Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

самоподстригване...?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    самоподстригване...?

    Мисля си да взема да се подстригвам сам. Не за друго, ами ми се ще да мина вече на възможно най-къса коса. Причини много. Темето взе да лъсва, пък и честно казано ме дразни. Но за да се поддържа една коса къса си трябва редовна грижа, хич не ми се търчи всяка седмица на стригач. Чудя се дали да не инвестирам в една машинка за подстригване.Дали някой може да сподели опита си? Интересува ме каква (и коя) машинка, да подстригва възможно най-късо, да не скубе, да е със самозаточващи се ножчета, знам ли и аз още какво, споделете. И най-важното - може ли човек лесно да се подстригва сам, защото жената малко и пречат ръцете за такива работи.Не ми се минава съвсем на бръснене, верно идва лято, но пък като знам брадата какъв дерт ми е да я бръсна - остава и главата да почна.

    #2
    Машинка - на първо време за 12лв. от ... където и да е. Без приставка за номер е почти "нула" такъв. С помощта на 2 огледала и подобаващ разклонител в банята - ако не си особено схванат - ще се справиш. Аз се стрижа сам от 1995 насам - вече съм стигнал до съвършенство в "опипването" с пръсти и нацелвам всеки изтърван косъм. Край ушите е прключение, но ако се стараеш - няма проблем. Аз съм си купил и един Филипс Бодигрум и с него с приставка №1 се поддържам. Бръсна си брадата веднъж месечно, а машинка - всяка седмица...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

    Коментар


      #3
      jenshen73 написа:
      Машинка - на първо време за 12лв. от ... където и да е.
      Точно.Какъвто и боклук да е, дори не ходя да си търся гаранцията.3 месеца да ме изкара, "берекет версин", както казват германците.Вече една година карам с един Budget от Практикер, толкова струваше, 12-13 лева.Когато и да се счупи, все ще е късно.Сам не мога. По точно, не съм опитвал. С първи номер, жена ми се справя, няма какво да сбърка.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

      Коментар


        #4
        След няколко изпочупени машинки от 12 лева, за 3 до 6 месеца, накрая си купих една Ровента, и вече над 5 години подстригва така, както и първия път - безупречно. 50 лева струваше. Подстригвам се средно 10 пъти в годината.

        Коментар


          #5
          ogi28b написа:
          След няколко изпочупени машинки от 12 лева, за 3 до 6 месеца, накрая си купих една Ровента, и вече над 5 години подстригва така, както и първия път - безупречно. 50 лева струваше. Подстригвам се средно 10 пъти в годината.
          Огито, аз го правя всяка седмица в топлия сезон - от март до декември. От 1995 до сега съм счупил 2 машинки щото... едната я презорих... и все по 12-15лв са били. И тая дето я презорих май точно Rowenta ще да е
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

          Коментар


            #6
            Над 10 години ползвам някаква биташка за 15-20лв и не съм имал проблем с нея! Когато ме ощипе и си махам прилично порасналата коса директно с машинката. Обаче трябва да полагаш малко по-специални грижи за голата глава.

            Коментар


              #7
              От около 15 годи сам се подстригвам, ползвал съм и евтини за 12-13лв. но от 7-8 години ползвам един Филипс (не помня сега модела) адски здрава машинка.И брадата и косата се минават 2-3 пъти седмично а това са си доста часове работа вече.Но на първо време може да си вземеш и нещо евтино до като свикнеш.
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

              Коментар


                #8
                Вземи си читава машинка,ако искаш да стриже добре и да не те скуби.Аз лично от 5 години съм с грундиг (беше 15 евро) и всеки,който я види ахва,колко добра била.Няма нищо общо с подстригването на биташките машинки.Ножчето не се точи и не се смазва!Поддръжката е супер лесна :D Добри марки са Филипс,Панасоник,Ровента,браун...
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

                Коментар


                  #9
                  ...

                  Първо ползвах една Taurus за 18лв, която изкара около година. Сега жената ме подстригва с Philips - възможно най-евтината, беше 32 лв в ТМ... Хубавото и е, че гребенчетата не се сменят, а си има една приставка, която се движи напред-назад; лека е и удобна. Засега държи без проблеми.
                  Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                  Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

                  Коментар


                    #10
                    Подстригвам си се сам отдавна. До сега съм имал само 1 машинка. 10 лева струва и ме кара от 5-6 години най-малко.
                    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

                    Коментар


                      #11
                      След като и втората ми машинка се развали в рамките на гаранцията отидох да я подменям в магазинчето.Счупи и се плъзгача който регулира ножовете.Отидох за подмяна и директно им казах че искам скъпа машинка която да не ме предаде за месец.За мое най-голямо изумление собственикът ми върна 9 лева от 12 лева които бях платил и ми извади една нова машинка за 3 лева Онемях,аз отивам да му искам скъпа и хубава машинка а той ми вади няква за 3 лева с думите"Тази ти я давам с доживотна гаранция,ако се развали само ми я донеси да ти я подменя.Вземи я,пробвай я и тогава ще си приказваме за скъпа машинка" Добре де тя струва 3 лева бре,каква гаранция?Ама си викам ще я пробвам тази машинка.И така вече 6-7 години си я пробвам,а се стрижа доста, че и приятели оправям с нея.Не знам късмет ли ще да е,качество ли е,но е факт че си работи без никакви ядове.Даже и ножовете не съм и носил за точене,единствената грижа за нея е че и капвам по една капка масло на ножовете.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

                      Видео от Италфест 2011

                      Коментар


                        #12
                        От 1997 г. започнах да подстригвам комшийчетата от блока около 8-10 юнака. В началото всички бяха с почти еднакви прически направени само с машинка и гребен, после се усъвършенствах и започнах да използвам и ножици. От тогава до сега на фризьор не съм ходил. В 70% от времето съм късо подстриган само с машинката и евентуално някоя от приставките, през останалото време съм с прическа направена саморъчно с 2 огледала. Не съм си бръснал брадата от казармата през 2003. От тогава до днес само с машинката за подстригване я махам. За тези години съм използвал 3 "биташки" машинки една от 18 лв. купена през 1997, една от 14 лв. купена през 2000 и последната през 2007 за 5 лв. с 2 години гаранция на промоция от един супермаркет. На месец се стрижа минимум веднъж, максимум 3-4 пъти, т.е. всяка седмица. Брадата я махам през 7-10 дена. Като тегля черта за последните 3 години въпросната машинка за 5 лв. съм я използвал между 100 и 200 пъти. Едно подстригване е поне 3-4 лв. Е колко пари съм си спестил? Вярно е, че ако се подстригваш на фризьор няма да ходиш през 10 дена, но това е предимството да си имаш машинка и да се стрижеш късо ...
                        Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
                        ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
                        ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
                        ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

                        Коментар


                          #13
                          И аз мога да ти препоръчам Филипса от поста на karloson, много е лека, тиха и не вибрира. Ножчето се чисти лесно, защото може да се сваля с клик система. Не скубе и реже супер, за разлика от биташките, които правят много проблеми.
                          --Старата ръжда любов не хваща!--
                          156 sportwagon 1,9 jtd 115
                          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

                          Коментар


                            #14
                            Виж и продуктите на Remington. Процента им на брак е доста по-малък от на Филипс. Номер 1 са при тримерите, предполагам не отстъпват и при машинките за подстригване. Вървят на по-добри цени от Филипс.http://remington.bg

                            Коментар


                              #15
                              van_dal написа:
                              И аз мога да ти препоръчам Филипса от поста на karloson, много е лека, тиха и не вибрира. Ножчето се чисти лесно, защото може да се сваля с клик система. Не скубе и реже супер, за разлика от биташките, които правят много проблеми.
                              +1
                              Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

                              Коментар

                              Working...
                              X