коцев написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
400 лв. глоба за стара винетка на стъклото
Collapse
X
-
Ся се опитай да намериш довод и за тия дето са от другата страна, различен от "още повече пари".........Иначе довода за двете коли и една книжка е железен......ся делят се на категории, ама там спора става друг, няма да развалям впечатлението......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
-
Определено някой има изгода от това платените такси и данъци да не се записват в централизирана система, иначе ще е достатъчно само да те "види" някоя камера или полицейски патрул да ти провери номера и сървърът за стотни от секундата подава сигнал, че кола с номер АА 1234 АА няма платен местен данък, прегледът и е изтекъл вчера, ГО - оня ден, а винетка не е купувана никога. Собственикът пък дори няма СУМПС... Ама и това време ще дойде и няма да има такива теми. Предното стъкло ще е чисто. Няма да има глоба 400 лева за стара винетка. Абе проблемът на винетките е точно това - че не се записва никъде за коя кола са. Вижте например полиците за ГО? Я карай двете си коли с една полица за ГО ? Няма начин. И винетките искат така да ги направят - поименно, по номер на колата, ама засега - нескопосано и глупаво.
Коментар
-
Има разлика между гражданската отговорност и винетките. Без гражданска не можеш и метър да направиш в града ,докато без винетка си карай цяла година .И това според мене не е правилно . Винетка или както по рано се казваше пътен данък би следвало да се плаща за всяко движещо се моторно превозно средство независимо само в града ли се движи или извън него. Както и гражданска също .
Коментар
-
Проблемът е че държавата все още няма как да промени манталитета на българина да не търси начини да изкръшка, тъй като постоянно го тъпче по всякакви възможни начини, и с нищо не показва че ако не иска да му помага да живее по добре, то поне му пречи изключително качествено......и трудно бих обвинил който и да е от тия хора, независимо дали съм измежду тях или не.......На запад държавата няма голям зор да пресече и предотвратява неща от сорта, щото там тия неща са някак си балансирани - има и за държавата, има и за народа, народа е макс улеснен при взаймодействията си с държавата, и най - вече ползва всякакви екстри който тя му предоставя за да живее той що годе спокойно......ogi28b написа:Абе проблемът на винетките е точно това - че не се записва никъде за коя кола са.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Добре колега,аз също като теб имам две коли,една шосейна и една 4х4.Втората излиза извън пътя още преди знака за винетка.И на тази кола си плащам данъците в общината,но според твоето мнение трябва да си закупя и винетка.Не намирам смисъл.коцев написа:Има разлика между гражданската отговорност и винетките. Без гражданска не можеш и метър да направиш в града ,докато без винетка си карай цяла година .И това според мене не е правилно . Винетка или както по рано се казваше пътен данък би следвало да се плаща за всяко движещо се моторно превозно средство независимо само в града ли се движи или извън него. Както и гражданска също .Не всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
-
И за двете коли се плаща данък ,нали . И двете се движат в града . И двете си ги караш сам . Така че няма как и двете да са в движение по пътищата по едно и също време . Моята логика беше ,че е правилно да си купя една винетка и да не я лепя никъде а да ми стои при книжката . Движа ли се по магистрала където се изисква винетка няма значение с коя кола съм .Аз съм си платил 70лв . Едната кола си е в къщи . Ако утре тръгна с другата кола по магистралата то пък предната остава в къщи . Е няма ли логика в това дето пиша . Купувам си билет за автобуса Ловеч-София . Обаче решавам вместо аз друг да пътува за София . Е трябва ли и той да плати за билет? Не . Така би следвало да е и с винетките . На пътищата където се изисква винетка не трябва да стъпва кола без винетка . Така че имайки две коли по логиката на правдата би следвало да си закупя една винетка и с нея да пътувам по магистралите ,но естествено само с едната кола ,защото другата ще е в нарушение ако излезе на магистралата защото ще е без винетка.Прав ли съм ?Как си купуваш карта за градския транспорт и с нея може и друг човек от семейството да пътува ако ти си в къщи . Така ли е ??
Коментар
-
С категоричното желание да не споря с теб, но ... няма как да се съглася с теб, разбира се ако съм те разбрал правилно!!! Причината е, че ако у вас, във ВАШЕТО семейство има две коли и САМО ТИ ги караш е много хубаво, но това е много малко вероятно за целокупния бг народ. Т.е. твоето положение не може да е меродавно за всички. Винаги може да "яхна" колата на баща ми или на майка ми, нали? Колата трябва да си има винетка ако напуска границите на града!коцев написа:И за двете коли се плаща данък ,нали . И двете се движат в града . И двете си ги караш сам . Така че няма как и двете да са в движение по пътищата по едно и също време . Моята логика беше ,че е правилно да си купя една винетка и да не я лепя никъде а да ми стои при книжката . ...Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Ами аз какво писах до тук ? Че няма как и двете коли да излезат на магистралата с една винетка. Едната е винаги в нарушение. Но дали ще излизам един месец по магистралата с едната кола, а другия месец с другата кола то аз си имам винетка с мен . Тоест платил съм си за цяла година да се движа по магистралата с едно превозно средство независимо дали е джипката или Стилото . Нали има малко резон в това мое тълкуване . Като пример нали посочих карта за градски транспорт . Дали аз ще я ползвам днеска а утре съпругата ми няма значение . Тя е за един човек в автобуса . Ако се качим и двамата то единия ще трябва и билет да си купи. Така е ако река и с двете коли да пътувам. За едната важи годишната винетка а ако тръгне и другата кола да пътува ще си купя тогава и седмична или месечна винетка. Така би следвало да е по логиката .Колата трябва да си има винетка ако напуска границите на града!
Коментар
-
Винетките за 2010 са валидни до края на месеца!monstera написа:Вчера органите са се опитали да глобят един колега с 400 лв за стари винетки на служебната кола. Това е станало в града, където по принцип винетка не е нужна. Не знам дали тази глоба вече е в сила, но очевидно са започнали да спичат, за да изкарват пари.Няма начин да няма начин!

Коментар
-
Е като излизаш със Стилото какво ти пречи а си купиш седмична винетка?Пък ако искаш купувай си седмични и за двете.Имаш една кола за която си си купил годишна винетка. Другите, когато излизаш с тях ги оборудвай със седмични, какъв ти е проблема?"Ама аз я карам само един ден, защо ми е седмична?", ще питаш.Аз бих ти отговорил, защо ти са ти две коли тогава?Накратко, като имаш възможности за две коли, ще им плащаш масрафите. Имаш ли коса, ще намериш и за гребен.Аз имам два апартамента, но живея само в единия. Да не би да някой да ми опрощава данъка или такси смет?коцев написа:Ами аз какво писах до тук ? Че няма как и двете коли да излезат на магистралата с една винетка. Едната е винаги в нарушение. Но дали ще излизам един месец по магистралата с едната кола, а другия месец с другата кола то аз си имам винетка с мен . Тоест платил съм си за цяла година да се движа по магистралата с едно превозно средство независимо дали е джипката или Стилото?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Темата пак отива към дерето :D Ще повторя, че 400лв. за неотлепена винетка са множко на фона на останалите глоби. Ако се мери с такъв аршин, то за шофиране без книжка трябва директно да се влиза в затвора, както и при употребата на алкохол и шофиране. Тези дни забелязвам друго странно явление, което според мен по размера на коментираната глоба трябва да се глобява с 1200лв. :D Това са мръсните и нечетливи задни номера. За съжаление в много случаите с тях вървят и замърсени стоп светлини...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Ти планираш да не си махаш стикерите ли? АКо не е така - какво те бърка дали ще е 400 или 10000?Vladim написа:Темата пак отива към дерето :D Ще повторя, че 400лв. за неотлепена винетка са множко на фона на останалите глоби. Ако се мери с такъв аршин, то за шофиране без книжка трябва директно да се влиза в затвора, както и при употребата на алкохол и шофиране. Тези дни забелязвам друго странно явление, което според мен по размера на коментираната глоба трябва да се глобява с 1200лв. :D Това са мръсните и нечетливи задни номера. За съжаление в много случаите с тях вървят и замърсени стоп светлини...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Тази нощ говорих с един полицай Владиме, съвсем случайно. Беше ме спирал навремето, та ме е запомнил и пихме по кафе.Понеже го попитах за тази глоба, наистина е сериозна на фона на останалите, той ми отговори, че имат изрични указания за това нарушение [стар стикер] да глобяват с 10 лева, с фиш.Не знам на какво основание, но инструкциите им били такива.Vladim написа:Темата пак отива към дерето :D Ще повторя, че 400лв. за неотлепена винетка са множко на фона на останалите глоби. Ако се мери с такъв аршин, то за шофиране без книжка трябва директно да се влиза в затвора, както и при употребата на алкохол и шофиране. Тези дни забелязвам друго странно явление, което според мен по размера на коментираната глоба трябва да се глобява с 1200лв. :D Това са мръсните и нечетливи задни номера. За съжаление в много случаите с тях вървят и замърсени стоп светлини....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse

Аз съм ЗА!
Коментар