Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПАК за тютюнопушенето в заведенията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chaveto написа:
    .......Аз съм да се забрани пушенето навсякъде, който иска да пуши да си пуши в тях.
    Аз съм пушач, но и аз го забраних навсякъде.

Коментар

Аз съм непушач, и сега ми е много хубаво като вляза в заведение/кафене и не те лъхне миризмата на цигари. Много по добре ми е да си седя, да си пия кафето и да не ми люти на очите. Така че по добре да го забранят навсякъде това пушене. То това са пари на вятъра, да ги даваш за цигари.

Коментар

nelegalniq написа:
        Аз съм непушач, и сега ми е много хубаво като вляза в заведение/кафене и не те лъхне миризмата на цигари. Много по добре ми е да си седя, да си пия кафето и да не ми люти на очите. Така че по добре да го забранят навсякъде това пушене. То това са пари на вятъра, да ги даваш за цигари.
        И аз съм непушач, но крайните мерки не решават проблема. И на мен ми е неприятно да дишам нечий цигарен дим и отдавна избягвам такива места. Но... огромна част от населението пуши. Все едно утре някой да излезе с решение, че се забраняват всички шоколади и бонбонки, защото видиш ли те развалят зъбите и носят диабет...
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

krasio_79bs написа:
          ..На обществени места да не се пуши.Който иска да се трови сам у дома си.
          Наистина ми се ще народа ни да намери сили и да се откаже от цигарите. Не е толкова трудно и ще е хубав чеп отзад на всички, които правят пари от цигарите.
          Vladim написа:
          ... Все едно утре някой да излезе с решение, че се забраняват всички шоколади и бонбонки, защото видиш ли те развалят зъбите и носят диабет...
          Никак не е все едно, колега да сравняваш храната с нещо, което досажда и на други. След като си непушач, знаеш колко е приятно да влезеш чист в заведение, от което после да излезеш вмирисан на цигари и това най-малкото.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
            Никак не е все едно, колега да сравняваш храната с нещо, което досажда и на други. След като си непушач, знаеш колко е приятно да влезеш чист в заведение, от което после да излезеш вмирисан на цигари и това най-малкото.
            Въпрос на гледна точка... може пък с шумоленето на станиола да дразниш някого! Шегувам се. Разбира се, че не е много правилно да се сравнява едното с другото. Но все пак доколкото знам пушачите у нас повече от непушачите... Разбира се, че трябва да има рестрикции, стига обаче да са с мярка!

Коментар

Vladim написа:
              Но все пак доколкото знам пушачите у нас повече от непушачите...
              По различни данни, пушачите у нас са между 36 и 44%. Във всички случаи са малцинство!!!http://www.google.bg/search?source=i...D0%B5&aq=f&oq=

Коментар

chaveto написа:
                Аз съм пушач.Моето мнение е, че би трябвало всяко заведение само да определя политиката си.
                По твоята логика тогава да направят заведения за наркомани за да могат да се боцкат необезпокоявани.Не съм пушач над 8г и в момента когато някой който е пушил и говори срещу мен направо ми се гади и едвам се сдържам да не се издрайфам. Автомобил на пушач направо смърди на кенеф, пушачите не го усещате, но е така.Аз съм да се забрани пушенето навсякъде, който иска да пуши да си пуши в тях.
                Колегата има предвид, че по новата Наредба управителите на заведения до 50 кв.м. сами определят дали изцяло ще е забранено пушенето или изцяло ще е допустимо - без да се отделя зона за непушачи. За това се въведе и изискването за табелите на входа, за да е ясно къде влизаш. Друг е въпроса, когато в компанията има пушачи и непушачи - кой ще направи компромис - пушачите да изтърпят лишението от цигарите или другите да дишат дима.

Коментар

chaveto написа:
                  .......Аз съм да се забрани пушенето навсякъде, който иска да пуши да си пуши в тях.
                  Подкрепям напълно мнението ви колега.Не пуша от ~ 11-12г. а ги започнах когато бях 6-7-дем годишен така че съм бил и двете старани на барикадата.
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Vladim написа:
                    nelegalniq написа:
                    И аз съм непушач, но крайните мерки не решават проблема. И на мен ми е неприятно да дишам нечий цигарен дим и отдавна избягвам такива места. Но... огромна част от населението пуши. Все едно утре някой да излезе с решение, че се забраняват всички шоколади и бонбонки, защото видиш ли те развалят зъбите и носят диабет...
                    Това с шоколадите и бонбоните е толкова неуместно,че няма накъде Как аджеба ти като ядеш шоколад,ми разваляш на мен зъбите Айде стига глупости ако може Забраната за пушене на обществени места е хубаво нещо,но знаем как се спазват законите у нас Отдавна не ходя по заведения и ми е добре....ако отида някъде случайно,предпочитам ако времето позволява да е навън на чист въздух,защото не ми понася задимената обстановка и силната музика в затворено пространство. В града нямам идея как е,в заведение от месец и нещо не съм ходил,но не вярвам да е по-различно отпреди ...и да има разделение никой не го спазва,уверен съм. Тъпото е,че на българина колкото повече му забраняваш нещо или му създаваш трудности и неудобства,на него май му е по-хубаво...Хем се чувства по-голям и тежък,заради това,че нарушава някоя наредба,хем му е гот че се трови...а още по-гот му е,че на околните им е неприятно примерно,че дими Тъпо същество е българина и с такива мерки май няма да стане,само от бой разбира Примерно аз много мразя следното....седим си навън,работим или просто си стоим на някоя пейка никой не пали цигара.. Тръгваме към служебната кола и точно преди да се качат в нея,пушачите палят цигара и влизат...Зиме ,лете все е така. Хиляди пъти съм ги молил -ефект няма....зимата освен,че ме тровят ,ами и отварят прозорците на минусови температури- и колкото и да им казвам,всеки път едно и също "извинявай,няма повече" и след два часа НАНОВО!!! Единствено имаше ефект,веднъж като карах аз и ги оставих половин километър пеша да ходят...и пак минимален ефект,трая няколко дни и после забравиха. Но инъче скандал вдигнаха,какъв човек съм бил ....А те какви хора са? Ето и тая сутрин,аз возя отзад,отпред отворили на мен ми духа леден въздух и на молбата да спрат с цигарите и да затворят,само ми се казва "еее ти пък сега,само една цигара" Тъпо животно е българина и не можеш да го научиш на нищо,освен с БОЙ!!!
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

chaveto написа:
                      По твоята логика тогава да направят заведения за наркомани за да могат да се боцкат необезпокоявани.Не съм пушач над 8г и в момента когато някой който е пушил и говори срещу мен направо ми се гади и едвам се сдържам да не се издрайфам. Автомобил на пушач направо смърди на кенеф, пушачите не го усещате, но е така.Аз съм да се забрани пушенето навсякъде, който иска да пуши да си пуши в тях.
                      Никъде не съм написал такова нещо. Излишно се напъваш.Благодаря на =Rudi= за пояснението към теб, той е разбрал каква точно е моята логика.Настроен съм съвсем позитивно към хората, които не желаят цигарен дим и съм напълно съгласен с желанието им да не пушат. Пряко или косвено.Не искам никой да диша дима от моята цигара, но от друга страна не искам и никой да ме спира да го правя, ако имам желание. Тютюнопушенето не е криминализирано все още.Справедливо би било, заведенията да избират една от двете крайности. Или да се пуши или да не се пуши. Всеки сам да избира къде да ходи. Тогава нито пушачите, нито непушачите ще имат за какво да спорят.Както ти насила не можеш да ми извадиш цигарата от устата, така и аз не мога да я напъхам в твоята.По същия начин сами ще си изберем дали да дишаме цигарен дим или не, избирайки мястото.Със същия успех, аз бих ти казал, който не иска да му се пуши в заведението, да не ходи на заведение, да си пие в тях.Ако се замислиш и определиш тази забележка за глупава, замисли още мъничко се и ще видиш, че тя е точно на едно ниво с твоята, обратната.Грижиш се единствено за твоите желания и предпочитания и не отчиташ желанията и предпочитанията на другата страна. Което е егоистично и доста далеч от справедливо.
                      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                      www.cyxap.com

Коментар

paralesa написа:
                        Това с шоколадите и бонбоните е толкова неуместно,че няма накъде Как аджеба ти като ядеш шоколад,ми разваляш на мен зъбите Айде стига глупости ако може !
                        Не може! :D @Immortal във всички статии се цитират различни цифри: http://www.evangelskivestnik.net/news.php?n=986 Този сайт бе от първите линкове в търсенето, нямам нищо общо с него! )И да потретя, защото наистина се ловите за детайлите. И аз съм ЗА нетотюнопушене на обществени места и по-точно в затворените помещения, защото ако някой пуши на улицата, какво ми дреме? Разбира се, че трябва да има промяна, но тя да е адекватна, а не да се наложат пак някакви строги норми и да се занимаваме години наред, как никой не ги спазва. Т.е. ако наложиш строг закон, трябва да осигуриш контрола му, иначе... каква е файдата?

Коментар

Колегата има предвид, че по новата Наредба управителите на заведения до 50 кв.м. сами определят дали изцяло ще е забранено пушенето или изцяло ще е допустимо - без да се отделя зона за непушачи
                          По тази логика се обезсмисля закона. Защото няма да има заведение което да е само за непушачи Никой няма да се откаже от клиентите си които са пушачи, докато клиентите пушачи ще се откажат от дадено заведение.

Коментар

Vladim написа:
                            @Immortal във всички статии се цитират различни цифри: http://www.evangelskivestnik.net/news.php?n=986 Този сайт бе от първите линкове в търсенето, нямам нищо общо с него! )
                            Аз за това дадох минималната цифра, която срещнах (36%) и максималната такава (44%). Повечето източници, дори и този който си дал, дават цифра около 2 милиона пушачи в България (при 7 милиона население). Дори да извадим 2 милиона непълнолетни, пак 2 милиона от 5 мил. пълнолетни не са мнозинство.Във всички случаи пушачите са малцинство, затова трябва да се съобразяват с мнозинството, което не ще да бъде тровено.Въпреки това, наблюденията ми показват друго. И в заведения, където от години има зали за пушачи и непушачи, и прясно от вчера - залите за пушачи са пълни, а тези за непушачи - празни. Явно непушачите са и непиячи (на кафе, кола и подобни)...

Коментар

chaveto написа:
                              По тази логика се обезсмисля закона. Защото няма да има заведение което да е само за непушачи Никой няма да се откаже от клиентите си които са пушачи, докато клиентите пушачи ще се откажат от дадено заведение.
                              Защо няма да има заведение, което да е само за непушачи?Въпроса е риторичен, подвеждащ.Защото пушачите са много повече от непушачите. Добре, зле, факт е.Е, трябва ли една съвсем малка група да определя правилата по принцип? И да ги налага на останалата огромна част.Не е ли по логично да бъде както желаят болшинството?Ако не е съвсем малка групата на непушачите, както вероятно ще ми отговориш, какъв е проблема да си има заведения за пушачи и други за непушачи?Ще има достатъчно клиенти и за двата типа.Не може вие да искате уважение на вашите права, а да нехаете за правата на другите.Ако утре хомосексуалистите решат, че в заведенията трябва да се забранят посещенията на хетеросексуални двойки, защото тяхното присъствия ги подтиска, трябва да го приемем ли?
                              Immortal написа:
                              Аз за това дадох минималната цифра, която срещнах (36%) и максималната такава (44%). Повечето източници, дори и този който си дал, дават цифра около 2 милиона пушачи в България (при 7 милиона население). Дори да извадим 2 милиона непълнолетни, пак 2 милиона от 5 мил. пълнолетни не са мнозинство.
                              Тия статистики Дидо си ги наври в джоба.Имам известен поглед върху реализираните количества тютюневи изделия в страната.Само законните продажби да гледаме, ако твоята статистика е вярна, значи всеки пушач в страната пуши по 80-100 цигари на ден [4-5 кутии]. Което е безумно.Така че ... статистиката ти е за коша.И щом непушачите са и непиячи (на кафе, кола и подобни), продължавайте така, стойте си в къщи, а ние ще си пием кафето.Щом и сега ви няма, значи няма да ни липсвате в кафенето.Ама и ние като вас пушачите искаме да станем пиячи на кафе и на кола в кафенето.Ами станете. Нека има кафета без тютюнев дим. Ако сте толкова много, всички ще са пълни, какъв е проблема?Но не всички.Ние също искаме места, където да се чувстваме добре.
                              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                              www.cyxap.com

Коментар

Е тя статистиката не е моя. Аз само я цитирам.Искаш да кажеш, че всички социологически агенции, всички неправителствени организации грешат, а ти с твоите наблюдения над пазара на цигари, си прав?Може, не споря.Но за твоя информация - от близкото ми обкръжение (хората, с които най-често общувам дневно, около 10-15 човека), пушат не повече от 4-5. Това вече е МОЯТА статистика, и тя пак се покрива с данните от интернет.По твоите сметки излиза, че ако при 40% всеки пушач пуши по 5 кутии на ден, то излиза, че ако абсолютно всички пушат, т.е.100% са пушачи, то всеки от тях изпушва по 2 кутии на ден... Ето това си наври в жоба. (Д-то не е изпуснато случайно ).

Коментар

Working...
                                X