Не му се сменят скорости на Стефанакито.......... :D След четири бензинови коли и сега карам трета дизелова....ми не ща бензинова заради разхода. Даже газифицирах две от бензиновите и пак не ги ща. Пък съм ги покарал всичките бая. Общо към 700 хиляди километра. От тях половината са с дизелови двигатели. По добре тегли дизела и е по икономичен, особено когато става дума за тежки коли от порядъка на 1500кг празна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин vs. Дизел - поредната тема
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Хаха, Стефанаки, по-назад в темата имаше още един колега с 1,4 на газ, като теб, дето се качил на 100 коня дизел и вика "супер е - самолет!".Ти тука пък баш на доускорение предизвикваш. Карал съм Мареа бензинова с 3 коня по-мощна от сегашната и специално за изпреварванията над 100 км/ч тази е по-добре. Натискаш педала и се изтегляш. Пета на дълъг път не се изключва - регулираш скоростта с педала на газта.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
Никой не предизвиквам. Просто искам да видя оборотомера на дизелов автомобил при 100км/ч и включена втора предавка.Не ме интересуват- от 80км/ч- над 100км/ч- на четвърта- на пета....Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Не съм казал, че не се водят. Просто не може да се очаква, че в тоя раздел ще седи нарочен медиатор да успокоява страстите, че да става качествена дискусия. Аз като се вкарам в някакви изнервящи дискусии, не се тръшкам, че форумът ми е виновен и не можело да се дискутира вече тука и пр. Виж, ако в някой от техническите раздели някой напише някоя зловеща простотия и никой не го опровергае смислено, тогава става кофти - може да си прецакам колата, че и по-лошо. Тая тема си е точно като другите. Един го кефи звука на дизела, за мен това еsnake написа:Хвърлял съм по едно око на политическите теми в "Общи приказки" и ми е правило впечатление, че и ти се вкарваш в някакви изнервящи дискусии, каквито казваш, че не се водят. А иначе ти беше прЕател опонентът и ту си припомняхте, че сте приятели, ту се плюехте, което е изключително стойностно и интересно за публиката. Сега не ми казвай колко ракия сте изпили заедно, айде нема нужда.Баш си е мястото за дискусии, само че повечето хора тук, а и изобщо, като видят или чуят мнение, което не съвпада с тяхното, палят. Не могат да спорят, не могат да комуникират нормално, това е положението. На някой му свирнали - вади бухалките, на друг му взели под носа мястото за паркиране - вади ножа.slonikon написа:Е, тва е автофорум все пак - кви дискусии искате да водите в "Общи приказки".
Друг пък пише, че дизела бил за агресивни шофьори, ми аз пак
Аз, точно защото предпочитам да карам плавно, ме кефи как дизела си дърпа на почти произволна предавка. Вече 8 години не мога да свикна с туй постоянно ръчкане на скоростния лост, "държане в обороти" и пр. гърчове. Отделно, че по-високото КПД, постигнато със значително по-проста конструкция, чисто професионално ми носи едно такова вътрешно удовлетворение.
браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Е, не е до 100, ама до 90 не мисля, че е кой знае каква разликата.Даже като се замисля е 1:1 с една бензинова 159-ка да речем.А и да кажа, че на тази Алфа, която тествах, реално никога не може да вдигнеш 100км/ч на 2-ра. Даже и над 80 общо взето идва края и до там.Ма карай. Важното е да искаме някакви измислени цифри, защото сме решили да "борим" дизела с някакви измислени изисквания.Може също да искаш клип, как някой си кара дизела на газ, която газ да се сипва в нормалния резервоар вместо дизела. Ей така, за да си актуален с анти-дизел изискванията.Stefanaki написа:Приемат се клипове на стокови дизелови коли с ДПФ и АГР, втора предавка, от 20км/ч до 100км/ч.
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Пууу, много я "мразя" подтискащата стрелкичка на БМВ ( тази под оборотомера)BO написа:Е, не е до 100, ама до 90 не мисля, че е кой знае каква разликата:Stefanaki написа:Приемат се клипове на стокови дизелови коли с ДПФ и АГР, втора предавка, от 20км/ч до 100км/ч.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Да, гадна е. Някак си се възприема много по-лошо от колкото да ти показва в цифров вид разхода.Макар, че и в цифров вид е гадно, като имаш скала, която я пълниш до край. Това реално действа зле на мозъка.Kay_ написа:Пууу, много я "мразя" подтискащата стрелкичка на БМВ ( тази под оборотомера)
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Това е по противно, понеже знаеш само, че е 20+, но не точно колко е. БМВ само да го натиснеш малко и скача на момента тая стрелка.
ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Таратанци. Няма разлика с друга кола. Тук просто виждаш физическия измерител на разхода, отнесен към физическото изместване на стрелката. Едно е да видиш 50% изместване на стрелката, друго е просто да видиш 20/100 на цифра, което реално би било 100% запълване на скалата. Даже реално цифрата би се сменила с една идея по-бързо, от колкото да се измести стрелката толкова рязко.Пример - на Приуса при тръгване често го виждам разхода от 20+, което се равнява на БМВ-то да удари другия край. Но пък не ми пречи да си карам с разход от 4.8/100 в момента, в града, нали? Няма кола с ДВГ, която при тръгване или намачкване на педала на газта, да показва по-малко от 20+Kay_ написа:Това е по противно, понеже знаеш само, че е 20+, но не точно колко е. БМВ само да го натиснеш малко и скача на момента тая стрелка.
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Коментар
-
Ти за колко бавен ме смяташ? На ясно съм, че става дума за моментен разход в порядък на секунди. Просто колкото пъти съм се возил/карал БМВ..ами все там стои тая стрелка и винаги ми е била забавна. Естествено, че не са горяли 20+/100.BO написа:Таратанци. Няма разлика с друга кола. Тук просто виждаш физическия измерител на разхода, отнесен към физическото изместване на стрелката. Едно е да видиш 50% изместване на стрелката, друго е просто да видиш 20/100 на цифра, което реално би било 100% запълване на скалата. Даже реално цифрата би се сменила с една идея по-бързо, от колкото да се измести стрелката толкова рязко.Пример - на Приуса при тръгване често го виждам разхода от 20+, което се равнява на БМВ-то да удари другия край. Но пък не ми пречи да си карам с разход от 4.8/100 в момента, в града, нали? Няма кола с ДВГ, която при тръгване или намачкване на педала на газта, да показва по-малко от 20+Kay_ написа:Това е по противно, понеже знаеш само, че е 20+, но не точно колко е. БМВ само да го натиснеш малко и скача на момента тая стрелка.
ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар