Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Удачен избор за първа кола ли е Фиат Браво?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Krasi1914 написа:
    ///// написа:
    Джейтиди-то е хубава машинка, докато не дойде време да сменяш съединител или турбина. Там цените са четирицифрени. Внимателно огледай кулера и турбината за течове на масло преди да я вземеш. Също и дали съединителя отделя горе.
    Живко , ти си златен ! Само поздравления за това , че помагаш с каквото можеш !
    ... По темата: разбирасе че е удачен вариант JTD-то само да попаднеш на запазен екземпляр както ти казаха колегите :P
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

vicool написа:
      Не съм напълно съгласен че консумативите не са скъпи, JTD освен евтината ходова част, няма нищо друго евтино.
      Ами то затова винаги се сравнява не с най-евтиното на пазара изобщо, а с други марки от сходен клас и година на производство.Едни момчета с БМВ 3-ка, които смятали да вземат малко по-голяма дизелова кола ме заговориха на улицата и ме заразпитваха за моята кола - стойност на поддръжка. Питат "Абе чували сме, че на алфите са им много скъпи частите в сравнение с БМВ 5-ца." Казах им колко ми струват консумативите на двигателя, колко ми е струвала смяна на почти цялата предница с едни от най-скъпите части на пазара. Останаха дълбоко замислени от това, което чуха. Като се говори за поддръжка на JTD все пак трябва да не се сравнява с 5-6 години по-стар автомобил с бензинов двигател...В своя клас и години на производство италианките са едни от най-евтините. А това, че окачването на Алфа 166 2001г. е по-скъпо от това на Брава JTD 2000г. е факт. Факт е също, че в поддръжката на двигателите няма съществени разлики между двете...
      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

За ~2500лв може да се намери добро 1,6 16V бензин , или 1,9 ТД100. Но това ТД е малко стар двигател и сравнено с ЖТД разликата е от земята до небето. Ако задължително искаш дизел, то за тези пари ТД100 запазено ще е по добър избор от някой издухано и пре**ано ЖТД. Със ТД-то ще имаш малко по евтина поддръжка, малко по висок разход на гориво, и малко по малка динамика. Общо взето трябва да се гледа, но решил ли си дизел(много добър избор) то огледай и ТД-тата който са на пазара. Че после да не почнеш ЖТД-то е скапан двигател .

Коментар

мен ако питаш изчакай още малко събери някой лев в повече и търси някое ЖТД

Коментар

nelegalniq написа:
            А вий пропускате един сериозен факт. Човека има ограничен бюджет от ~2500лв. И аз оглеждам ЖТД на тази цена който са на пазари и няма голям избор(да не кажа никакъв).
            В момента и аз съм на този хал и не 2500 а 3500 бих дал но поне да е JTD 100 .
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

категорично ДА добре си се насочил всяка 2-ра кола е фиат не ги слушай какво ще ти приказват другите Успех
              Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
              FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

pavel_okk написа:
                kiselo написа:
                Във форума на Фиат друго мнение освен "Няма да съжаляваш" надали ще чуеш...всички коли се чупят. Всички коли си имат забележки. Ако искаш да си купиш JTD за 1400-500лв. ще псуваш цялата италиянска индустрия и народ. Ако си потърсиш запазена бройка със сигурност няма да съжаляваш. Дизела си е икономичен и JTD конкретно си върви доста прилично Моята първа кола беше Фиат Брава /Типо беше първата, но на баща ми/ От тогава съм се зарекъл да карам само италянки в частност Фиат Сега съм със стило, живот и здраве и пари следващата ще е Браво2
                Ами имам ограничен бюджет от 2500лв. дали за тези пари ще мога да намиря що годе прилична ?
                За 2500 ще си купиш запазено браво. Ами облужването!? Данъци такси винетки?
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                  pavel_okk написа:
                  kiselo написа:
                  Във форума на Фиат друго мнение освен "Няма да съжаляваш" надали ще чуеш...всички коли се чупят. Всички коли си имат забележки. Ако искаш да си купиш JTD за 1400-500лв. ще псуваш цялата италиянска индустрия и народ. Ако си потърсиш запазена бройка със сигурност няма да съжаляваш. Дизела си е икономичен и JTD конкретно си върви доста прилично Моята първа кола беше Фиат Брава /Типо беше първата, но на баща ми/ От тогава съм се зарекъл да карам само италянки в частност Фиат Сега съм със стило, живот и здраве и пари следващата ще е Браво2
                  Ами имам ограничен бюджет от 2500лв. дали за тези пари ще мога да намиря що годе прилична ?
                  Отделил съм 2500лв само за колата имам в предвид и таксите но те не влизат в тези 2500лв.

Коментар

kiselo написа:
                    pavel_okk написа:
                    kiselo написа:
                    Ами 150 еко такса (ако е JTD) + 60 номера + 170 гражданска + 30 преглед + репатрак до КАТ (ако не се изкарват транзитни) 70-80 = към 500 лева само документите (поне при мене беше толко) после - масло 60 + 5 филтър + 10 въздушен + 20 горивен - към 100 лева ако сам си смениш маслото и филтрите, отделно ангренажен комплект към 200 лева = 300 лева обслушване (ако сам си го направиш) или само след купуването на колата хвърляш още 800 лева.
                    FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

Големи митове и легенди изчетох тук.На нас пък нашето Браво ХГТ ни е излязло до тук с цялото обслужване, документи, застраховки и други... не повече от 2800 лв, т.е. с 500 лв над покупната цена от 2300.Веча са изминати над 15 хил. км с Бравото без проблеми (това за 4-5 месеца)...Някой ако иска да дойде да ми каже, че Бравото не е читаво. Стига сте плашили момчето.

Коментар

В форума се продава едно ТД100 за 2200лв. Ако продавача се съгласи да го вземаш за 2000-2100 ще ти останат и пари да си го нагласиш като си искаш и да си го обслужиш. И да си спокоен че ще ти служи вярно. А и е регистрирано т.е. нямаш еко такса, само прехвърляне, и от това ще спестиш допълнително. Но ако твърдо си за ЖТД продължавай да търсиш усилено, може и да няма скоро на тази цена но все ще излезе нещо в близките месеци.пп. След малко разтърсване на пазара в мобилето излязоха няколко ЖТД-та на ~2500-700лв.Ето някой от тях може и да ги огледаш как са:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...овечето са Брава, но явно се търси повече бравото и затова е по скъпо. Тези който ти предложих са малко по скъпи(някой де), на външен вид са що годе добре но наживо може и да е друго. Това поне е насока, че може и да имаш късмет и да се включиш към ЖТД клуба :D .

Коментар

тая последната обява на габровската брава вече е продадена,тя е на мой комшия и никак не беше в добро състояние.
                          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

nelegalniq написа:
                            В форума се продава едно ТД100 за 2200лв. Ако продавача се съгласи да го вземаш за 2000-2100 ще ти останат и пари да си го нагласиш като си искаш и да си го обслужиш. И да си спокоен че ще ти служи вярно. А и е регистрирано т.е. нямаш еко такса, само прехвърляне, и от това ще спестиш допълнително. Но ако твърдо си за ЖТД продължавай да търсиш усилено, може и да няма скоро на тази цена но все ще излезе нещо в близките месеци.пп. След малко разтърсване на пазара в мобилето излязоха няколко ЖТД-та на ~2500-700лв.Ето някой от тях може и да ги огледаш как са:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...овечето са Брава, но явно се търси повече бравото и затова е по скъпо. Тези който ти предложих са малко по скъпи(някой де), на външен вид са що годе добре но наживо може и да е друго. Това поне е насока, че може и да имаш късмет и да се включиш към ЖТД клуба :D .
                            Незабравяй да разгледаш cars.bg, там има доста оферти които ги няма в мобилето.
                            FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

nelegalniq написа:
                              Мерси много за помоща и че си отделил време и нерви

Коментар

А това най-вероятно е ЖТД 100. Ако годината е вярна. Няма снимка на двигателя, но определено има индикации колата да е 2001 година и... да е ЖТД 100. Така мисля. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...049&f1=details
                                A17DTС/S
                                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                                X