Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обърнато Браво по капак срещу София Ленд посока Витоша...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chaveto написа:
    В много от случаите наистина има виновник който кара бавно. Не може на път на който разрешената скорост е 90км някой да кара между 40-60км и да гази осовата линия. В такива моменти се създава напрежение в останалите водачи и предприемат опасни маневри. Друго което масово се забелязва е липсата на дистанция между автомобилите, някой се залепил зад голям камион, изнесъл се леко почти до осовата линия и така си кара и няма никакво намерение да изпредвари или да се дръпне настрани за да не пречи. В такива моменти се налага изпредварване на няколко МПС-та наведнъж и в някой случай няма място да се прибереш ако се наложи. Това нещо го гледам всеки ден и винаги от едни и същи хора и когато започнеш да им свириш или святкаш за да се дръпнат и да не пречат започват да псуват.......................... Мога да изреждам още много неща който ги забелязвам всеки ден и най лошото е, че скоростта не е висока, но е достатъчна да стане мазало.
    Светни ми, ще ти дам път, спокойно, аз за Ада не бързам.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колега аз също не бързам, но не е нормално да се кара с 40км при разрешени 90. И да стават КИЛОМЕТРИЧНИ колони заради някой.

Коментар

chaveto написа:
        Колега аз също не бързам, но не е нормално да се кара с 40км при разрешени 90. И да стават КИЛОМЕТРИЧНИ колони заради някой.
        Защо? Какъв е проблема на по-ниската скорост? Че ти бързаш? Ами бързай си. Виждаш бързането до къде води - напоследък все по-често. Във Варна има моменти в които карам и с 20.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Значи отново ще ти го кажа, че не бързам а искам да се движа със скоростта която е позволена, нямам намерение по голямата част от живота ми да мине във возене заради.......... ти ако искаш да се разхождаш си вземи велосипед или ходи пеша. Никой не е длъжен да прекарва времето си по километрични задръствания, защото някой не желае или не може да кара с колкото е позволено.

Коментар

jenshen73 написа:
            chaveto написа:
            Защо? Какъв е проблема на по-ниската скорост? Че ти бързаш? Ами бързай си. Виждаш бързането до къде води - напоследък все по-често. Във Варна има моменти в които карам и с 20.
            Ама наистина ли мислиш, че е нормално да се влачиш с 40-50 по главен път?!?!?!?!
            Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
            Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

koolio написа:
              jenshen73 написа:
              chaveto написа:
              Ама наистина ли мислиш, че е нормално да се влачиш с 40-50 по главен път?!?!?!?!
              Ама трябва ли да си мисля че е ненормално?!?!?!?!?!?!?!?Не съм се сещал по-рано. От едната страна стои желанието да се кара безопасно и настроението да караш по-спокойно.От другата страна стои толерантността към останалите зад теб, които искат да карат по-бързо.В крайна сметка всеки лично намира баланса между двете.Обаче съм сигурен че не е редно да осъждаме другите които мислят по-различно.Независимо на коя от двете страни се намират.
              Bravo 1.6 / 16

Коментар

Колега няма спокойно каране когато се влачиш и постоянно гледаш в огледалото как те застигат и ти се лепят.

Коментар

chaveto написа:
                  Колега няма спокойно каране когато се влачиш и постоянно гледаш в огледалото как те застигат и ти се лепят.
                  и най-накрая един тир тръгва да те изпреварва, насреща му идва друг тир и той в опита си да се спаси, вземе, че те бутне теб от пътя, па може и в дърво... най-безопастно е да се кара със скоростта на околните ми се струва.
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

ако ще карам с 40 на главен път.. то по добре да си хвана рейса
                    Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

uBoy написа:
                      ако ще карам с 40 на главен път.. то по добре да си хвана рейса
                      въх,само не хващай "петицата" в Търново,че тогава най-добре пеша,по-бързо ще стигнеш Абе днес пак ме изнерви тая кочина номер 5 ,имам чувството,че изгаря повече нафта и масло на ден,отколкото струва цялата машина Максимална скорост зад нея 20,спират кйакто и където могат,дават мигач и без да гледат чупят,без да се съобразяват с другите,аман от дападжииинъче покрепям jenshen73,всеки си има право да кара каквот иска,стига да е в рамките на закона А това ,че като карате зад някой спек движещ се при ограничение 90 със 40,това не ви дава право да правите малоумни маневри...Аз се убедих до какво може да доведе бързането и необмислената маневра,вече не мисля да го правя.Замислете се и виеНа шипка бях и имаше тир отпред ,зад него колона от 7-8 автомобила,аз най-отзад.Спускаме се по северния склон,посока Габрово,тира явно натоварен и пуска полека,да не направи беля. Изнервих се аз,а явно и повечето отпред,след малко почната и дивотиите,освободиха се всички почти,минаваха все на завои насляпо...останаха две коли пред мен и аз,гледам тия двамата тръгнаха в един завой и викам след тях съм,всички минаха,че аз ли Да ама не,тия двамата успяха да се приберат навреме,а мен тира не ме пусна,даде явно газ и ме затвори,озовах се с ситуация наполовината на тира,срещу мен на 20 метра автобус,добре,че скоростта не бе повече от 60-70 и човека зад мен в колона предусети какво става и се дръпна да се върна зад тира,а и автобуса ме предпази. Инъче ако не бяха ме пазили те,щях да опуша кайсиите,че и по=лошо,не бях сам,а с жената и семейството на брат ми,ужас! Оттогава не предприемам подобни маневри,може да изпреварвам рисково,но НЕ и без видимост далеч напред. Ей така пък аз предпазих лятото един идиот с купе някакво и на късмет беше,че успях да вляза в банкета да не ме отнесе...Хора пазете се и пазете останалите,стига малоумщина на пътя. Ако пред вас се влачат,не правете глупости,риска на пътя е неоправдан,защото бързането обикновено води до фатални последствия!!!
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

Riki888 написа:
                        koolio написа:
                        jenshen73 написа:
                        chaveto написа:
                        Ама трябва ли да си мисля че е ненормално?!?!?!?!?!?!?!?Не съм се сещал по-рано. От едната страна стои желанието да се кара безопасно и настроението да караш по-спокойно.От другата страна стои толерантността към останалите зад теб, които искат да карат по-бързо.В крайна сметка всеки лично намира баланса между двете.Обаче съм сигурен че не е редно да осъждаме другите които мислят по-различно.Независимо на коя от двете страни се намират.
                        С риск да ядосам някой по-католик от папата ще кажа, че да, не е нормално, не е редно и шофьор, който кара с 50-60 по главен път е много по-опасен от такъв, който кара със 120 - говоря за сух път при нормални условия. Добре, ограничението е 90 и ако вдигнеш 100 си състезател, малоумник, убиец, талибан, червен кхмер и т.н. Ама защо трябва да се влачиш с 60?!?!?!
                        Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                        Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Да,но автомобилите,движещи се с по-ниска скорост се изпреварват по-лесно.Едва ли има прав път,по който да не можеш да изпревариш някой по-бавен от теб.Не ме притесняват хората,каращи с 40-50км/ч.Настигаш го,една или две скорости надолу и продължаваш.По-опасни са калъфите,каращи с 140/150км/ч.Съгласни ли сте.
                          Octavia RS
                          Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Да и ти си прав но когато колоната е с километри и отсреща идват постоянно и нямаш възможно да задминеш и започваш и ти да се влачиш и му стоиш леко в страни за да дебнеш удобен момент и когато си мислиш, че можеш се оказва, че грешиш и става мазалото. Вярвай ми всяка сутрин по едно и също време от 5г пътувам по един маршрут и е адски дразнещо когато трябва да измина разстояние от 20км със скорост от 40км защото някой няма желание, не може, не иска и т.н. да кара с максимално разрешената на път който е прав и има един единствен завой за тези 20км и на всичкото отгоре кара до осовата линия и след разширението където пътя става с три ленти в посока започва да кара в средната. Е такъв някоя сутрин когато съм го извадил на криво мога да го .....................

Коментар

Ако се спазват законите, всички ще са доволни! Тези който се движат по-бавно и правят колони са длъжни да прпускат по-бързо движещите се винаги когато могат, а по - бързите да не надвишават максимално разрешената скорост за участъка!П.С. Да не забряваме все пак, че има места където има и минимална скорост за движение, както и ленти за изпреварване и ленти за по-бавно джижещи се МПС!
                              Lancia Kappa 2.4JTD
                              Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
                              Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.

Коментар

uBoy написа:
                                това според мен не е 130 140км мисля че гони 200 ;]
                                и аз така мисля
                                FIAT Bravo Club Plovdiv
                                Con Asistencia di Veloce

Коментар

Working...
                                X