@Сок от прасковаКолежке, не се шашкай от "високия" разход. Както си го написала, на теб ти показва по американския стандарт (защо ли?) - т.е. колко километра можеш да изминеш с 1 л гориво. При показание 15 km/l то прави 6.7 л/100 км, така че не се притеснявай. Разходът ти е супер.@nabis: Колежке, добре дошла! Радваме се, когато към нас се присъединяват хубави жени Особено Niki_sixx много се радва Не си единствената фотографка във форума ни, имаме си и други (напр. колежката ele). Даже по едно време си имахме кОнкурс за най-добра фотография, спечелен от колегата kiro_of_the_day.
@Сок от прасковаКолежке, не се шашкай от "високия" разход. Както си го написала, на теб ти показва по американския стандарт (защо ли?) - т.е. колко километра можеш да изминеш с 1 л гориво. При показание 15 km/l то прави 6.7 л/100 км, така че не се притеснявай. Разходът ти е супер.
Ако си прав най-купуваната кола в България ще е 1.8 ХГТ пунто ..... 130 коня и харчи 6.7 градско, не се излагай моля те....
Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
Polo 1.0, юли 1997г.
Колежке, отдясно на таблото има две копченца. Като натискаш горното няколко пъти ти излизат различни неща. Цъкай го докато не ти покаже нещо от сорта на това: 13.7 km/l отляво часовника си стои отдясно се сменя само. На мен ми пише 15 , така че не се шашкай
Не се излагам аз, това е написала колежката. Ако ти не разбираш какво пише, това си е за теб.Друг е въпроса колко е вярно. 1.Никъде не пише, че това е градско.2.На Делтата, която е 1.8, 132 к.с., извънградският разход рядко надхърля 6.5 л/100 км, така че... (зависи как ще се кара де).
Колежке, отдясно на таблото има две копченца. Като натискаш горното няколко пъти ти излизат различни неща. Цъкай го докато не ти покаже нещо от сорта на това: 13.7 km/l отляво часовника си стои отдясно се сменя само. На мен ми пише 15 , така че не се шашкай
Не се излагам аз, това е написала колежката. Ако ти не разбираш какво пише, това си е за теб.Друг е въпроса колко е вярно. 1.Никъде не пише, че това е градско.2.На Делтата, която е 1.8, 132 к.с., извънградският разход рядко надхърля 6.5 л/100 км, така че... (зависи как ще се кара де).
Няма смисъл да спорим, мен лично ми е все тая
Polo 1.0, юли 1997г.
Снимала съм го, ще Ви покажа довечера какво пише. Иначе на мен ми е странно, защо пише km/l ? Иначе карам по околовръстното - новата част където няма задръствания и после по бул. България към Бояна. Разход 7 ми се вижда доста малко.. иначе предимно ми пише около 13 и нещо. Доста се чудя защо аджаба, когато карам бавно или почти по инерция ми дава 15.5 и се шашкам доста. За сметка на това, сутрин ми е давало 12.9 (най-малкото число, което съм виждала)
Снимала съм го, ще Ви покажа довечера какво пише. Иначе на мен ми е странно, защо пише km/l ? Иначе карам по околовръстното - новата част където няма задръствания и после по бул. България към Бояна. Разход 7 ми се вижда доста малко.. иначе предимно ми пише около 13 и нещо. Доста се чудя защо аджаба, когато карам бавно или почти по инерция ми дава 15.5 и се шашкам доста. За сметка на това, сутрин ми е давало 12.9 (най-малкото число, което съм виждала)
при km/l колкото е по-голямо числото - толкова ти е по-малък разхода, защото 100km делено на 15,5km/l е равно на 6,45 l(това ти е разхода на 100km)ако смяташ с 13... 100/13 = 7,69l (тоест по-висок разход на 100km)
Polo 1.0, юли 1997г.
Миналия вторник си напълних резервоара догоре и нулирах пробега. Понеже вече минах 100км, ще взема на 200км пробег да го напълня пак, и ще видя колко ми е дало, защото ми се струва нереално малко, ако е така както казвате. Иначе наистина пише km/l. От друга страна пътя по който карам ежедневно е с 4 ленти, и средна скорост 90км/ч. (почти постоянна) Честно казано не помня от кога не съм стояла в задръстване, а когато чакам на такова се качва "разходът" на 15.6 и да не ви обяснявам как се побърквам, когато го гледам, а и е нереално да харчи толкова когато стои на едно място. А на колежката в такъв слуичай не може да и е пишело 8, защото е по-малък двигател и това ще рече че харчи двойно колкото моя - невъзможно! Освен, ако няма разлика в отчитането. На нея да не и го мери на km/l.
Миналия вторник си напълних резервоара догоре и нулирах пробега. Понеже вече минах 100км, ще взема на 200км пробег да го напълня пак, и ще видя колко ми е дало, защото ми се струва нереално малко, ако е така както казвате. Иначе наистина пише km/l. От друга страна пътя по който карам ежедневно е с 4 ленти, и средна скорост 90км/ч. (почти постоянна) Честно казано не помня от кога не съм стояла в задръстване, а когато чакам на такова се качва "разходът" на 15.6 и да не ви обяснявам как се побърквам, когато го гледам, а и е нереално да харчи толкова когато стои на едно място. А на колежката в такъв слуичай не може да и е пишело 8, защото е по-малък двигател и това ще рече че харчи двойно колкото моя - невъзможно! Освен, ако няма разлика в отчитането. На нея да не и го мери на km/l.
Какви са тия коли че харчат 15,6 стоякйки на едно място ... не ви ли е хрумвало, че може би не отчита вярно... на братчеда на калибрата като я настъпеше и качваше 30 на 100... да не говорим след 200 какво става с разхода...може би не отчита като хората...
км/л означава, че сте минали показаните километри с един литър. Значи, ако 15,6 км са изминати с един литър - то с 10 литра ще се минат 156 км. Което прави среден разход от около 7,5 на сто. Колата е бомба...
Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Колегите, които са по-навътре с Пунтото да споделят откъде се сменя стилът на показанията.В случая показва КМ/Л, т.е. колко километра ще мине колата с 1 литър. Това е типичен за американците начин на отчитане на разхода. Отнякъде би трябвало да се сменя това, и колата да показва Л/100КМ, което е нормалния начин за отчитане в Европа.На колежката nabis най-вероятно показанията са по европейския стандарт, затова й показва 8.
Коментар