chaveto написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стачки против новата цена на винетката
Collapse
X
-
Става ама не баш.Защото да кажем тръгвам петък вечер и се прибирам неделя вечер.В този ред на мисли за тази година съм дал точно 154 лв. за винетки и с тяхна помощ съм изминал 1711 км.dobrujanetza написа:Щом си кара колата веднъж на три месеца- да си купува седмична винетка.chaveto написа:А защо трябва тия които си карат колите веднъж на три месеца да ви плащат на вас където си карате колите всеки денImmortal написа:И после, тез дето "си карат колите веднъж на 3 месеца извън града", ще плащат повече, отколкото е винетката, дори и с новата цена.А тия, дето пътуваме по 30-35 хил. км годишно, от които повечето извънградско, да го духаме.
A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
За тия дето си караме колите веднаж на три месеца има идеално решение и то е пътуване с такси . :D Нито ще плащаш винетка ,гражданска,данък,пари за бензин,за масло и какво ли не още , нито ще трепериш че някой ще ти я открадне , нито ще даваш пари по сервизи и за зимни и летни гуми и въобще пей сърце . А и голямо предимство е, че можеш да глътнеш и няколко чаши от "скоросмъртницата" без да те е страх от КАТ.Е па не съм ли прав ?
Коментар
-
Е точно па кефкоцев написа:Е па от Бургас за София имаш и друг избор . Кеф ти влак ,кеф ти автобус. :D
. И ако имаш да обикаляш няколко адреса в едната ми София... отиде заплатата. За жалост в динамичното ни ежедневие автомобила си е необходимост. Задачки с личен автомобил,ще ги свършиш за ден,а с автобуси и таксита и два дена няма да ти стигнат.
Коментар
-
Казах ли ви? Правилно съм подозирал, че така ще стане.Що бе, Чаве? Ти не си ли караш колата всеки ден?А откъде на къде винетки ще се плащат само за извънградско?!?Нима в градовете не се трошат пътищата?!?Аз ходя от къщи до работа с колата, 12 км е, трябва ми винетка.Нане ходи от къщи до работа с колата, ама в София, минава 15 км, ама не плаща винетка.Неговата кола да не би да лети!?!?Това не е ли дискриминация!?!Я винетки за АБСОЛЮТНО всички коли. Ама ха!chaveto написа:А защо трябва тия които си карат колите веднъж на три месеца да ви плащат на вас където си карате колите всеки денImmortal написа:И после, тез дето "си карат колите веднъж на 3 месеца извън града", ще плащат повече, отколкото е винетката, дори и с новата цена.А тия, дето пътуваме по 30-35 хил. км годишно, от които повечето извънградско, да го духаме.
Коментар
-
Не си прав.И то главно, защото републиканската пътна инфраструктура трябва да има входящ приход, който приход се осигурява от винетките.Пътя, който е в града, се финансира от бюджета на общината, в който се намира. А общината се финансира от събраните годишни данъци на автомобила.Така, че е много по-честно ако не използваш едно нещо, то да не плащаш за него. Ако имаш кола то се предполага, че поне ще я караш в града, в който е регистрирана и съответно трябва да платиш за това нещо.На мен винетната система към днешна дата ми излиза 9 стотинки на всеки километър. На теб колко ти излиза?A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Това пак ни връща на начално положение - добре познатия пътен данък.В много бивши соц държави схемата е винетки само за магистралите и то не всички.Нормалните пътища са без винетка, а където не са осигурени такива има знак на преходите през магистрала, че не се изисква винетка.На нас просто ни се дава пример с най-скъпите държави, по спомен министърката спомена Франция, а всички останали възможности се премълчават.Медиите също послушно разискват само ’удобните’ схеми.Immortal написа:Я винетки за АБСОЛЮТНО всички коли. Ама ха!
Коментар
-
За да си карам автомобила в рамките на София си плащам на година по 300лв. За разлика от други който си плащат данъка в Кюстендил, Видин, Хасково..... и автомобилите им се движат в София.Имам няколко излизания на година след знак за винетка и затова си купувам годишна. Купувам годишна защото ми е по на сметка.Затова в момента такива като мен плащат за останалите. Като въведат ТОЛ ще си плащам за това което съм изминал.Immortal написа:Казах ли ви? Правилно съм подозирал, че така ще стане.Що бе, Чаве? Ти не си ли караш колата всеки ден?А откъде на къде винетки ще се плащат само за извънградско?!?Нима в градовете не се трошат пътищата?!?Аз ходя от къщи до работа с колата, 12 км е, трябва ми винетка.Нане ходи от къщи до работа с колата, ама в София, минава 15 км, ама не плаща винетка.Неговата кола да не би да лети!?!?Това не е ли дискриминация!?!Я винетки за АБСОЛЮТНО всички коли. Ама ха!chaveto написа:А защо трябва тия които си карат колите веднъж на три месеца да ви плащат на вас където си карате колите всеки денImmortal написа:И после, тез дето "си карат колите веднъж на 3 месеца извън града", ще плащат повече, отколкото е винетката, дори и с новата цена.А тия, дето пътуваме по 30-35 хил. км годишно, от които повечето извънградско, да го духаме.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар