Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за Toyota Prius Hybrid?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• M5kov
    отговори
    Ето малко свежи данни от вчерашната ми разходка Плевен-София>
    На първата снимка (съжалявам за прахоляците, после изчистих дисплея се вижда средния разход от Плевен до София - 5.4 литра/100. Шофирането беше динамично, 100-110 извънградско и 130-140 по магистралата с постоянни изпреварвания, че малко закъснявах.
    На втората се вижда разхода от влизането ми в София, до Иван Вазов, после до Икеа и после отново до Иван Вазов. За късмет нацелих и някакъв маратон, бяха затворили много улици около южния парк, та едни 15 км ги взех за час и малко... Разход 4.8
    На третата се вижда разхода от бензиностанция Ивони на магистралата до Плевен - 4.4. Не съм карал с повече от 120, понеже си беше доволно тъмно, но не съм се и влачил с под 90 на извънградското.
    Всичко това е с 3ма пътници и пълен багажник със шкаф и дреболии от Икеа.
    Средния разход за целия маршрут е 4.86 литра, което при цена от 2.40 за литър бензин прави 11,60 лв. за 100 км. Туй то, бъдете здрави и честит понеделник.
    Прикачени файлове

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Току що прочетох, че Фиат разработват хибридна версия за 500, която ще се появи до 1-2 години. Ама като се замислиш няма да е лошо хибид, обаче единствено на газ. това ще е най-екологичната кола.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    Смятам че в БГ няма и скаро няма да има нито инфраструктурата нито капацитета това да стане масова кола.
    А също така смятам че колите на етанол ще са по продаваеми заради ретификационните колони за ракия във всяка къща

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    S_BANKOV написа: Преглед на мнението
    Айде леко с издухляците и желанието да караме добре подържани коли
    Виж какво съм написал -"същия тип двигатели", става въпрос за 1.4, защото масово се продават издухани, защото са евтини варианти още от продажбата си, масови модели, изобщо хората, които ги купуват грам не ги пазят и резултата се вижда. Разбира се има изключения, а и всеки има различно разбиране за "издухана" кола.

Хибридите са доста напред вече и аз смятам, че масово ще навлязат в следващите години, а след това е време на електрическите и с водородни клетки.
    Последна редакция от mell0; 13.10.2018, 20:57.

Напиши коментар:

• ntodorov
    отговори
    S_BANKOV написа: Преглед на мнението
    Хибридите и електричките са следващото ниво, това е ясно обаче още е рано за тях. Дидо я обясни ако нацвъкат станции за зареждане в цяла България какво ще стане. И ще преоткрием ли парафина и конеца.
    И на мен ще ми е интересно. Аз си мисля, че на тъмно няма да ни оставят, но виж в портфейла ще ни бръкнат. Подозирам няколко държави, които биха ни "обгрижили" в случай на нужда. Едната е държавата славеща се с производството на едни от най-добрите дизели, която поради "някакви" причини беше една от първите, които го пожертваха.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    Хибридите и електричките са следващото ниво, това е ясно обаче още е рано за тях. Дидо я обясни ако нацвъкат станции за зареждане в цяла България какво ще стане. И ще преоткрием ли парафина и конеца.

Напиши коментар:

• Immortal
    отговори
    Ситроенчето ми, без да е хибрид, при пенсионерско каране съм го свалял до 3.7/100 дизел. Средно на моето каране (основно до работа и обратно - разбирай градско и крайградско на студена кола) - 4.4.
    Евем ти хибридите. Още една система за обслужване и за поправяне и скъпи акумулатори за купуване.
    Мерси.

Напиши коментар:

• todorakiggg
    отговори
    Слави що с лошо сега?
    Искам някой да ме по вози на ярис да видя как се постига 3.2 градско (ако това е разхода по стария метод, който реално се е мерил на валяци), щото аз сигурно правя нещо грешно...

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    Айде леко с издухляците и желанието да караме добре подържани коли

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Говоря ти в този случай за магистрала. 120 средна на магистрала значи 110-130 предимно (колата ми е с 6 скорости), това че ти не можеш да караш в този диапазон, никой не ти е виновен. Двигателят съм си го правил лично аз с мойте ръце и имам пълна ревизия на всичко от-до без изключения, така че не го сравнявай с масовите издухляци, които се продават със същия тип двигатели. Прави си сам изводите, но явно ти не можеш. Хибрид Prius имаше и чичо ми (чужбина) 4 години, до 2008 година го караше и съм се возил неколкократно преди дори да навлезат в България. Само че там законите се спазват и хората карат умерено и не тръгват с педала до метала и разходът им е такъв, какъвто го дават заводски, колкото и невъзможно да звучи. Само тука хората са нерваци и зорлии и после викат - "олее, ма то не харчило толкова, колкото го дават". Никъде в Европа не съм виждал такова масово диво каране, както тук. Случва се да има индивиди, но тук масово са на рали. Какво да ти обяснявам, щом е невъзможно за теб, е незъвможно за всички.
    Последна редакция от mell0; 12.10.2018, 14:24.

Напиши коментар:

• Stefanaki
    отговори
    Бравото ми извънградско със средена скорост 120 докарва 5.8л.
    Диспута става излишен. Такава СРЕДНА скорост е недостижима в България при спазване на всички ограничения. За постигане на такава средна скорост си трябва стабилно каране с 140+ км/ч.
    Лек ден и успех.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Прочети коментарите на BO, М5kov, които казват, че си е зарибявка да караш възможно най-икономично, чувал съм го и от други хора, така че не съм "всеки". Разбира се, че ако я натискаш ще влиза в обороти и ще яде много, особено при тръгвне ако искаш по-рязко, като всяка 1 кола. Аз казах до 120-140 не съм казал постоянна скорост или темпомат никъде. Това е като някой ти каже, че колата му харчи примерно 6, а ти се опитваш да го разубедиш, че няма как да стане. Кракът на всеки натиска различно и колата се управлява по различен начин от всеки, не може да поставяш общ знаменател и да казваш, че е невъзможно. Марщрут, скорост, климатик, гуми, дори качеството на горивото има значение и разхода може да е с фрапираща разлика. Както сам виждаш и в sprintmonitor е възможно, всичко е до човека. Да, средният разход от статистиката е 4.73 , аз съм написал 4-4.5, не забравяш, че е "средният", а не всеки човек е "средният". Тук има хора с еднакви коли на които разликата в разхода стига до 1-2 литра. Включително хората не могат да повярват, че Бравото ми извънградско със средена скорост 120 докарва 5.8л., но уви така си е, като тук в уравнението може да се прибави и състояние на двигателя, понеже е на години вече, но това е друга тема, просто давам пример, че има разлика и това не са твърди факти.
    Последна редакция от mell0; 12.10.2018, 10:07.

Напиши коментар:

• todorakiggg
    отговори
    Подкрепям колегата Stefanaki, най - добрият разход, който съм виждал на Ярис хибрид е 4.1 лятно време (с пуснат климатик) и това с 98 бензин (ако има значение).
    Тези 3.6 може и да постижими ама според мен много зависи и от терена, демек да се кара само по равно, щото ако е хълмисто става малко по друго с разхода.

Напиши коментар:

• Stefanaki
    отговори
    Ти май се вземаш за всеки ...
    Както виждаш съм споделил разход на предишния автомобил. Ако се вгледаш внимателно в разходите, ще забележиш и разликите в полза на хибрида. Опитай се да разбереш, че за някои хора автомобила е едно средство за придвижване и не всеки си поставя за цел да "кара възможно най-икономично". Yaris-а изразходва малко гориво при скорости до 70км/ч. В моето семейство автомобила се управлява при други условия. Също така не смятам, че има проблем. От моята позиция мога да оспоря твоето твърдение, че при "Извънградско до 120-140 отива на 4 до 4.5.". Сигурен съм, че при каране на темпомат със 130км/ч по магистрала, напр. София-Пловдив-София, разхода ще е над 5л/100км. Правил съм го няколкократно и го твърдя с абсолютна сигурност.

Виж статистиката в spritmonitor - https://www.spritmonitor.de/de/ueber...e=59&gearing=3
    От 129 потребителя, които си въвеждат данните:
    min - 3,43
    Ø - 4,73
    max - 6,41

Постигнатия разход при мен е под средно статистическия.
    Ще те помоля още веднъж да подкрепиш твоите твърдения със снимки и данни за дълъг период от време.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Добре се, всеки ти казва, че хибрида е зарибявка да се кара възможно най-икономично. Ти може да притежаваш такава кола, но не се и опитваш да я караш по този начин и от там идва целия проблем. Те много хора притежават компютри, но ги ползват само за интернет, филми и игри, но това не е правилното им предназначение, ако се сещаш какво имам в предвид. Това е кола за спокойни хора, иначе ще си буташ по 5-6 на 100 без проблем.

Напиши коментар:

Working...
X