Ето моите скорости от SPEEDTEST.NET.Интернета ми е съвсем обикновен, домашен нет, за 20 лв/месец:Това е измерено от лаптопа, като интернета ми влиза на 10/100Мб лан-карта в настолния компютър, ползва го за рутер, излиза през друга такава карта и влиза в лаптопа. Само кабел, без вирелес.От другата страна на кабела какво има не знам, само съм чувал, че до блока е оптичен кабел.3 теста, в МВ/с, със сървъри в София, Констанца и Ню Йорк:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво стана с БТК?
Collapse
X
-
Колеги, кой плаща за гарантиран симетричен канал?Защото ако сте фирма, която работи в срокове няма да ви интересува колко плащате за да си теглите филм от замунда.нет а ще ви интересува също и за колко време ваш клиент ще изтегли нещо от вас.Както се вижда и на всички ви уплоуда ви е доста по-нисък от даунлоуда.Има много голяма разлика в цените дали плащате за симетричен гарантиран канал или просто плащате интернет с някакви обявени скорости, ама разбираш ли 90% от клиентите закачени на този порт са решили да теглят някой торент и вие увисвате и гоните някакви срокове до след 15 минути трябва някой нещо да си "вземе" от вас.Тук е огромната разлика.Все пак също всеки си прави сметката от това, което ще му бъде нужно.Нали разбирате примерно, че като имам 200 VoIP телефона и ако плащам да речем 100лв за интернет, как ще гарантирам, че всички служители ще си говорят без проблем, ако Пешо реши да тегли 10 торента примерно :DA20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
mancuzo написа:TRACE пусни един два теста със MB a не Mb моляПървоначално ми падна окото
, но после видях че си направил в мегабити които са доста дрзнещи за смятане .
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
BO написа:Колеги, кой плаща за гарантиран симетричен канал?Защото ако сте фирма, която работи в срокове няма да ви интересува колко плащате за да си теглите филм от замунда.нет а ще ви интересува също и за колко време ваш клиент ще изтегли нещо от вас.Както се вижда и на всички ви уплоуда ви е доста по-нисък от даунлоуда.Има много голяма разлика в цените дали плащате за симетричен гарантиран канал или просто плащате интернет с някакви обявени скорости, ама разбираш ли 90% от клиентите закачени на този порт са решили да теглят някой торент и вие увисвате и гоните някакви срокове до след 15 минути трябва някой нещо да си "вземе" от вас.Тук е огромната разлика.Все пак също всеки си прави сметката от това, което ще му бъде нужно.Нали разбирате примерно, че като имам 200 VoIP телефона и ако плащам да речем 100лв за интернет, как ще гарантирам, че всички служители ще си говорят без проблем, ако Пешо реши да тегли 10 торента примерно :Dако ми се наложи! Започнах с лекичко сравнение на мойта скорост и БТК. Неможе толкова голям монопол в БГ мащаб да предлага толкова малко на домашните клиенти за суми които не са рентабилни.Плюса на БТК е,че по селата може да няма лан доставчик и само през телефона да има нет(но слаб) и, че всичко им е под земята( но пред тока равен няма, се някъде има слабо място за светкавица) Пък и плюс това в офисите къдете има силен нет и 1300 изисквания за това и онова, не се теглят торенти защото АДМИНА е започнал кариерата си в дадената фирма докато забранява достъп на служителите към всеки сайт за торенти и разни ми ти фейбукове и прочие.
CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
К’во да кажа - оптиката ми е в краката.Спират ме само възможностите на вътрешната ни мрежа - суичовете са гигабитови, ама картата на компира е стара.Това в офиса - в къщи доставчика е същия, ама за 10лв на месец не мога да искам такава връзка - и без това я позлвам на Wi-Fi- и от там много пада - докато не се кача на N мрежа.Както и да се гледа това са си почти 10 мегабайта в секунда от БГ пиъринга - филм 700мб ако има сиидъри - гори-доли - минута и полови на с хаш проверката.Ако няма сиидъри - едим Бог знаеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:К’во да кажа - оптиката ми е в краката.Спират ме само възможностите на вътрешната ни мрежа - суичовете са гигабитови, ама картата на компира е стара.Това в офиса - в къщи доставчика е същия, ама за 10лв на месец не мога да искам такава връзка - и без това я позлвам на Wi-Fi- и от там много пада - докато не се кача на N мрежа.Както и да се гледа това са си почти 10 мегабайта в секунда от БГ пиъринга - филм 700мб ако има сиидъри - гори-доли - минута и полови на с хаш проверката.Ако няма сиидъри - едим Бог знаеA20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
mancuzo написа:Плюса на БТК е,че по селата може да няма лан доставчик и само през телефона да има нет(но слаб) и, че всичко им е под земята( но пред тока равен няма, се някъде има слабо място за светкавица)
Коментар
-
Immortal написа:Тя темата малко се поизмести, но мисля че не е зле да си сверим часовницитеCSI in the CAR !!!
Коментар
-
Хайде и аз да се оплача.Интернета ми от няколко дни е отврат.Днес ми казаха, че цял ден е прекъсвал.Звъна им на тъпия съпорт - 15мин чакане.Докато чакам се логвам в модема и гледам, че PPPOE е down.Най-накрая ми вдигат и девойката ме моли да си рестартирам модема, с което аз я питам:-А като тръгне какво правим ?-Ами ползвати си го.-Ами цял ден е било така.-Ще Ви свържа с колегите по инж. поддръжка.И пак чакане .... чакане .....- Говорите с ...... бла бла блаОбяснявам всичко ......-Момент да ви проверя модема.Чувам как кълве по клавиатурата и не може да се логне в модема, т.к. съм му сменил паролите.-Интернет имате ли ?-Имам.-Ами няма какво да направя.- А след малко като прекъсне пак ?-Звъннете тогава и ще видя модема.-Ще видите ама нещо паролките не уцелвате !-Моля ?-Нищо, искам да пусна заявка за проверка на трасето/линията.В Събота щели да дойдат.Хубаво ама за отивам тия дни да си прекратя договора, че ми кипна.То не бяха DNSи , то кво ли не беше.......F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:Този популярен тест е възможно "най-точния".CSI in the CAR !!!
Коментар
-
Aй честито на мен.Имам договор от април 08 със срок 12м. Когато активираха темпо пакетите.Днес отивам да го прекратя и се оказва, че не мога т.к. договора автоматично е подновен за още 12м. според СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ, които ги няма в Интернет.От последното вдигане на скоростите Април08 аз нямам договор, съответно и няма мой подпис никъде.Как така става, че съм с вързани гащи до Април 2010г ?F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар