westdogg написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт за говорене по телефон, how much ?
Collapse
X
-
На мен пък с хендсфри ми е по-удобно. Не правя гимнастики от сорта на това да давам мигач с дясната ръка или да вкарвам оборотомера в червеното, защото точно в момента не мога да превключа предавката.Защитавам закона и си мисля, че ако всички го спазват ще се шофира мааааалко по-безопастно.Колеги, то така се започва. Днес на едни им е тъп закона и говорят по телефона без хендсфри, утре на същите тези хора ограничението от 50 км./ч. в града също им се стори тъпо и летейки с 120 по околовръстото ще се забият в някое дърво помитайки още две три коли с тях...Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Между практически тъп закон (разговор по телефон) и закон (ограничение на скоростта), който някой не харесва, има огроооомна разлика!Уестдог го каза - как помага устройството "свободни ръце" на шофирането, като ръцете ни могат да бъдат заети и с хиляда други неща, които ОБАЧЕ не са нарушение - защо телефона да е нарушениеАми например, докато говоря по телефона, с иначе много полезното устройство "свободни ръце" и в същото време ям, пуша, пия, ровя се из жабката и прочие, по-безопасно ли е отколкото да държа само телефона в ръка?!
Коментар
-
Така е! Има много други неща, които могат да ни отвлекат вниманието и да доведат до инцидент.Мисълта ми беше друга. Тези, които не зачитат "малките закончета", в повечето случаи не зачитат и големите...Това е като шофирането с включени къси светлини и през деня. Безмислено или не е по-добре да го спазваме.Едно хендсфри струва 20 лв. и спестява много главоболия, както на полицаите, така и на нас.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Re: re
gmg_service написа:С идеята ,че много хора ще ревнат, искам да споделя, че пушенето по време на шофиране е не по малко опасноот разговорите по телефона.
Коментар
-
Ами на мен самото държане на телефона не ми пречи. Даже с рамо успявам да го задържа. Обаче карането е на пълен автопилот. По някое време когато спра да говоря виждам че съвсем не отивам за натам закъдето първоначално съм тръгнал. Реакциите със спирачката също са по-забавени , а и обстановката я следя по-зле. Затова никакви разговори и никакво хендс-фрий което да ме изкушава да говоря. По телефона говоря само с жена ми докато шофирам , ама там режима на разговор е автоматизиран и не ми натоварва мозъка толкова.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
и според мен закона е безмислен... в тоя случай защо няма закон за пушене на цигара в кола ? защо няма закон за забрана на ядене на баничка в кола ?.. пиене кафе и там всевъзможните глупости които може да измисли човек да прави в кола ?относно "Баба ти умря ..." ами ако се залееш с горещотото кафе ? ами ако се изгориш с цигара ? всичките тези неща са еднакви а има закон само върхо едно от тях...Пунтак 1.1 с лека измама под капака
Коментар
-
Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба 50 лв. водач, който:6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му;Като много неща в БГ поредната безмислица ,но има и голяма логика защото много хора не могат да да вършат две неща едновремено,например да се.ат и да четат вестник.Това важи особено за жените шофьори(без да се обиждат дамите),но както е казал някой опасно е ЖЕНА в кола,А още по-опасно е три ЖЕНИ в кола,защото те не могат да си кажат нещо без да се гладат в очите
и си представете ситуацията
Обаче има и друга по опасна категория-ПРОЛЕТНО НЕДЕЛНИТЕ шофьори,с които
е жестока.Не дай си боже на такъв или такава да им звънне телефон или нещо да трябва да правят освен да карат-СТАВА МНООООГО СТРАШНО
Може много да се говори по тази тема.Това е като с ползването на предпазния колан (говоря за такситата).
MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Както Рънър казва, закона не е срещу това дали държите нещо в ръка, а да не си отвличате вниманието. Аз лично не пуша, но за други дейности, катоядене на кроасан, пиене на кола и т.н. ги върша инстинктивно и не ми пречат на карането.Но... вдигна ли телефона и почна да говоря ела да видиш. Вниманието ми отива почти изцяло към разговора и вярно карам на автопилот.Така че, не знам дали е удачно да се смесват нещата.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
uBoy написа:и според мен закона е безмислен... в тоя случай защо няма закон за пушене на цигара в кола ? защо няма закон за забрана на ядене на баничка в кола ?.. пиене кафе и там всевъзможните глупости които може да измисли човек да прави в кола ?относно "Баба ти умря ..." ами ако се залееш с горещотото кафе ? ами ако се изгориш с цигара ? всичките тези неща са еднакви а има закон само върхо едно от тях...FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
-
trace написа:Както Рънър казва, закона не е срещу това дали държите нещо в ръка, а да не си отвличате вниманието. Аз лично не пуша, но за други дейности, катоядене на кроасан, пиене на кола и т.н. ги върша инстинктивно и не ми пречат на карането.Но... вдигна ли телефона и почна да говоря ела да видиш. Вниманието ми отива почти изцяло към разговора и вярно карам на автопилот.Така че, не знам дали е удачно да се смесват нещата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар