а?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин vs. Дизел - поредната тема
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Мен ми липсва този момент от бензина на 2ра до 90... :D, а при алфата на 2ра до 60Stefanaki написа:Никой не предизвиквам. Просто искам да видя оборотомера на дизелов автомобил при 100км/ч и включена втора предавка.Не ме интересуват- от 80км/ч- над 100км/ч- на четвърта- на пета....
Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Моят автомобил може да го направи. Написал съм и точни сутиации. Мислех си, че това е поради скоростната кутия на точно този дизелов автомобил, който аз карах. Все пак чакам обещания от evgeni85 клип.BO написа:Е, не е до 100...Не са измислени, а ежедневни реални ситуации. Моят автомобил може да го направи. Написал съм и точни сутиации. Но нали все трябва да се правиш на интересен и да отклоняваш темите с твойте си бръщолевения.BO написа:Ма карай. Важното е да искаме някакви измислени цифри, защото сме решили да "борим" дизела с някакви измислени изисквания. Може също да искаш клип, как някой си кара дизела на газ, която газ да се сипва в нормалния резервоар вместо дизела. Ей така, за да си актуален с анти-дизел изискванията.
Не съм Стефански, и не аз карам Идеа-та. Все пак това е пенсионерски автомобил и се кара от пенсионер.BO написа:Не знам за колегата Стефански какво прави, не съм адвокат. Той може да лети с Идеата на 2-ра със 100км/ч и да го кефиПочваме да си идваме на думата. Ето защо и карам на газ, но изминавам по 1000км/седмица.Имам възможност да правя сравнение с дизелови автомобили. Дори когато си оставя колата за смяна на масло, получавам като заместващ автомобил дизел. Служебните автомобили са дизелови. В 95% от случаите получавам и дизелов автомобил под наем. Някъде на 35стр. от тая тема съм написал и постигнати разходи.BO написа:Та в пари към дата преди слагане на газ се връзваше по ~25лв/100км. Към днешна дата с газта му харчи около 15лв/100км. Съжалявам, ама ако за теб 10лв/100км ако не е разлика, то за мен си е разлика. При 1000км/мес, това са си 100лв/мес разлика.Аз не намирам никаква разлика. Все пак голяма част от "фабричните бипауър" са със системи от Ловато, БРЦ ...vnukata написа:На мен друго ми е любопитно - тъй като никога не съм се возил/карал в автомобил със заводски сложен ГИ, какво ще кажат колегите с бипауър, защото едно е да е фабрично, друго е в последствие.Без някакви доказателстава, това е като ЕЖК. Аз нямам нищо против дизеловите автомобили. Ако някой ден разходите на дизелов автомобил са равни на разходите на подобен бензин/газ, то и аз не бих зареждал по два пъти седмично. Но аз все още не намирам основание да плащам повече за предвижване с автомобил.evgeni85 написа:И все пак...Дизеловите агрегати са по надеждни от бензиновите при редовна смяна на консумативи и гориво в константа на качество.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Тази аЛфа е много спъната,Ритмо 105 стига на 2ра до 120 на пълна газ.Темата от давна е за ключ или вместо бензин срещу дизел да се преименува на бензин срещу газ.Всеки кара на каквото му е рентабилно,но е факт ,че Либра 2.4 в града харчи повече като пари от Гранд Чероки 4.0 на газ/пък нека ме мислят за селянин/На моменти ме е яд че си продадох Типото,щях да си карам и пеяGaTio2 написа:Мен ми липсва този момент от бензина на 2ра до 90... :D, а при алфата на 2ра до 60
Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
Пак само общи приказки без покритие...Дай ги тези плюсове. Дай фактите за рентабилност.@ evgeni85: Къде е клипа?dasteri777 написа:Ейй стефанаки карането на кола не е само на 2 и газ до 100.Дизела има повече плюсове от сушоарите.А и не обичам да си слагам бомби в колата.Факт е че да караш на дизел е по рентабилно.И не говорим дизел срещу газAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Най простия пример ако не беше тежкотоварните ППСта щяха да са на бензин.Stefanaki написа:Пак само общи приказки без покритие...Дай ги тези плюсове. Дай фактите за рентабилност.@ evgeni85: Къде е клипа?dasteri777 написа:Ейй стефанаки карането на кола не е само на 2 и газ до 100.Дизела има повече плюсове от сушоарите.А и не обичам да си слагам бомби в колата.Факт е че да караш на дизел е по рентабилно.И не говорим дизел срещу газ
Е46 330d 2++
Коментар
-
Аз си мисля, че тук обсъждаме леки автомобили.Какво гориво използват болидите във Ф1, влаковете, самолетите, корабите, самосвалите и т.н. не е релевантно.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Пише дизел срещу бензин.Изредиха се всякакви марки,всякакви коне.Кое е по бързо,кое е по иеФтино,всичко.Сега кое е по рентабилно.Аз мисля кола на пръдни или на вятър е най добре.Това лично мое мнение.Stefanaki написа:Аз си мисля, че тук обсъждаме леки автомобили.Какво гориво използват болидите във Ф1, влаковете, самолетите, корабите, самосвалите и т.н. не е релевантно.Е46 330d 2++
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=txciy5Dc_GoЯ тоя на какво гориво се състезава https://www.youtube.com/watch?v=DBvQmJ34mRQ и пере некакви високи 8-ци, за газта само хубаво или нищо
punto HGT
Коментар
-
Е, много си се впечатлил от тези ТИР-ове, няма що. Много вървят, а?didich написа:
https://www.youtube.com/watch?v=txciy5Dc_GoЯ тоя на какво гориво се състезава https://www.youtube.com/watch?v=DBvQmJ34mRQ и пере некакви високи 8-ци, за газта само хубаво или нищо 
FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар