Ама на вас ви подхвърлят нещо и го приемате за безусловна истина. Като се разтърсих не намирам нищо, което да подсказва, че текстът от сайта на КАТ е неактуален. Напротив - същия го има и по другите правителствени сайтове. Няма промени от 2010-та.Готвените промени не съм ги виждал написани и не са излизали в ДВ (който го има тук http://dv.parliament.bg/). Няма да се учудя обаче да са само в размера на глобите и останалото пак да е плод на журналистическите фантазии.Да и аз имам в момента стар стикер на стъклото от половин година, никой нищо не ми е казал. Това не значи, че не могат да ме глобят ако искат.edit: ааа, ти си имал предвид стикерът да е за 2010-та. Пак - няма такова нещо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
400 лв. глоба за стара винетка на стъклото
Collapse
X
-
Какво да се променя там.....?????steven написа:Някъде има ли текст как се изменя чл. 179 от 2010-та година?Именно - те и преди нямаха право да наказват за това.....аз не виждам текст който да гласи че ако имаш залепена винетка на джама и подлежиш на глоба.....steven написа:Ама на вас ви подхвърлят нещо и го приемате за безусловна истина. Като се разтърсих не намирам нищо, което да подсказва, че текстът от сайта на КАТ е неактуален. Напротив - същия го има и по другите правителствени сайтове. Няма промени от 2010-та.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Тоя текст май се тълкува неправилно. Според мен идеята е, че ако караш по републиканските пътища и нямаш винетка, или имаш, но е изтекла - глоба. Ако имаш изтекла и валидна - няма проблеми, важно е валидна да има. Невалидната е все едно я няма. Но ако не караш по тях - ако ще 100 винетки да имаш - няма проблеми. Стига да не ти закриват видимостта. Все едно да те глобат, че караш в Словения с изтекла украинска винетка, ако имаш и словенска.
Коментар
-
Абсолютно правилно тълкувание - така си е........мога да си заложа главата че 80% от куките си мислят че имат право са глобяват по тоя член, аз лично съм виждал акт по тоя член, аверчето отиде директно в КАТ, вдигна грандиозен скандал, върнаха му талона директно на място.......ogi28b написа:Тоя текст май се тълкува неправилно. Според мен идеята е, че ако караш по републиканските пътища и нямаш винетка, или имаш, но е изтекла - глоба. Ако имаш изтекла и валидна - няма проблеми, важно е валидна да има.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Изводът е, че българският съд е толкова зле, че никой не иска да опира до него, за това се позволяват волни интерпретации на законите :DНе са само куките, аз също така го разбирам. Много ясно си е написано - залепен невалиден стикер - глоба. Няма допълнение, че ако има наличен и валиден стикер глоба не се налага.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
В момента аз си карам със винетка от 2010 г. залепена на стъклото. Нямам винетка за 20011 г. Управлявам колата само в рамките на града. На какво основание КАТ ще иска да ме глоби? За това че имам лепенка в долния десен ъгъл на предното стъкло? За това че карам без валиден стикер за 2011 г.? Или за това че температурите са отрицателни? За сега нямам намерение да я махам, понеже е студено и е неприятно да се стърже. А и много по-трудно се маха от студеното стъкло.
Коментар
-
Вместо да се чудите дали ще ви глобят или не, най-лесно е да се отделят 5 минути, 1 парцалче, малко спирт и макетно ножче и да се свалят старите стикери. За 5-10 минути на година не мисля че някой ще му стане нещо
Така или няма да има стикери или ще е само нов, да видим тогава какво ще кажат бурканите.
Fiat Brava 1.4 12V
Коментар
-
И аз се чудя, какъв е толкова проблемът да се махнат старите стикери - най-малкото е неестетично стъклото да е накичено като коледна елха. Оставя се колата срещу слънцето за 15 минути, без значение колко е студено навън, и стикерчето пада само с нокти, при това, без да чегърташ, а цялостно, за 2-3 минути, тя много сложна и трудоемка цялата работа...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Цялата "голяма работа" идва от мисленето на българина. Някой ще му каже дали да си махне стикера, или не! Ай сиктир! :D Митът за работливостта на народа ни се е изпарил някъде в миналото и сега отлепянето на един стикер ни се вижда, като прекопаване на цяла нива! :DDandy написа:Вместо да се чудите дали ще ви глобят или не, най-лесно е да се отделят 5 минути, 1 парцалче, малко спирт и макетно ножче и да се свалят старите стикери. За 5-10 минути на година не мисля че някой ще му стане нещо
Така или няма да има стикери или ще е само нов, да видим тогава какво ще кажат бурканите.
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Re: кола
Колко е глобата ако нямаш винетка?kluchar написа:Вчера казаха от КАТ няма глоби ако имаш стар стикер ама си в града.Има глоба ако въобще няма стикер за годината -валиден и си по междуградските пътища коети си беше и преди само че глобата е повече пари.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Колега, за пореден път в н-тата тема за това - на всички бензиностанции продават едни стъргалки специално за премахване на винетки - струват 2 лв.С такава джаджа стара винетка (и какъвто и да е друг стикер) се маха за по-малко от 20 секунди, независимо от температурата.А иначе - поредният български закон, който може да бъде тълкуван от органите както им е удобно.Според мен по сегашния член, така както е написан (и съм ви го цитирал в другата тема за винетки), всеки полицай може да ви напише глоба за наличие на стара винетка, без значение дали имате нова до нея, и никой съд не може да отмени глобата.Българските закони, не само този, така ги пишат, че да могат след това да си ги заобикалят или не според човека, според това колко дава и т.н.Нищо ново.daley написа:В момента аз си карам със винетка от 2010 г. залепена на стъклото. Нямам винетка за 20011 г. Управлявам колата само в рамките на града. На какво основание КАТ ще иска да ме глоби? За това че имам лепенка в долния десен ъгъл на предното стъкло? За това че карам без валиден стикер за 2011 г.? Или за това че температурите са отрицателни? За сега нямам намерение да я махам, понеже е студено и е неприятно да се стърже. А и много по-трудно се маха от студеното стъкло.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар