* Спорен е върпросът за нетния енергиен баланс на технологиите за отглеждане на биокултури - т.е. дали производствения процес поглъща повече енергия отколкото добива.* Засега почти всяко производство на биокултури е субсидирано - т.е. получава се нарушение на пазарното равновесие, от друга страна почти всеки тип земеделство в ЕС и САЩ е субсидирано по един или друг начин.* Производството на биокултури повдига цената на земеделските култури, които биха били използвани за суровини в хранително-вкусовата промишленост или животновъдството - процес, който води до цялостно поскъпване на храните, предизвиквайки инфлация в икономиката.* Отглеждането на биокултури ще допринесе за тоталното изсичане на горите - процес, който е вече необратим, например в Бразилия и Индонезия* Отглеждането на биокултури ще изостри проблема с глада в бедните райони на света.НЕДОСТАТЪЦИТЕ НЕ СА ПРОБЛЕМ ЗАЩОТО ТУК ИМА МНОГО НЕОБРАБОТВАЕМА ЗЕМЯ КОЯТО СТОИ БЕЗЛЮДНА, МНОГО БЕЗРАБОТНИ ХОРА КОИТО МОГАТ ДА ЗАПОЧНАТ ВЪВ ТЕЗИ ФАБРИКИ И ЕДВА ЛИ ЩЕ ПОВЛИЯЕ ГЛОБАЛНО ОТГЛЕЖДАНЕТО НА БИОКУЛТУРИ ВЪВ БГ.----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
ntodorov написа:Колега Хинчев - не съм по транспарантите, не обичам и шумните акции, не съм и против цената на горивата. Аз съм за това - много повече хора да се пързалят покрай мен и много повече хора да си го позволят, като мен. Аз съм против смирението българско. Аз съм против този, който търси крайни варианти за оцеляване и предпочита да живее, като скот, но да не гледа по-далеч от носа си... Явно човек живее така, както заслужава. А моят проблем е, че и в истинският си живот непрекъснато се налага да тегля хора без воля и души, които си мислят, че никога нищо не зависи от тях. Уморих се и аз. За това отивам на ски и най-малко цената на горивата ще ми е в главата. А и вече се убедих - тя се харесва на много хора. Уважавам избора им. :DFIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар