Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доходи като наемен работник в България и по света
Collapse
X
-
Никъде нв си противореча. Дипломата е първата стъпка, но само тя сама по себе си не е кой знае какво. Виждал съм хора как с преписване завършват. Имат диплома и високо мнение за себе си,но е без покритие. И покрай мен на работа има такива и бързо ги махат. Тя истината лъсва. И после тия бачкат в кфс и обясняват, че имат диплома. По ясно ли стана сега.
-
В потъмнения от теб шрифт не съм цитирал никой, а съм перефразирал събрани впечатления от изчетеното дотук.
Относно това, че според теб дипломата не трябва да бъде обвързана със заплащането сам си противоречиш, защото сам си написал колко по-трудоемко и времеотнемащо е да се сдобиеш с такава и после да доказваш, че я заслужаваш на интервю. Не виждам къде се различават гледните ни точки?? Естествено е човек със знания и ценз да бъде по-високо платен. Аз не прочитам нещо по-различно в думите ти.
Просто негодувам, че реалността е точно обратна на здравата логика.
И това не е отсега и затова отдавна аз лично не работя за никой, освен за себе си. Ако по някакво чудо намеря нормална и адекватна работна среда в БГ може и да си променя мението, но засега според моите критерии навсякъде е пълна трагедия.
Напиши коментар:
-
Ще добавя, контингента да бъде освободен от всякакви задължения - да плаща ток, вода, данъци. Понеже не могат да си го позволят.Слав написа: Преглед на мнениетоПредлагам да се вдигнат данъците на прослойката, която може да си ги позволи. Това предлагам.
На мен ми се свива сърцето като гледам как възрастни хора ровят в кофите за смет, а пък на вас не знам. Поне в София е пълно с такива хора.
Сетих се между другото и за още нещо. Коментира се тук, че заплащането трябва да бъде обвързано и с дипломата, което е абсолютно вярно. Аз съм за, но моите наблюдения са точно против тази логика. Хора с доста познания и диплома работят за по-малко пари отколкото такива, които са профани...защото просто профаните са по-нагли и по-мотивирани да се докажат, че са НЕЩО.
И какво правим в този случай? Сега докато пиша се сетих, че имам и един колега от университета, на който му избутахме колективно образованието от съжаление и сега този същия някакси (убиите ме не знам как) е успял да се набута в компания (на средно управленско ниво), която му плаща въпросните 3-4000 лева, които са мечта за много от пишещите тук. Между другото той също не пропуска да каже, че подчинените му са прости и глупави и не заслужават парите, които им се плащат и се държи отвратително с тях.
На кого да вярвам? Откъде да знам, че част от хората, които пишат тук не са в подобно положение на моя колега, който като човек е пълен боклук? Ами няма как, нали? Пък е лесно да се намери оправдание да платиш на някого малко пари. И не е само дипломата. Въпрос на желание и отношение.
Самата диплома не трябва да е обвързана със заплащането. Това, че я имаш нищо не означава. Защо хората не го разбират това нз. След 12ти клас, образованието е по избор. И когато отидеш в даден институт, хората там няма как да ти налеят знания в главата. Човек сам трябва да търси да се интересува, чете и с консултации от преподаватели, да набере една минимална теоритична база данни, която да надгражда в практиката. И във всичко се корени идеята, че никой не ни е длъжен.
За подчертаното, ако може да цитираш кой СЪЩО го е казал това.
Целия проблем е, че хора които нямат никаква квалификация и умения искат пари, а отсреща те могат да предложат само обща работа, която всеки може да извършва. За това им казват, че отвън чакат още 100 човека за тая позиция.
Щот аз като отида на интервю за работа и протича в няколко кръга, почвам да обяснявам и доказвам какво съм проектирал, какви познания имам с нормативните документи и с колко изчислителни и чертожни програми мога да работя. За да постигна това аз съм отделил първо 5 години в университет. Отделно работата не е само от 8 до 17, а много често отделям време след работа да чета разни неща свързани с работата. И на фона на това идва някой, който няма образование и работата му може да се извършва от всеки човек ( демек в заменяем кадър) и казва, " аз трябва да взимам колкото теб" На база какво? За пример ти давам, че ското ми се наложи да търся хора за обща работа ( изхвърляне на една сгурия) и никой не се навива за под 60лв/ден.
Друг е въпроса колко трябва да е минималното заплащане в различните сфери.
Като за финал да направя въпросното сравнение със застраховките в Бг и Англия от предния ми коментар?
в Бг взимаш примерно 1000лв ( и 700-800 да са) заплата на месец и имаш ГО 300лв на автомобила и може и 10 човека да я карате тая кола. В Англия имаш въпросната давана за пример от Рангел 1500паунда и застраховка (която е на шофера) в порядъка на 150-200паунда на месец. Хайде смятайте къде е по-добре.
Напиши коментар:
-
Наемат ти е 400 или 600 пауда за къща за двама или 4 съответно... Но не и пред бъкингамския дворец разбира се .Kay_ написа: Преглед на мнениетоЗнаеш ли колко пари е застраховката за шофьорите в Англия и колко вървят наемите на жилищата?
Щот както казваш 150€ за Го, няма нищо вярно това.
Лондон го забравяш...
Ако си в ферма ще ти е без пари... Както комшията при графа 1500 пауда ядене и пиене от графа... Закарай майка баба в Лондон. Закарай трактора с продукцията до точка б.. закарай мене до Лондон...
Ето ти 1500 паунда на месец. Купи си Мазда 6 на 6 години мисля...
Напиши коментар:
-
Това как се случват нещата в България, не е много меродавен пример. И аз имам такива познати, които са въздух под налягане - напомпано самочувствие без покритие, но успяват (поради наглост, безскрупулност, връзки и т.н.) и финансово са по-добре от мен... ама да ти кажа грам не им завиждам. Въпросът беше, че предлагаш нещо, което ако поразбираш малко от икономика трябва да ти е ясно, че няма да доведе до целта, а напротив, ще стане още по-зле. Ако аз или някой друг си е скъсал г..а от учене, работа, усавършенстване за да е ценен кадър и да взима добра заплата 3000+ лв (което си е доста ниска заплата, сравнено с развитите държави за същата длъжност и способности) - ти искаш да го накажеш да му взимат повечето като данък, за да може на много други хора да им се вдигне стандарта. Е... по-соц от това, здраве му кажи. Соца свърши, същият този, който ограби парите на работещите тогава, за които сега няма пенсии. Ама за това не съм виновен аз, че да ми взимат честно заработените пари като данък... капиш?
Напиши коментар:
-
Отдавна е известно, че за да успее човек, не са му нижни прокламираните и пропагандирани качества от обществото, а други, които изглеждат социално неприемливи - наглост, арогантност, кариеризъм, доносничество, лакейство, садизъм (садо-мазохизъм), завистничество, конкурентност, патологична амбициозност, некоректност, комбинативност, подлост, коварство, способност за манипулиране... (така още минимум 1 стр. А4), но най-важното качество - СПОСОБНОСТ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА "ТОПЛА ВРЪЗКА" С КОГОТО Е НУЖНО за постигане на целите. Парадоксалното е, че понякога това да си кадърен и принципен пречи. Голяма част от българските мениджъри, не само имат пренебрежително отношение към носителите на експертизата, но имат ПРЕЗРИТЕЛНО такова!!!
Аз също имам не един (като описания от Слав) познати, а поне 10 такива... което пак ни води до деформираната система. Системата най-лесно се деформира, точно тогава, когато печалбата стане единствения водещ критерий, за сметка на останалите.
П.С. Това го казвам не само в качеството си на обикновен човек, но и като дипломиран психолог, занимавал се дълго време с оценка на професионалната пригодност на различни категории персонал и човек лично интервюирал, тествал и изслезвал повече от 3000 лица в процедури по подбор. Заставам зад всяко едно от изброените качества, колкото и на някого да му се струват пресилени.
Напиши коментар:
-
Превода е в пост 24 - http://www.fiatforum.bg/showthread.p...=1#post1365421ogi28b написа: Преглед на мнениетоА за нас - немско-неграмотните - от този текст са ясни само числата (за мен лично - успях да разпозная и думите Prozent и Euro). По принцип сам съм си виновен, че не съм научил този език, но от друга страна ако всеки пише на език, който е учил - може би ще стане голяма каша. Та какво казват тези буквички около числата в горния цитат?
При годишен доход от 10.001 до 25.000 евро - данъчна ставка 38,33%.
От 25.000 до 51.000 евро - данъчна ставка 43,6%.
Над 51.000 евро - 50%.
Това е било 2009.
Ето как е сега за наети и самонаети - https://europa.eu/youreurope/citizen...a/index_en.htm
Надявам се английския е разбираем.
Последна редакция от Stefanaki; 08.11.2018, 14:09.
Напиши коментар:
-
Предлагам да се вдигнат данъците на прослойката, която може да си ги позволи. Това предлагам.
На мен ми се свива сърцето като гледам как възрастни хора ровят в кофите за смет, а пък на вас не знам. Поне в София е пълно с такива хора.
Сетих се между другото и за още нещо. Коментира се тук, че заплащането трябва да бъде обвързано и с дипломата, което е абсолютно вярно. Аз съм за, но моите наблюдения са точно против тази логика. Хора с доста познания и диплома работят за по-малко пари отколкото такива, които са профани...защото просто профаните са по-нагли и по-мотивирани да се докажат, че са НЕЩО.
И какво правим в този случай? Сега докато пиша се сетих, че имам и един колега от университета, на който му избутахме колективно образованието от съжаление и сега този същия някакси (убиите ме не знам как) е успял да се набута в компания (на средно управленско ниво), която му плаща въпросните 3-4000 лева, които са мечта за много от пишещите тук. Между другото той също не пропуска да каже, че подчинените му са прости и глупави и не заслужават парите, които им се плащат и се държи отвратително с тях.
На кого да вярвам? Откъде да знам, че част от хората, които пишат тук не са в подобно положение на моя колега, който като човек е пълен боклук? Ами няма как, нали? Пък е лесно да се намери оправдание да платиш на някого малко пари. И не е само дипломата. Въпрос на желание и отношение.
Напиши коментар:
-
Т.е. ти какво предлагаш колега, да се вдигнат още данъците и тогава масата ще забогатее така ли!? Мдааа чудесна логикаСлав написа: Преглед на мнениетоНарода е много оскотял и изпростял. Така е. Споделих това мое виждане и в предните си постове.
Закона в Австрия не съм го чел, но току що си направих труда и говорих с човека. Не знам дали ще му се занимава да ми праща конкретни цитати, но ми обясни, че много зависи дали си фирма, самоосигуряващо се лице или си наемен работник по смисъла на закона. Но такава ставка СЪЩЕСТВУВА. Може би не за наемни тработници, но тя съществува. И въпроса и това, което е СЪЩЕСТВЕНОТО е, че тук в БГ такива ставки няма. Данъка ти е 10% на печалбата и толкова. Затова е определена като данъчен рай и затова масата си тъне в мизерия, което между другото е и една важна причина за постепенното оглупяване и профанизиране на населението (ниските доходи).
Сетете се за пирамидата на Маслоу и ще разберете за какво говоря. Няма ли средства за елементарно оцеляване индивида не се интересува от нищо друго извън физическото си оцеляване.
Напиши коментар:
-
А за нас - немско-неграмотните - от този текст са ясни само числата (за мен лично - успях да разпозная и думите Prozent и Euro). По принцип сам съм си виновен, че не съм научил този език, но от друга страна ако всеки пише на език, който е учил - може би ще стане голяма каша. Та какво казват тези буквички около числата в горния цитат?Stefanaki написа: Преглед на мнениетоSteuerreformgesetz (StRefG 2009):
Für das Einkommen von 10.001 Euro bis 25.000 Euro galt ein Steuersatz von 38,33 Prozent und für Einkommen über 25.000 Euro bis zu 51.000 Euro ein Steuersatz von 43,60 Prozent. Einkommen von mehr als 51.000 Euro wurden mit 50 Prozent versteuert.
Напиши коментар:
-
Знаеш ли колко пари е застраховката за шофьорите в Англия и колко вървят наемите на жилищата?
Щот както казваш 150€ за Го, няма нищо вярно това.
Напиши коментар:
-
Тези пари 1500 дето така ти се свидят са 769. 23 ц... Някъде толкова ти е минималната заплата в Гърция...Kay_ написа: Преглед на мнениетоНикой не говори против гурбета. Ако се върнеш назад ще видиш как два пъти казах, че света е голям и свободен и всеки може да ходи да живее и работи където си поиска.
Тук нещата се извъртяха, защото нереално се сравнява заплащане тук и в други държави. Отделно се засегна темата за заплащането в Бг и кой колко заслужава.
Като в обобщение се получи заключението, че без значение какви умения можеше да предложиш на пазара, ТРЯБВА да получаваш минимум 1500лв заплата. Иначе варианта е да разнасяме пица, по строежите или полята на Германия/Англия и само и единствено тогава (естествено когато се върнем в Бг) ще можем да вдигнем стандарта си на живот, който пък се изразява в закупуването на Пасат 6, кЮ7 и други немски возила. Идеята е да ги наблюдаваме през витрината на заведението и да обясняваме Англетата кви тъпаци са, как мен мн ме увважават там
Ето ти в развитите държави който движат нещата е Европа.
Германия 1500 Франция 1500 Великобритания 1460.. за тях 1.5 евро не е проблем и 150 ерво за ГО ама....
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C...B0%D1%82%D0%B0
Българска работа с бг заплата Евро сметки НЕ СТАВА!
Напиши коментар:
-
Аз съм началник не управител... И да и аз ги даже за без пари едно кафе и пакетче кашу елитна била 200/300 и давали . Няма и 5 лв който неможе да е*е ще дава пари... Който може му дават безпари...todorakiggg написа: Преглед на мнениетоРангеле, къртиш!
Ама нали и ти си управител ве, те не ги ли ....?
Гурбета не е за всеки, повече не ми се пише, ама всеки сам си решава.
Как се носи славата при жените на един *** - От уста на уста!
Напиши коментар:
-
Рангеле, къртиш!
Ама нали и ти си управител ве, ти не ги ли ....?
Гурбета не е за всеки, повече не ми се пише, ама всеки сам си решава.Последна редакция от todorakiggg; 08.11.2018, 10:37.
Напиши коментар:
-
Щат в щатите столицата му е Литъл РокKay_ написа: Преглед на мнениетоВ интерес на истината нз какво е това "арказнас". Ще разясниш ли? Пък и много ме кефи обяснителния ти режим.
Чета и чак ме хваща яд, че не можеш да си поръчаш билет и ти да живееш добре.
Не се ходи с билет там а с карта, защото чичо Донал ще те срита от зад и ще ти даде еднопосочен билет....
О забравих като управител опъна и едно от момичетата там...
Напиши коментар:
Реклама
Collapse

Напиши коментар: