Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коментари относно цените на горивата - част 2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• nick84
    отговори
    Не мога да разбера какво недоволствате срещу Марешки. В цяла Българя цените на лекарствата по неговите аптеки са най-ниски, сега се опитва да направи и това с горивата. Когато откри бензиностанция във Варна, цените бяха над 2,2 за 95 и повече за дизел, а във VM бензиностанцията му бяха по 1,7/8лв. Тогава дизела свърши за 2 3 дена от както е отвори, опашки много. 9 колонки за пълнене перфектно модернизирани, другаде във Варна няма такива на такова ниво. Преди месец бях в Пловдив и там заредих на 1.86 дизел, същия ден - Варна, Марешки 1.48. Вмомента 90% от бензиностанциите във Варна продават дизел на 1.45. Цените на горивата се СРИНАХА от преди година и ги намалиха с нищожно малко. Печалба в този бизнес с по 40 50 ст на литър е брутална и нагла кражба. Сега го нищите кой стоял зад него, а защо не правихте това с картела или вие е кеф да си карате на 2,2, защото ако не беше той под 2лв нямаше да паднат горивата, ако ще и безплатно да продаваха арабите.

Напиши коментар:

• ntodorov
    отговори
    Е, щом си им чел договорите, к’во беше - ти по-знаеш. Аз не съм и не знам Confused
    Колега. Чувствителен си на тема ЛУКойл, разбираемо е - там си вадиш хляба, но не разбирам къде опонираш ?Кви договри, кви 5 лева трябва да съм чел ? Нима не знаеш, кой ти е работодателя ?http://www.neftochim.bg/za-druzhestv...len-savet.html http://www.neftochim.bg/za-druzhestv...avlenie.htmlИ ЛУКойл България http://www.lukoil.bg/Main.do?actionName=managementТова е общодостъпна информация - руснак, роднина, руснак, руснак, руснак, роднина...И що тогава ми се вързваш на "руснакът от ЛУКойл"

Напиши коментар:

• Immortal
    отговори
    Flow написа:
    Е, щом си им чел договорите, к’во беше - ти по-знаеш. Аз не съм и не знам
    Кви договори бе? ЛУКОЙЛ България може да е регистрирана в България, но е 100% РУСКА компания. Еднолична собственост е на офшорната компания Лукойл Юръп Холдингс, регистрирана в Холандия. Говорят, че Валентин Златев, освен изп. директор на Лукойл България ЕООД бил и собственик на тая офшорка, но по-скоро си е собственост на ОАО Лукойл, Русия.В крайна сметка парите пак отиват в Русия. Може и да не всичките, но голяма част.

Напиши коментар:

• Flow
    отговори
    ntodorov написа:
    Flow написа:
    ntodorov написа:
    ......., важно е, че руснакът от ЛУКойл беше почесан по главата за отрезвяване, а на нас потребителите ни беше даден ИЗБОР.
    Не съм адвокат на "руснакът от ЛУКойл", но продажбите на пазара се реализират от българин - ЛУКойл България.
    Все тая кой реализира продажбите. Пая нЪл отива при руснака.
    Е, щом си им чел договорите, к’во беше - ти по-знаеш. Аз не съм и не знам

Напиши коментар:

• ntodorov
    отговори
    Flow написа:
    ntodorov написа:
    ......., важно е, че руснакът от ЛУКойл беше почесан по главата за отрезвяване, а на нас потребителите ни беше даден ИЗБОР.
    Не съм адвокат на "руснакът от ЛУКойл", но продажбите на пазара се реализират от българин - ЛУКойл България.
    Все тая кой реализира продажбите. Пая нЪл отива при руснака.

Напиши коментар:

• Flow
    отговори
    ntodorov написа:

Напиши коментар:

• ntodorov
    отговори
    Наистина не се четем Дидо.:D Повтарям се с предния си поуст.Малки бензиностанцийки имаше бол, ама ни една не повлия на горивата в София, Пловдив, Варна, Бургас. Па, че Марешки е мафиот, мафиот е и още как. Не твърдя и друго. В по-предни поустове свързани с него изказвах убежденията си, че зад гърба му седят много хора с предизвикани интереси. Убеден съм. А, че този пазар се разбуни след неговата/тяхна поява, а КЗК призна картела чак сега, няма как да не ни навяват мисли, че се появяват значими играчи на пазара. Марешки е фасада - за мен няма значение името, важно е, че руснакът от ЛУКойл беше почесан по главата за отрезвяване, а на нас потребителите ни беше даден ИЗБОР.ПС: Пък за Марешки можем да четем много. И хубаво и лошо. Зависи, кой на кого плаща. Ей това ни е журналистиката.Обвиняват го в популизъм, защото искал да става президент и за това продавал евтино гориво и лекарства. Ами дай-боже всичките ни управници да практикуват подобен популизъм. Има още ниши. Може да се появи "следващия" кандидат и да се заиграе с цената на тока. Що не.

Напиши коментар:

• Immortal
    отговори
    ntodorov написа:
    Така че не ми говорете, че Марешки бил разбил монопола с неговата 1 бензиностанция във Варна.
    Дидо. Не го признаваш Марешки и туЙ то. :D Кой е разбил монопола не се наемам да твърдя, но Марешки (сигурен съм, че той е част от една голяма фасада)първи дръзна и разбърка екскрементите с цени от 10 до 15 % по-ниски. Никак не е малко. Имал Марешки една бензиностанция във Варна, но разкри планове и идеи да прави вериги бензиностанции в страната. Няма как да действа на пазара незначително, а ако не беше фактор, щеше ли веригата бензиностанции ЛУК ойл ( само за нея разбрах) да държи цени на 1.76 в Бургас, а във Варна по същото това време да продава на 1.60 дизела си ?
    Не ме четеш и туй то.Писах по-горе, че много преди мафиотът Магарешки да се сети да продава горива, в много градове имаше бензиностанции, продаващи на много по-ниска цена. И те не бяха 1, а доста повече. Примери от преди 2-3 години са бензиностанциите в Стара Загора (например местната верига Зара), които бяха повлияли и на цените на големите вериги в града. Също така Враца с техните БГ Ойл и НикОйл - срещу тях Еко-то продаваше на техните цени, но в същото време РомПетрола на международния път си продаваше на "нормални" цени.Това са все мои лични наблюдения от преди 2-3 години.Но тогава никой не говореше за това.Появи се мутрата Магарешки с 1 бензиностанция във Варна и изведнъж направи революция. Как ли пък не. Медиен шум с незнайна цел. Или не толкова незнайна?Дали има нещо вярно?

Напиши коментар:

• batproho
    отговори
    ntodorov написа:
    Опс. ДЕГА в Манхатън още не е отворила, но пък таблото и светна с цени: Дизел 1,68 - без отстъпката е това, а чувам, че щераздават карти за такива.На Газпром днес имаше суматоха и предполагам, че след промоциите с кодовете ще смъкнатцената. Оживление на пазара за горива забелязвам в Бургас...Марешки им задиша във врата и мискинитениЙедни започнаха да се "актуализират". :P ...
    Вече работи и имаше зареждащи автомобили. Дизел 1.60лв.

Напиши коментар:

• batproho
    отговори
    Просто не се стърпях: https://www.facebook.com/13932308610...1/?pnref=story

Напиши коментар:

• ntodorov
    отговори
    Така че не ми говорете, че Марешки бил разбил монопола с неговата 1 бензиностанция във Варна.
    Дидо. Не го признаваш Марешки и туЙ то. :D Кой е разбил монопола не се наемам да твърдя, но Марешки (сигурен съм, че той е част от една голяма фасада)първи дръзна и разбърка екскрементите с цени от 10 до 15 % по-ниски. Никак не е малко. Имал Марешки една бензиностанция във Варна, но разкри планове и идеи да прави вериги бензиностанции в страната. Няма как да действа на пазара незначително, а ако не беше фактор, щеше ли веригата бензиностанции ЛУК ойл ( само за нея разбрах) да държи цени на 1.76 в Бургас, а във Варна по същото това време да продава на 1.60 дизела си ?

Напиши коментар:

• batproho
    отговори
    Dilyan-Z написа:
    Много е 1,68 за новата,аз вчера сипах на лазурската на 1,60,с отстъпката дойде на 1,55.Мернах картата на друг зареждащ и беше на 10ст отстъпка,аз съм с 5ст
    Тези пък и те, по 10 пъти на ден си менят цените... Към 14ч. следобед цената беше 1.62лв.

Напиши коментар:

• Immortal
    отговори
    Средни цени на горивата в България за 26 февруари 2016г. Бензин А95: 1,83лв./л Дизел: 1,76лв./л Пропан-Бутан: 0,83лв./л Метан: 1,48лв./кгАбе кви са тия "средни" цени, обявени от сайта fuelo?Някой да е виждал някъде цена, по-висока от обявената за "средна" цена на нафтата?!?Освен в Козлодуй, разбира се - тук е все още 1.77, поне толкова беше сутринта, като я загледах.Средната цена не трябва ли да е някакво число между най-скъпата и най-евтината?

Напиши коментар:

• Immortal
    отговори
    Цените днес в ямболските бензиностанции, различни от големите вериги (по-долу на снимката).Интересното е, че въпреки тези цени по локалните бензиностанции, тези от големите вериги не свалят цените си.Така че не ми говорете, че Марешки бил разбил монопола с неговата 1 бензиностанция във Варна.В Ямбол има поне 4 бензиностанции, които продават на такива цени - с по 20-22 стотинки надолу от картела. И въпреки това ония не свалят.Хубавото е, че 2 от тия 4 продават горива на Ромпетрол, доказано качествени.
    Прикачени файлове

Напиши коментар:

• Dilyan-Z
    отговори
    Много е 1,68 за новата,аз вчера сипах на лазурската на 1,60,с отстъпката дойде на 1,55.Мернах картата на друг зареждащ и беше на 10ст отстъпка,аз съм с 5ст

Напиши коментар:

Working...
X