Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, както написах и по нагоре - горивата са един от малкото сигурни методи с които държава събира своето - ДДС, Акциз... Повишението на тези цени води до драстичното увеличение сумите от теи постъпления.. А от там и на парички, които Боко, Цоко и компания ще имат за да харчат - за магистрали, метро и прочие, не че е лошо да се строят, но от там така сладко се точи....Не знам дали протест ще помогне... По скоро за мен изхода е в алтернативните горива - метан, газ, HHO газ.... Стига човек да може да си позволи, естествено...
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

ntodorov; Аз не твърдя, че хората не обедняват и не изпитват трудности. Твърдя, че свалянето на цените на горивата няма да оправи положението, най-малко защото никой, който е вдигнал цените, няма да ги свали. Всички знаем какво стана при последното увеличение - вдигнаха се цените на билетите, ама... после не си спомням да са слезли. Т.е. сегашната цена вече е калкулирана в тези цени и според мен превозвачите нямат никакво право да се оплакват. По тази причина не виждам никакъв смисъл да се протестира за това. Може да се протестира за упражняване на по-голям контрол върху качеството, договорките между компании за поддържане на високи цени, премахване на осигурителни минимуми, увеличаване на минималната заплата и прочее - тогава, дори горивата да не паднат, хората ще могат да си позволят да ги купуват. А за мен единствения начин на протест срещу цените е да не се купува - хем мрънкаме, че нямаме пари, хем бензиностанциите не отбелязват спад на продажбите - ъъъъ???? Въпреки че нямам проблем да си позволя тези цени, аз се включих в този процес и вече излизам с колата доста по-рядко и се редуваме със съседа, а не както преди - 1-2 пъти на ден във Варна на разходка, на кафенце... Включи се и то :Dzgabrovski: поинтересувай се малко от къде са парите за магистралите и метрото.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

На мен ми се струва че смислено искане може да бъде:- временно отменяне на акциза- временно отменяне на ДДС- публична и детайлна информация всеки ден по интернет за всички търговци на горива - колко са купили, колко са продали и съответно на какви цени- публична и детайлна информация всеки ден по интернет колко гориво е внесено и къде се продава, по региони, градове и бензиностанции.Държавата трябва да си поеме своя дял от кризата с горивата.
        Bravo 1.6 / 16

Коментар

ele написа:
          Може да се протестира за упражняване на по-голям контрол върху качеството, договорките между компании за поддържане на високи цени, премахване на осигурителни минимуми, увеличаване на минималната заплата и прочее - тогава, дори горивата да не паднат, хората ще могат да си позволят да ги купуват.
          Правилно, но вече 10 години чакам това да стане.Видях във този протест начин да събудим хората, ако не свалим цените на горивата то народа вече ще се е вдигнал и ще може да се бори за написаното от теб.Пак казвам, трябва да се тръгне от някъде, да се търколи камъка за да стане нещо.Не го ли побутнем сега - хората ще продължът да страдат, да бягат от държавата ни а родителите ни да мизерстват като кучета в замяна на дългите години в които са се трудили да ни осигурят по светло бъдеще.А докъде я докарахме колеги, до под кривата круша.Аз съм най-обикновен човек,(който ме познава от форума лично знае що за човек съм) но за 3 дни накарах хората да се замислят, самият аз не вярвах че ако се включа във групата и се опитам да направя нещо , ефект ще има.Това е можеби от факта че дълги години живях подтискан от работодатели, държава, и хора около мен които ми казваха че нищо неможе да се промени, така е и така ще си остане.Вече съм на 29 години, скоро ще имам семейство и дете , и как аз да издържам това семейство, как да гледам това дете със 500 лв заплата , майката да получава 150 лв майчинство , е със 650-700 лв как се живее колеги???Колегите които са семейни и не са от групата на финансово обезпечените работодатели, а са обикновенни хора като мен искам да попитам - как издържате семействата си хора?АЗ ИСКАМ ДА ПОДОБРЯ НЕЩАТА ЗА СВОИТЕ ДЕЦА, НАШИТЕ РОДИТЕЛИ И ЗА НАС САМИТЕ, А ВИЕ? П.С.Извинявам се ако има правописни грешки.
          ----------------------------------------------------------------------------
          Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
          ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
          ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Еле, пропуснала си първите ми мнения. Там обявих, че няма да използвам колата си. Протест във вид на искания, скандирания, затормозяване на трафика и прочие - не са ми по сърце. За мен ефективния протест е масово въздържане от зареждане. Втори ден съм без кола и ми е по-здравословно и по-приятно въпреки студеното време. :D Също така моите претенции не са към цената на горивото, а за безразборното и изопаченото с конюнктурните особености увеличение ( това е мое вътрешно убеждение и аргументите ми са чисто субективни) И на първо място ( най-вече) - налагащото се от това увеличение на стоки и услуги, които обикновените хорица ще си плащат време напред, както и ти спомена. Имам чувството, че управниците ни упражняват целенасочен геноцид и престъпно нехайство над слабо защитните или беззащитни хорица в милата ни татковина. ( тук вече и пушка искам)ПС: От последното ти мнение обаче оставам с впечатлението, че имаме една и съща принципна позиция, но изказа ни е различен... :D ПС: На 03.03. заминаваме на Боровец с приятели. Признавам: Ще зареждам колата си от скъпото гориво, но от 10.03. -отново ще замразя колата...
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
              Еле, пропуснала си първите ми мнения. Там обявих, че няма да използвам колата си. Протест във вид на искания, скандирания, затормозяване на трафика и прочие - не са ми по сърце. За мен ефективния протест е масово въздържане от зареждане. Втори ден съм без кола и ми е по-здравословно и по-приятно въпреки студеното време. :D Също така моите претенции не са към цената на горивото, а за безразборното и изопаченото с конюнктурните особености увеличение ( това е мое вътрешно убеждение и аргументите ми са чисто субективни) И на първо място ( най-вече) - налагащото се от това увеличение на стоки и услуги, които обикновените хорица ще си плащат време напред, както и ти спомена. Имам чувството, че управниците ни упражняват целенасочен геноцид и престъпно нехайство над слабо защитните или беззащитни хорица в милата ни татковина. ( тук вече и пушка искам)ПС: От последното ти мнение обаче оставам с впечатлението, че имаме една и съща принципна позиция, но изказа ни е различен... :D ПС: На 03.03. заминаваме на Боровец с приятели. Признавам: Ще зареждам колата си от скъпото гориво, но от 10.03. -отново ще замразя колата...
              Докато се возиш по лифтовете , развей един транспарант ,, Не ’’ на скъпите горива ’’ След това ще правиш шусове с чиста съвест .
              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

ele написа:
                zgabrovski: поинтересувай се малко от къде са парите за магистралите и метрото.
                Колежке, знам че ще ми кажеш че са от еврофондове. Но не забравяй националното съфинансиране, което никак не е малко.Също така, не забравяй например за спортната зала, която е абсолютно ненужна в момента, на никого... Освен на Боко, Цоко и Симо Симо не е царя...

Коментар

zgabrovski написа:
                  ele написа:
                  Колежке, знам че ще ми кажеш че са от еврофондове. Но не забравяй националното съфинансиране, което никак не е малко.Също така, не забравяй например за спортната зала, която е абсолютно ненужна в момента, на никого... Освен на Боко, Цоко и Симо Симо не е царя...
                  Значи според теб трябва да се спре строежът на магистралите и на метрото, така ли?

Коментар

ele написа:
                    Dimo_J написа:
                    Имайте предвид колеги, че аз съм един от многобройните превозвачи в страната, и искам да ви съобщя, че повишението на цените за транспорт още не е започнало, така че се стягайте освен за досегашното поскъпване на стоките, за още поне едно сериозно поскъпване.И за незапознатите само споделям: в момента караме на цени, при който карахме не нафта 2,16лв/литър.Така че спрете да си чешите пръстите, че веднъж като се вдихнала нафтата и билетчето се вдигнало и после не паднало повече.Държавата отказа да се вдига тока, така може и да сложи таван на цените според средната работна заплата в страната.Примерно на мен ми е удобно да карам на 2лв/литър с моята заплата.
                    не може и не искам, защото се връщаме по комунистическо. Като не ти отърва да возиш на тази цена - вдигни я
                    Нищо лично, но теб ХИЧ те няма.Ако си мислиш, че всичко, което хвърчи се яде... ок живей в заблуда, ако ли не поне не ръси тия вицове в сериозната тема.Като я вдигна ко праим я като си много на ти с нещата.Ще остана ли без работа, защото някой друг ще кара на цени по-ниски от мойте, или ще си карам на цени, който ме удовлетворяват, а такива като теб ще се правят на важни и много знаещи и можещи и че са доволни от ваичко, а другите ще се чудят как да свържат 2-та края.

Коментар

ele написа:
                      zgabrovski написа:
                      ele написа:
                      Значи според теб трябва да се спре строежът на магистралите и на метрото, така ли?
                      Не толкова за магистрали и метро, макар че от там здраво се точи. Какво ще кажеш за спортната зала? Много по добре би било вместо в магистрали и метро, да се инвестира в хората...Ще ти дам много простичък пример:Ако парите за строежа на АЕЦ Белене се вложат в енергийна ефективност - саниране, LED технологии, соларни панели, при това на индивидуално ниво, или да кажем също така в еко технологии за автомобили, ще е много по добре в дългосрочен план...

Коментар

Колега Хинчев - не съм по транспарантите, не обичам и шумните акции, не съм и против цената на горивата. Аз съм за това - много повече хора да се пързалят покрай мен и много повече хора да си го позволят, като мен. Аз съм против смирението българско. Аз съм против този, който търси крайни варианти за оцеляване и предпочита да живее, като скот, но да не гледа по-далеч от носа си... Явно човек живее така, както заслужава. А моят проблем е, че и в истинският си живот непрекъснато се налага да тегля хора без воля и души, които си мислят, че никога нищо не зависи от тях. Уморих се и аз. За това отивам на ски и най-малко цената на горивата ще ми е в главата. А и вече се убедих - тя се харесва на много хора. Уважавам избора им. :D
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Dimo_J: напротив, много съм в час. Никой не те спира да караш на ниска цена, никой не те спира да караш на висока цена. Ако този бизнес не е печеливш за теб, пробвай нещо друго, замини за друга държава. Никой обаче не е длъжен да спонсорира частният ти бизнес. Не виждам защо да не съм доволна - на мен също ми се е налагало да свалям цени до безумно ниски суми, но това си е част от бизнеса. Разбира се, че не ми е приятно, когато има хора, които мизерстват, но това е животът - жесток. Сори.zgabrovski: Не разбрах ти против строежа на магистралите и метрото ли си?

Коментар

Акциза няма начин да го свалят. Доколкото знам е изискване на ЕС да е на сегашните нива. По скоро се земеделски нужди да има безакцизно гориво като в Гърция но се съмнявам да стане.Протестите в тоя случай са безсмислена кауза. Лукойл си определя цените, частна рафинерия са и няма как да им налагат цени. Който му се виждат високи да си направи рафинерия и да си произвежда по евтино.Пропан бутанът и него ще трябва да го отпишем че и той от нефт се добива.Единственото смислено решение ми се вижда метанът. Доколкото съм чувал метан станциите го продават с 200-300 процента печалба и пак е толкова евтин.Някой има ли представа каква е цената човек да си направи "домашна" компресорна станция за метан? Естествено на място което е газоснабдено.?
                            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                            FIAT БРАВО 1.2 16v
                            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Аз едно се чудя, защо досега правителството не е започнало да насърчава производството на рапица, захарна тръстика или слънчогледови култури от които става биогориво вместо дизел, в българия сме 6 000 000 хора, да има 3 000 000 коли( незнам точната бройка), колко ли ще е нужно да се произвежда, още повече ако подпомогнат фирми да започнат да отглеждат декари с тези култури хем ще има нови работни места, хем ще си произвеждаме биогориво за вътрешния пазар а и така цената ще зависи само от нас, толкова декари необработваеми земи има в бг,могат да се засадят с това, също така има начини и за производство на газ, и той оже да ни е по евтин а и икономиката ни ще се засили.Предимства* Производството на биогоривата ще допринесе за спадане емисиите на въглероден двуокис и други вредни вещества в атмосферата, допринасящи за глобалното затопляне.* Производството на биогоривата ще направи страните вносители на нефт (между които и България) по-независими от ОПЕК.* Производството на биогоривата ще въздейства благоприятно на заетостта в аграрните райони.* Производството на биогорива от целулозни суровини ще спомогне за залесяването на райони, които са били обезлесени заради използването на аграрни култури.Недостатъци* Според някои изследвания отглеждането на култури, пригодни за производството на биогорива, изтощава почвата и водите.* Аграрното стопанство е един от най - големите замърсители на атмосферата c азотни съединения, които умножават парниковия ефект.* Спорен е върпросът за нетния енергиен баланс на технологиите за отглеждане на биокултури - т.е. дали производствения процес поглъща повече енергия отколкото добива.* Засега почти всяко производство на биокултури е субсидирано - т.е. получава се нарушение на пазарното равновесие, от друга страна почти всеки тип земеделство в ЕС и САЩ е субсидирано по един или друг начин.* Производството на биокултури повдига цената на земеделските култури, които биха били използвани за суровини в хранително-вкусовата промишленост или животновъдството - процес, който води до цялостно поскъпване на храните, предизвиквайки инфлация в икономиката.* Отглеждането на биокултури ще допринесе за тоталното изсичане на горите - процес, който е вече необратим, например в Бразилия и Индонезия* Отглеждането на биокултури ще изостри проблема с глада в бедните райони на света.НЕДОСТАТЪЦИТЕ НЕ СА ПРОБЛЕМ ЗАЩОТО ТУК ИМА МНОГО НЕОБРАБОТВАЕМА ЗЕМЯ КОЯТО СТОИ БЕЗЛЮДНА, МНОГО БЕЗРАБОТНИ ХОРА КОИТО МОГАТ ДА ЗАПОЧНАТ ВЪВ ТЕЗИ ФАБРИКИ И ЕДВА ЛИ ЩЕ ПОВЛИЯЕ ГЛОБАЛНО ОТГЛЕЖДАНЕТО НА БИОКУЛТУРИ ВЪВ БГ.
                              ----------------------------------------------------------------------------
                              Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                              ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                              ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

ntodorov написа:
                                Колега Хинчев - не съм по транспарантите, не обичам и шумните акции, не съм и против цената на горивата. Аз съм за това - много повече хора да се пързалят покрай мен и много повече хора да си го позволят, като мен. Аз съм против смирението българско. Аз съм против този, който търси крайни варианти за оцеляване и предпочита да живее, като скот, но да не гледа по-далеч от носа си... Явно човек живее така, както заслужава. А моят проблем е, че и в истинският си живот непрекъснато се налага да тегля хора без воля и души, които си мислят, че никога нищо не зависи от тях. Уморих се и аз. За това отивам на ски и най-малко цената на горивата ще ми е в главата. А и вече се убедих - тя се харесва на много хора. Уважавам избора им. :D
                                Колега Тодоров , защо обобщавате ?Защо мислите , че огромната част от хората търсят крайни варианти за оцеляване ?! Нежеланието на голяма част от хората да протестират си мисля , че е продиктувано от един прост факт - успяват да се вместят в бюджета си въпреки уж високите цени на течните горива. Приемете го .
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X