ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Домашни мезета и туршии
Collapse
X
-
Направих го. Изглежда много истинско, но за съжаление стана много солено.Стоя 24 часа в сол и 1 час във вода след това.Явно не трябва да стои толкова дълго в солта, най-вероятно.Ще пробвам пак, ама мисля да стои да кажем 12 часа в солта, докато го докарам да може да се яде нормално.
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Аз слагам от най-евтината. При условие че ям изключително безсолно, не мога да кажа, че шунката става много солена и никой не се е оплакал до сега. А по-добре е да я киснеш повече във вода и да сменяш водата, иначе вътрешността не се осолява добре и става блудкава.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B0Да ви е сладко.kiro_of_the_day написа:krasio_79bs написа:Малиии,па ква пъстърма от пилешко филе ядох....! Красота! Че и купешка беше. Разрових се из гугъля и скоро май ще соля пилешки нянки
Ти уби всичко детско в мене....Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Тия пилета всеки знае че ги инжектират яко с воден разтвор на незнам си какво, така че ако ще правите пастърма от тях най-напред ги изцедете максимално от водата.Tornado написа:http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B0Да ви е сладко.kiro_of_the_day написа:krasio_79bs написа:Малиии,па ква пъстърма от пилешко филе ядох....! Красота! Че и купешка беше. Разрових се из гугъля и скоро май ще соля пилешки нянки
Ти уби всичко детско в мене....FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Краси, ако не си ги почвал - недей!Вчера, сложих пилешките да съхнат, ама много вода у тях. Купих ги 540гр и след 24 часа в сол останаха 260гр. След седмица съхнене, предполагам ще станат и под 200грkrasio_79bs написа:Малиии,па ква пъстърма от пилешко филе ядох....! Красота! Че и купешка беше. Разрових се из гугъля и скоро май ще соля пилешки нянки
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Я един ъп на темата с лека информация.
Днес направих дегостация. Свинските мръвки са на 8дена, прилично изсъхнали и идеални на сол. Пилешките са на 5 дена, даже са по-добре изсъхнали, понеже са по - тънки парченцата. Вкуса на пилешките ме впечатли много...доста са вкусни, но леко по соленки. Явно при по тънки мръвки, повече изкисване трябва.Та, сега схемата е следната: от 18.01 в Кауфланд, пускат на промоция свинската рибица (6,99лв/кг) и пилешките гърди (7,80лв/кг)....ще се прави втора партида, а първите отиват увити във вестник да си доизсъхват в хладилника
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
При мен е подобно положението, свинските са на 8 дена вече ги подпукахме... Идеални са, евалла на колегата, че сподели рецептата, ще се почне скоро втора доза, и после трета и т.н.Kay_ написа:Я един ъп на темата с лека информация.
Днес направих дегостация. Свинските мръвки са на 8дена, прилично изсъхнали и идеални на сол. Пилешките са на 5 дена, даже са по-добре изсъхнали, понеже са по - тънки парченцата. Вкуса на пилешките ме впечатли много...доста са вкусни, но леко по соленки. Явно при по тънки мръвки, повече изкисване трябва.Та, сега схемата е следната: от 18.01 в Кауфланд, пускат на промоция свинската рибица (6,99лв/кг) и пилешките гърди (7,80лв/кг)....ще се прави втора партида, а първите отиват увити във вестник да си доизсъхват в хладилника
Коментар
-
Купих днес 3 кила врат от Кауфланд, сега в солта, утре ще го валям в подправките и след седмица - да видим. Мисля да го суша по класическия начин - на терасата. Хладилника ми е малък ( от години се каня да го сменя, ама чакаме малкия да порастн, да спре да цапа), а във фурната не ми се рискува.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Ти много остро тръгваш с тия 3 кила
Аз на терасата ги суша моите, това няма да е проблем.
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
Реклама
Collapse


Коментар