Е мене като малък майка ми често ме удряше-верно лудо лапе бях но това не значи че след като ме набие ще ми дойде ъкъла в главата ... Спомням си даскала ми по труд и техника в 4ти клас.Дойде и с една пръчка че шибне едно яко.И пак не ми идваше ъкъла вд главата и след 3тия път вече направо си ме гонеше от стаята
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шамарът като възпитателно средство
Collapse
X
-
Не си бийте децата колеги. Говорете с тях. От боя какво ще разберат? От ЧОВЕШКИТЕ думи ще разберат къде са сбъркали.Princo написа:Е мене като малък майка ми често ме удряше-верно лудо лапе бях но това не значи че след като ме набие ще ми дойде ъкъла в главата ... Спомням си даскала ми по труд и техника в 4ти клас.Дойде и с една пръчка че шибне едно яко.И пак не ми идваше ъкъла вд главата и след 3тия път вече направо си ме гонеше от стаята
Коментар
-
Стигне ли се едно дете да се възпитава с бой То е вече е тотално изтървано и боят едва ли ще успее да запълни празнините във неговото възпитание.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Точно това се опитвах да избегна, но ми стана неприятно, че с лека ръка ни заклеймихте за лъжещи. Извинявай ако си се обидил, просто изложих своите доводи, наблюдения и размисли по този въпрос и в никакъв случай не е било с цел да засегна някого. Ще внимавам понататък.Прощавайте.NikMar написа:Малиии, само аз излязох най-големия деспот на децата си, и се оказах че нямам капка интелигентност, вече тука няма да споделям нищо от личния си живот. Разпънахте ме на кръст.Airfan написа:НикМар и Женшен - пичове, защо смятате, че всички трябва да шляпат децата си и поставяте всички под един общ знаменател - лъжци? Аз пък мога да кажа так - един интелигентен човек винаги ще намери начин да излезе от ситуацията без да се налага със сила. Боят е признак на слабост, нали знаете?Та така, нито ние сме лъжци, нито вие не сте интелигентни. Просто приемете факта, че има хора, които са успели да намерят други методи, за възпитание и справяне със ситуациите или просто децата им са по-кротки.Поздрави!
Коментар
-
Споко бе, не е така! Три говеда като моите....25,23,22г и един котарак на 10г. как се оправят без твърда ръка! В най-лошия случай ги изправяш пред изборът " БОЙ, ЛОБУТ или КЮТЕК"... в най-добрия говориш, много говориш, до там, чак да предпочитат и трите варианта по-горе, взети заедно пред говоренето!!!!Тънка работа е.... но важно е да има комуникация.NikMar написа:Малиии, само аз излязох най-големия деспот на децата си, и се оказах че нямам капка интелигентност, вече тука няма да споделям нищо от личния си живот. Разпънахте ме на кръст.
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Боят не е възпитателно средство, просто който прибягва до него е слаб.Nino написа:Споко бе, не е така! Три говеда като моите....25,23,22г и един котарак на 10г. как се оправят без твърда ръка! В най-лошия случай ги изправяш пред изборът " БОЙ, ЛОБУТ или КЮТЕК"... в най-добрия говориш, много говориш, до там, чак да предпочитат и трите варианта по-горе, взети заедно пред говоренето!!!!Тънка работа е.... но важно е да има комуникация.NikMar написа:Малиии, само аз излязох най-големия деспот на децата си, и се оказах че нямам капка интелигентност, вече тука няма да споделям нищо от личния си живот. Разпънахте ме на кръст.

Коментар
-
Наско,имам още бая хляб да изяда докато ми се родят деца(дай боже).И съм против шамарите и пляскането.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic
+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
абе, без твърда ръка, нищо не се постига, да му мисли щерката.
номера е да не се изтърве момента. После колкото и бой да има.... файда нема.Аз твърдо подкрепям Нино, ама да видим какво ще направим :D
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар
-
@ls1: Не малтретирам синът си, на две и половина годинки е, но шамарче (звучно) по дупето върши повече работа от 2 часа приказки ...@ele: ти като си родиш дете и почнеш да го възпитаваш и като излезе херувимче - пак ни разправяй колко си либерална, но ако е такъв ъгъл като теб - жална ти майна на всичката психология дето ще му я приложиш...@naskobg: никой не говори за побой. Избор винаги трябва да има - или правиш правилното или наказание. П.П. Благодарение на либерализирането на обществото убийствата по улиците и пътищата ескалираха в пъти след 1989 година. И престъпленията като цяло. Аз като съм ял шамари и съм станал човек - дори на жена си се отчитам на 100%!ele написа:То ако се отречеш от едно средство, трябва да го замениш с друго - то май ние сме само в първата част, затова няма и резултатиls1 написа:Няколко хиляди години децата ядат шамари и са станали хора, тука от 20-30 години го отрекаха като възпитателно средство и още не сме видели резултатите от това, тъй че дайте да не обявяваме ’благата дума’ за панацея.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Не е бе Наско, кой казва че е, затова се дава право на избор, три варианта, които споменах! Боя отпада, остават другите два..... слаб съм наистина, има-няма 120 кг, ма кво да правиш, ще гледам да се позасиля!naskobg написа:Боят не е възпитателно средство, просто който прибягва до него е слаб.
Е ся, написах на колко години са....формулата беше валидна преди 7-8 години, за мен специално темата не е интересна, но, най-важното е да възпитате децата да имат чувство за отговорност към семейството.Когато направите това, ще бъдете щастливи родители....
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Аз пък съм твълдо против. Както казах по-рано бой не съм ял и станах човек. Имам дъщеря на 17, която също не е яла бой и си споделя нсичко с нас. Биете, когато не можете да го обясните с думи. Ами това наистина си е ниска интелегентност.phoenix написа:абе, без твърда ръка, нищо не се постига, да му мисли щерката.
номера е да не се изтърве момента. После колкото и бой да има.... файда нема.Аз твърдо подкрепям Нино, ама да видим какво ще направим :D
Коментар
-
тъй тъйСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар
-
Не се заблуждавайте, детето "излиза" такова, каквтото го направите! С боя компенсирате собствените си грешки до момента, те не трябва да страдат заради нашите неумения да ги научим на това или онова. И нека правим разлика между бой и пляскане по дупето. А това да откъснеш пръчка, специално за да го набиеш, просто няма да го коментирам. Детето не се е върнало, защото не си го научил да идва. Представям си първите дни след побоя с какъв ужас се е прибирало. Изобщо, мен ме изумява факта, че човек спокойно споделя такова нещо публично. Окей, избили са ти чивиите, пребил си го, но е стряскащо, че това се счита за толкова нормално, че човек спокойно, едва ли не, се хвали пред другите. Сега като се замисля, последните десет години не съм си позволявал дори и на кучето си да посягам, и никога не съм имал проблеми с дисциплината му.jenshen73 написа:..... и като излезе херувимче.....
Коментар
-
Колега, не знам колко си възрастен и имаш ли деца, ама ще ти пратя моя да го възпитаваш само с думи - да видим ще успееш ли. Нищо чудно кучето ти в първите 6 месеца от живота си ( докато е траело обучението) да е изяло достатъчно бой за да не се налага сега. И какво нападнахте колегите побойници на деца... Както казах по-горе - има деца и деца, както и възрастни и възрастни. Има деца които за секунда не можеш да си помислиш да плеснеш - ми то слуша и се страува по природа. Такива обаче се поддават страхотно и на психо тормоз - от тях излизат най-тежките случаи в живота - комплексари, дребни потиснати психики. От друга страна здравословността на побииването (никой не говори за побой или пребиване) от време на време се е доказала в последните няколко хиляди години и нека всички психолози на света да опитат да възпотават едно вироглаво 5-6 годишно хлапе само с говорене, БЕЗ ОБАЧЕ ДА СЪТВОРЯТ ОТ НЕГО ПСИХОЛОГИЧЕСКИ МАЛОЦЕНЕН ИНДИВИД.Моето лично мнение е че възпитанието посредством психо тормоз, създаване на чуство за вечно задължение и вкарване на желанията на детето в рамките на родителските такива е в пъти по -лош от средата в която ’някъде там си я има угрозата’ от физическото наказание. А и да попитам колегите противници на побииванете - ако детето ви твърдо е решило да се хване с двете ръце за горещия котлон например и всичките ви опити да го убедите с думи пропаднат какво ще направите - ще го оставите да си залепи ръцете и после със седмици да търчите по доктори и мазила за изгаряне или ще го плеснете през ръцете...??? Щото няма разлика в случая. Далие по дупето за наказание и ли през ръцете за превенция.tomny написа:Не се заблуждавайте, детето "излиза" такова, каквтото го направите! С боя компенсирате собствените си грешки до момента, те не трябва да страдат заради нашите неумения да ги научим на това или онова. И нека правим разлика между бой и пляскане по дупето. А това да откъснеш пръчка, специално за да го набиеш, просто няма да го коментирам. Детето не се е върнало, защото не си го научил да идва. Представям си първите дни след побоя с какъв ужас се е прибирало. Изобщо, мен ме изумява факта, че човек спокойно споделя такова нещо публично. Окей, избили са ти чивиите, пребил си го, но е стряскащо, че това се счита за толкова нормално, че човек спокойно, едва ли не, се хвали пред другите. Сега като се замисля, последните десет години не съм си позволявал дори и на кучето си да посягам, и никога не съм имал проблеми с дисциплината му.jenshen73 написа:..... и като излезе херувимче.....Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар