snake написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предимство при разминаване в тясна уличка
Collapse
X
-
Предимство при разминаване в тясна уличка
Без да влизам в излишна полемика, не е така.Имам писан акт, тъй като дясната лента е от край до край заета от паркирани коли, аз съм в лявата, и на края на улицата, от пресечка със СТОП без да спре и без да се огледа изкочи микробус и ме блъсна челно. В последствие излязох аз виновен, че съм бил в неговата лента за движение. Щом си в чуждата лента, си без предимство! Даваш назад, ако трябва (точно така ми каза полицая).Етикети: –
-
+1, спира и изчаква този на когото препятствието (паркирана кола или каквото е там) е в неговата лента.Immortal написа:Без да влизам в излишна полемика, не е така.Имам писан акт, тъй като дясната лента е от край до край заета от паркирани коли, аз съм в лявата, и на края на улицата, от пресечка със СТОП без да спре и без да се огледа изкочи микробус и ме блъсна челно. В последствие излязох аз виновен, че съм бил в неговата лента за движение. Щом си в чуждата лента, си без предимство! Даваш назад, ако трябва (точно така ми каза полицая).snake написа:Защото ако не става дума за този вариант, а за тясна улица, която е задръстена със спрели коли в едната лента, предимството е за този, който пръв е влязъл, независимо, че може да не е в "своята" лента.
-
Бях сигурен, че ще стане спор по това, което написахImmortal написа:Без да влизам в излишна полемика, не е така...snake написа:Защото ако не става дума за този вариант, а за тясна улица, която е задръстена със спрели коли в едната лента, предимството е за този, който пръв е влязъл, независимо, че може да не е в "своята" лента.
. Синът ми взе книжка преди няма и половин година и смятам, че знанията му са доста по-пресни, а информацията му по-актуална. Така ги учат в момента. Водехме много сериозни спорове с него, защото и аз бях на противоположното мнение. Дори ми каза, че са го предупредили, че ще го скъсат, ако влезе в улица, в която може да се движи само една кола, ако срещу него в улицата вече се движи друга кола - независимо кой е в правилната лента.Само че говорим за вариант, при който улицата има само една свободна лента, а цялата друга лента е заета от спрели коли. По твоята логика, ако една кола е влязла в "чуждата лента" и е вече на финала на улицата, трябва да се върне на заден до началото й, ако отсреща тръгне да влиза някой друг.todorakiggg написа:спира и изчаква този на когото препятствието (паркирана кола или каквото е там) е в неговата лента.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Е тук е разковничето. Естествено, че щом има движеща се кола трябва да изчака. Другият не е в нарушение, защото когато е влязал не е имало кола отсреща. Няма как да влезеш и ти - какво, ще се прескачате ли?snake написа:...... ако срещу него в улицата вече се движи друга кола - независимо кой е в правилната лента.
Коментар
-
Не съм го търсил в ЗДП или Правилника. Не ми и трябва - аз винаги давам предимство в такива ситуации. Ще потърся да видя дали такава ситуация е описана в ЗДП или Правилника, но не ми се вярва. Там се говори за заобикаляне на спряло превозно средство. Само че когато цяла лента на тясна квартална уличка е заета от спрели (най-вероятно неправилно) превозни средства, за какво заобикаляне говорим?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Освен членове има и точки, но да не издребняваме толкова.Аз се движа в моята пътна лента. Ти искаш да навлезеш в нея. Дори и да си навлязъл аз не съм длъжен да те чакам, за да минеш - по закон. Удряме се някъде в 1/4 от моята страна, защото ти вече си бил минал 3/4 от въпросната улица. На какво основание ще ми кажеш, че аз съм трябало да те чакам?Друга хипотетична ситуация. Аз тръгвам и навлизам на 50 сантиметра в моята лента. Изведнъж в далечината виждам някой да навлиза с 50км/ч и няма как да се разминем. Аз се панирам и спирам на място, защото не мога да преценя какво да правя. Ти минаваш цялата улица до мен и се млатиш, защото си психопат и не съм включил бързо на задна, за да избягам. Хайде докажи, че е трябвало да те пусна според "твоя" закон. Аз просто си казвам какво е станало.За това си има закони, в които нещата са описани.naskobg написа:Не знам точката, то са членове там де. :D Но когато платното е заето си длъжен да изчакаш.Когато водач е предприел дадена маневра, не можеш да предприемаш действия, които да му пречат.BO написа:Спрямо коя точка от закона?A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Не е трябвало. Къде казвам, че е?BO написа:Аз се движа в моята пътна лента. Ти искаш да навлезеш в нея. Дори и да си навлязъл аз не съм длъжен да те чакам, за да минеш - по закон. Удряме се някъде в 1/4 от моята страна, защото ти вече си бил минал 3/4 от въпросната улица. На какво основание ще ми кажеш, че аз съм трябало да те чакам?Отново повтарям, не е трябвало да ме чакаш, ти си бил вече в лентата.Спирам,защото щом стигнахме до "моя" закон тонът загрубява.Факт е, че в двата дадени от теб примера не казвам, че водача е трябвало да чака.Не знам къде не ме разбираш колега.Айде със здраве.BO написа:Аз тръгвам и навлизам на 50 сантиметра в моята лента. .................. според "твоя" закон.
Коментар
-
Аз това го разчитам, че е обратно на това, което казваш последно.В момента в който в лентата се появи някой, ти си длъжен да го пуснеш. Ако ще и да си на 2 сантиметра от изхода и ако трябва да се върнеш 200 метра назад в последствие. Аз не съм длъжен (обърни внимание, че използваш думата "трябва") да те чакам, при положение, че ти си по средата и си движещата кола. Влязал си, преценил си, че може да минеш, ама накрая се оказва, че не може да минеш. Спираш и се връщаш назад, защото аз искам да си мина по моята си лента. Това по закон. Не обсъждам практиката и разбирането между водачите.А инструкторите трябва да учат новите шофьори на закон, а не на практика. За това ми е странно мнението на snake.naskobg написа:Е тук е разковничето. Естествено, че щом има движеща се кола трябва да изчака. Другият не е в нарушение, защото когато е влязал не е имало кола отсреща. Няма как да влезеш и ти - какво, ще се прескачате ли?snake написа:...... ако срещу него в улицата вече се движи друга кола - независимо кой е в правилната лента.A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
В този случай се млатим и кой ще е виновен според теб?naskobg написа:Е тук вече не съм съгласен. Това не е по закон - нито по моя, нито по твоя. :DBO написа:Спираш и се връщаш назад, защото аз искам да си мина по моята си лента. Това по закон.A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Коментар
-
Млатим = правим ПТП - челно със застъпване 1:1.Пред зелените човечета.naskobg написа:Чак пък до бой ли?И виновен пред кого?BO написа:В този случай се млатим и кой ще е виновен според теб?A20DTH
ЖТД ама не баш
1NZ−FXE
; 182A8.000 Брава
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар